Vinsmagning København: STOR Guide Til Den Bedste Vinsmagning I København

Vinsmagning København – Det kan være både sjovt og spændende at prøve en vinsmagning. Så hvis man er en livsnyder, bør man ikke snyde sig selv for en god oplevelse. Hvis du bor i København, kan du glæde dig over, at der findes en del forskellige muligheder indenfor vinsmagning København. Vinsmagning skal helst være en social oplevelse, og derfor er det også sjovest at deltage, hvis du kan samle en gruppe af venner, som ligesom dig har lyst til at lære mere om vin. Hvis I er en større gruppe, kan I sandsynligvis få en god deal på vinsmagning i København, og I kan måske endda få en privat vinsmagning.

En vinsmagning i KBH kan være den perfekte gave til den kræsne modtager, som måske allerede har alt. En oplevelsesgave er den perfekte anledning til at have kvalitetstid sammen, og samtidig kan det også være en lærerig oplevelse, som kan danne grobunden for en ny interesse. Mange bliver bidt af vinsmagning, for det er virkelig en spændende oplevelse. Herunder kan du læse mere om mulighederne for vinsmagning KBH, og forhåbentligt kan du vurdere, om det er den rette oplevelsesgave til den modtager, som du har i tankerne.

Eksklusiv Vinsmagning

Eksklusiv Vinsmagning

Destination ikonKøbenhavn V – Det Nye Teater
Tid ikon 2 Timers Vinsmagning
Tjek ikon Vinsmagning & Snacks
Personer ikon 2 Person Over 18 År
Vin IkonSmag 5-8 Forskellige Vine

Info ikon Læs Mere Om Vinsmagningen
Pris ikon Priser Fra 599,- For 2 Personer

Vinsmagning København V

Vinsmagning København

Destination ikonDet ny Teater – Laudrup Vin & Gastronomi
Tid ikon 2 Timers Vinsmagning

Tjek ikon Vinsmagning & Snacks
Personer ikon 1 Person Over 18 År
Vin IkonSmag 5-8 Forskellige Vine
Info ikon Læs Mere Om Vinsmagningen
Pris ikon Priser Fra 299,- Pr. Person

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

Vinsmagning Hos Kjær Sommerfeldt

Destination ikonKøbenhavn – Århus
Tid ikon 2 Timers Vinsmagning

Tjek ikon Lær At, Dufte & Vurdere Vin
Personer ikon 1 Person Over 18 År
Vin IkonSmag 6-7 Forskellige Vine
Info ikon Læs Mere Om Vinsmagningen
Pris ikon Priser Fra 399,- Pr. Person

Lær at sætte vin til maden med Mads Cortsen

Lær At Sætte Vin Til Maden

Destination ikonKøbenhavn
Tid ikon 3 Med Vin & Showcooking
Tjek ikon Lær Vin- & Madsammensætning
Personer ikon 1 Person Over 18 År
Vin IkonSmag 9 Forskellige Vine

Info ikon Læs Mere Om Vinsmagningen
Pris ikon Priser Fra 995,- Pr. Personer

Vinsmagning For Større Gruppe

Vinsmagning & Foredrag

Destination ikonHele Danmark
Tid ikon 2 Timers Vinsmagning & Foredrag
Tjek ikon Underholdning & Lærerig Vinsmagning
Personer ikon 1-12 Person Over 18 År
Vin IkonSmag 6 Forskellige Vine

Info ikon Læs Mere Om Vinsmagningen
Pris ikon Priser Fra 4200,- For 1-12 Personer

Eksklusiv Vinsmagning

Eksklusiv Vinsmagning Hos Det Ny Teater

Hvis man elsker vin & godt selvskab, er denne eksklusive vinsmagning hos Det Ny Teater en oplevelse i ikke må gå glip af! Aftenen vil byder på en masse gode samtaler & smagninger af skønne vine fra sydens sol. Professionelle vinguider vil indvie jer i otte udvalgte vine. Læs mere & bestil billetter på knappen nedenfor.
Priser fra 599 DKK

Vinsmagning København

Priser fra 299 DKK

Vinsmagning Hos Kjær Sommerfeldt

Vinsmagning København hos Kjær Sommerfeldt, er en af de absolut mest annerkendte & populære vinsmagninger i København. Du vil få en god introduktion i hvordan man vurderer vin. Vinsmagningen finder sted over 2 timer & byder på 6-7 forskellige vine. Der vil blive serveret lækkert brød & køligt vand mellem de mange smagninger. Kjær Sommerfeldt tilbyder det ypperste indenfor vinsmagninger i København de har siden 1875 været en af de mest prominente vinforhandlere i Danmark derudover er de Kongelig Hofleverandør.
Priser fra 399 DKK

Lær At Sætte Vin Til Maden Med Mads Cortsen

Vi kender det alle sammen rigtig god, hvilken vin vil passe godt til maden. Vi har alle prøvet at stå i køkkenet & tilberede noget lækkert mad, pludselig er der ikke lang tid til at gæsterne ankommer & man har endnu ikke fundet en vin frem til maden. Ved at deltage i denne vinsmagning i København hos Mads Cortsen, lærer du at sætte vin til maden. Du vil derved blive klædt rigtig godt på til næste gang du inviterer gæster hjem til mad. Inviter dit livs kærlighed med til en lærerigt vinsmagning i København & få en hyggelig aften i godt selskab.
Priser fra 995 DKK

Vinsmagning For Større Gruppe

Priser fra 4200 DKK

Tips til at få den optimale vinsmagning

Du behøver ikke have erfaring med vin for at deltage i en vinsmagning, og der er typisk gode muligheder for at få vejledning i løbet af smagningen. Det skader dog aldrig at forberede sig en smule hjemmefra, så vi har samlet nogle gode råd, som kan få dig til at virke som en professionel.

Vinsmagning kan virke avanceret i starten, men du vil blive forbløffet over, hvor gode dine smagsløg kan blive med en smule øvelse. Med tiden kan du blive i stand til at genkende gruer, oprindelseslande og årgang på vin. Man behøver blot at kaste et blik på erfarne vinsmagere for at se, hvor stort en kunstart det er.

Vinsmagning København
Studer vinen visuelt

Det er vigtigt at bruge alle sanser til vinsmagning, så derfor skal du bruge dine øvrige sanser, før du smager på vinen. Her skal du først huske at studere vinen rent visuelt.

Vinens kulør kan ofte give dig et vigtigt fingerpeg om den ventende smagsoplevelse – uanset om du skal smage på en hvidvin eller en rødvin. Når du skal studere en vin med synssansen, er det vigtigt at holde vinglasset væk fra dig selv i en vinkel på 45 grader. Derudover skal du også helst bruge en hvid baggrund – f.eks. en dug eller en hvid væg.

Først og fremmest skal du naturligvis kontrollere, at vinen er god. Det betyder, at der ikke må være grums i vinen. Der kan sagtens være en smule bundfald i en god vin, men det er bedst, hvis du undgår at få bundfald med i dit glas. Det er også vigtigt blot at nyde vinens flotte farve, for det er et fantastisk produkt, som der er lagt meget omhu og passion i at producere.

Hvis du skal studere en hvidvin, skal du især bemærke, hvor gylden vinen er. En ældre hvidvin vil typisk være mere gylden, mens en nyere hvidvin kan være helt lys. Ofte er de nyere hvidvine også mere frugtagtige, hvilket nogen foretrækker, mens andre bedre kan lide end ældre hvidvin.

En rødvin ændrer også farve med tiden, men har er udviklingen modsat. En rødvin starter med at have en næsten blåsort farve, og så bliver den mere rubinrød med tiden. Når du kigger på en rødvin, er det også en god idé at hvirvle vinen en smule rundt i glasset, så du kan studere den vin, som løber ned af glassets inderside. Man omtaler ofte dette som gardiner eller ben, og de kan bruges til at vurdere vinens alkoholprocent eller sødme.

Vinsmagning i København
Frigiv vinens aroma

Din lugtesans har en stor effekt på din smagssans, og derfor er det vigtigt at bruge den optimalt, når du er til vinsmagning. Det er en god idé forsigtigt at slynge vinen rundt i glasset, fordi de frigiver de sarte aromaer.

Hvis du er i tvivl om hvordan din lugtesans påvirker din smagssans, kan du prøve at smage på noget, mens du holder dig for næsen. Det vil ikke smage nær så kraftigt. Ved at frigive vinens aroma vil du på en bedre smagsoplevelse, når det er tid til at smage på vinen.

Vinsmagninger i københavn
Vin Smagning
Duft til vinen

Du er måske efterhånden ved at blive utålmodig efter at smage på vinen. Men det er ikke helt tid endnu. Når du har slynget vinen i glasset, skal du nemlig også huske først at dufte til vinen. Når du dufter til vinen, er det vigtigt, at du stikker næsen så langt ned i glasset som muligt. Dette vil hjælpe dig med at få så stort et udbytte af vinens duft som muligt.

Når du dufter til vinen, er det vigtigt, at du er opmærksom på duftens finere undertoner. Nogle vine kan for eksempel være mere frugtagtige end andre, mens der også er nogen, som dufter af krydderi, røget træ eller blomster. Du må heller ikke være bange for at sætte mindre rosende ord på vinens dufte, hvis du for eksempel synes, at den har en let animalsk lugt eller lignede.

Mange erfarne vinkender kan sige rigtig meget om en vin ud fra duften alene. For eksempel vil en yngre vin ofte have en mere frisk smag af frugt og sommer, mens ældre vine får en dybere smag med mere karakter. Det er endda ikke ualmindeligt, at vinkender kan identificere billige vine ud fra lugten alene, fordi de kan have en let tendens til at dufte af brændte tændstikker, fordi der ofte tilsættes for meget svovl til billige vine.

Vinsmagning KBH
Tid til at smage

Du hvor du har undersøgt vinen med din syns- og lugtesans, er det tid til at smage på den. I første omgang er det dog ikke smagssansens, som du skal bruge, men derimod din følesans. Prøv at mærke på vinens fylde, når den kommer ind i munden. Nogle vine har konsistent som vand, mens andre kan have en næsten tyktflydende konsistens som for eksempel sødmælk. Fylden kan fortælle meget om vinens kvalitet, og øvede vinsmagere vil også kunne sige noget om druetypen ud fra fylden.

Når du smager på vinen, er det vigtigt, at du ikke nøjes med at nippe til den. Du skal tage en stor mundfuld, så vinen får lov til at fordele sig i hele munden. Det tilrådes desuden at suge en lille smule luft ind, da ilten forbedrer smagsoplevelsen. Forsøg at fokusere på vinens smag, når den rammer de forskellige dele af din tunge. Spidsen af din tunge smager typisk sødme, mens siderne af tungen kan smage syre. Bitterhed smages på den bagerste del af tungen.

I forbindelse med vinsmagning Århus eller København skal du også øve dig i at smage garvesyren i vinen. Garvesyre kaldes også for tannin, og oftest smages den ikke som en syre, men derimod en særlig mundtørhed. Garvesyre er vigtig i forhold til vinens lagring, og en vin med meget garvesyre vil ofte bare blive bedre med alderen.

Til sidst skal du forsøge at beskrive vinens balance. Det betyder, at den gerne må smage af frugt, men der skal også være den rette smag af syre og alkohol. Her er det vigtigt at huske på, at alle har forskellig smag. Nogen foretrækker en vin med mere frugtsmag, mens andre vil gerne have syre.

Vinsmagninger københavn
Spyt eventuelt vinen ud

Når du er færdig med at smage på vinen, skal du vælge, om du vil spytte den ud. Det er ikke et krav, men det kan være en god idé – især hvis du deltager i en længere vinsmagning.

Som du måske husker, så tilrådes det, at du tager store mundfulde af vinen, når du skal smage. Derfor kan du også hurtigt få drukket en del vin, hvis du ikke vælger at spytte ud. Du kan risikere, at det forringer dine smagsløg, så de bliver dårligere i løbet af vinsmagningen, hvilket er en skam – især hvis den bedste vin er gemt til sidst.

Du skal også være opmærksom på, at du ikke helt kan forhindre, at din krop optager alkohol, selvom du spytter vinen ud. Det er især vigtigt at huske ved lange vinsmagninger, hvis du planlægger selv at køre hjem bagefter. Du bør aldrig køre, hvis du ikke er helt sikker på din promille, så det kan være en god idé at arrangere anden transport, så du ikke behøver at bekymre dig og tælle genstande under vinsmagningen.

Vinsmagning

Giv din vurdering af vinen

Til sidst er det på tide at give din vurdering af de forskellige vine, som I har smagt. Derfor er det også en god idé løbende at tage lidt notater, så du kan huske dine favoritter.

Der er ikke noget endeligt facit i forhold til vinsmagning København, og derfor må du heller ikke være bange for at sige din mening. Hvis du har købt oplevelsesgaven til en ven eller et familiemedlem, kan det være ekstra sjovt at sammenligne vurderinger. I kan sagtens have samme smag, men I kan også risikere at være meget uenige, hvilket kan give mange spændende diskussioner.

I forbindelse med vinsmagningen vil du typisk også have mulighed for at købe flasker af de vine, som du bedst kunne lide. Hvis du benytter dig af denne mulighed, skal du være opmærksom på. At en vin med meget garvesyre er perfekt til at opbevare i lang tid, da den blot bliver bedre og mere blødgjort. Omvendt vil en vin med lidt garvesyre være perfekt, hvis du planlægger snart at drikke den.

Vælg den rette vinsmagning i København

Du har mange forskellige vinsmagninger at vælge imellem i den danske hovedstad. Men det er langtfra alle arrangementer, som er lige gode. Ved at vælge en oplevelsesgave fra vores liste er du sikker på, at oplevelsen er helt i top.

Nogle supermarkeder afholder gratis vinsmagninger København, men her er det primære formål kun at sælge vin, hvilket ofte går ud over oplevelsen. Vores oplevelser er fyldt med stemning, god vin og spændende baggrundshistorier om den vin, som du skal smage på.

Hvis du bor i København, vil du med garanti sætte pris på at, at vinsmagningen finder sted i din hjemby. Det gør det nemmere at komme hjem efter vinsmagningen uden selv at skulle køre bil. Det er en stor fordel, da du bedre kan slappe af og bare nyde den gode vin.

Vil du prøve noget andet?

Du har måske mod på at prøve noget andet, hvis du allerede har prøvet en vinsmagning København, og der findes heldigvis masser af alternative oplevelsesgaver indenfor det kulinariske felt.

Vin er langtfra den eneste type alkohol, som det er værd at smage på, og der findes også ginsmagning, romsmagning, whiskysmagning og ølsmagning. Igennem de seneste år er gin også blevet ufatteligt populært igen. Så der er naturligvis også gode muligheder for at deltage i en ginsmagning.

Hvis du har svært ved at vælge, skal du huske på, at du primært skal tage hensyn til modtagerens præferencer. Der er trods alt tale om en oplevelsesgave. Heldigvis er der så mange forskellige valgmuligheder, at du med garanti kan finde en oplevelse, som I begge vil nyde.

Der findes naturligvis også oplevelser indenfor alt andre områder som wellness eller spænding. Med andre ord er der garanti for, at du kan finde en uforglemmelig oplevelse, som du kan dele med en speciel person i dit liv.

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om:

5 / 5. Bedømmelser: 79

Luk menu