Vinsmagning Århus - Nyd En Vinsmagning i Det Centrale Århus

Vinsmagning Århus, en spændende og lærerig oplevelse, som de fleste vil have glæde af at prøve, hvis de kan lide at drikke vin. Vinsmagning er sjovt, hvis man prøver det sammen med én eller flere gode venner, hvilket gør det til den perfekte oplevelsesgave til alle livsnydere. Oplevelser er oplagte gaver, hvis du skal købe en gave til personen som har alt. Ofte mangler vi kvalitetstid med hinanden, og denne kvalitetstid er garanteret til en vinsmagning i Århus. I behøver ikke have kendskab til vin på forhånd, og samtidig skal I også huske på, at der ikke findes et endeligt facit i forhold til vinsmagning. Smag blot på vinen og sig jeres mening.

Hvis du eller modtageren af din oplevelsesgave bor i Århus, kan i glæde jer over, at der er gode muligheder for spændende vinsmagning Århus. Der er fordele ved at prøve en lokal vinsmagning, for det vil gøre transporten nemmere bagefter. En vinsmagning er ofte sjovere, når man ikke selv skal køre hjem bagefter, for så behøver man ikke at tælle genstande.

Top 4 Bedste Vinsmagninger i Århus

Vinsmagning Hos SMAGFØRST

Vinsmagning SMAGFØRST

Destination ikon Århus – Smagførst
Tid ikon 1½ Times Vinsmagning Hos SMAGFØRST

Tjek ikon Gode Historier + Samtaler Om Skøn Vin
Personer ikon 1 Person Som Minimum Er Fyldt 18 År
Vin IkonSmag 7-9 Forskellige Vine i Smukke Århus
Pris ikon Priser Fra 299,- Pr. Person

Vinsmagning Hos Kjær Sommerfeldt

Vinsmagning Kjær Sommerfeldt

Destination ikon Århus – Kjær Sommerfeldt
Tid ikon 2 Timers Vinsmagning i Smukke Århus

Tjek ikon Lær At Dufte & Vurdere Rigtig God Vin 
Personer ikon 1 Person Som Minimum Er Fyldt 18 År
Vin IkonSmag 6-7 Forskellige Vine i Smukke Århus
Pris ikon Priser Fra 399,- Pr. Person

Vinsmagning & Petanque

Vinsmagning & Petanque

Destination ikon Århus – Vin & Petanque
Tid ikon 55 Minutters Petanque & Skøn Vin

Tjek ikon Vinsmagning Med 3 Glas Vin & Petanque
Personer ikon 3 Person Som Minimum Er Fyldt 18 År
Vin IkonSmag 3 Forskellige Vine i Smukke Århus
Pris ikon Priser Fra 597,- For 3 Personer

Vinsmagning & Foredrag

Vinsmagning & Foredrag

Destination ikonHele Danmark
Tid ikon 2 Timers Skøn Vinsmagning & Foredrag
Tjek ikon Underholdning & Lærerig Vinsmagning
Personer ikon 1-12 Person Som Minimum Er Fyldt 18 År
Vin IkonSmag 6 Forskellige Vine i Smukke Århus

Pris ikon Priser Fra 4200,- For 1-12 Personer

Vinsmagning Hos SMAGFØRST

Destination ikonÅrhus, Østjylland

Vinsmagning hos SMAGFØRST er en helt fantastisk oplevelse, for her i hjertet af smilets by, er det ikke flaskens etikette men flaskens indhold der er det vigtigste. Du vil derfor blive præsenteret for vine fra kendte vindistrikter, men også fra små nye steder. Der er på ingen måde en rød tråd mellem de mange forskellige flaskestærrelser, farver, druer eller oprindelsessteder, hos SMAGFØRST er det den gode smag der tæller & er tema for aftenens vinsmagning. Arrangementet varer 1,5 time & byder på 7-9 forskellige vine.

Priser Fra 299 DKK Pr. Person

Vinsmagning Hos Kjær Sommerfeldt

Destination ikonÅrhus, Østjylland

Kjær Sommerfeldt, byder velkommen til vinsmagning for folk på alle niveauer. Er du helt grøn når snakken falder på vin, eller er du snarere professionel? Uanset hvad kan du lære en masse af de bedste & lige netop Kjær Sommerfeldt, er helt oppe i Superligaen indenfor vinsmagninger. Smagningen varer 2 timer, du vil undervejs blive præsenteret for 6-7 vine. Mellem smagningerne vil der blive serveret brød & vand. Inviter dit livs kærlighed, gode venner eller kollegaer med til en hyggelig & lærrerig vinsmagning. Vinsmagning i Århus.

Priser Fra 399 DKK Pr. Person

Vinsmagning & Petanque i Århus

Destination ikonÅrhus, Østjylland

Vin & Petanque er en kombineret vinbutik & bar centralt beliggende i hjertet af Århus. Når mørket så småt falder på summer stedet særligt af liv, ikke udelukkende på grund af den dejlige vin. Men ligeledes fordi der spilles petanque til den helt store guldmedalje.

Priser Fra 597 DKK For 3 Personer

Vinsmagning & Foredrag i Århus

Destination ikonÅrhus, Østjylland

Denne vinsmagning er helt oplagt hvis er en større gruppe afsted. Her er nelig plads til 24 personer hvis i vælge den størst mulige pakke. Denne vinsmagning byder på et veloplagt foredrag om vinsmagningens vine deres historie & hvad du bør fokusere på at finde fremt til ved hver enkelt vin.

Priser Fra 4200 DKK For 1-12 Personer

Gode Vinsmagning Århus Lokationer
  • SMAGFØRST
  • S’vinbar
  • Kjær & Sommerfeldt 
  • VinDanmark
  • Pinot Butik & Bar
  • GRAND fromage
  • Ridehuset
  • Din Vinbar
Gode Vinsmagning Århus Lokationer

Vinsmagning Århus Gavekort

Kender du en vinelsker, der simpelthen ikke kan få nok af de dejlige druers forædlede saft eller er det dig selv, der elsker at fordybe dig i de mange forskellige smagsoplevelser man kan få med en rigtig god flaske vin? Så er et gavekort til en vinsmagning da det helt rette. Overalt i landet har vinsmagninger opnået en popularitet, som man aldrig tidligere har set mage til. Det gælder i hovedstaden såvel som i provinsbyerne og Århus er naturligvis ikke nogen undtagelse. Faktisk er Århus lidt af et Mekka når det kommer til at finde de bedste vinsmagninger i hele Jylland. En god vinsmagning har en ganske særlig atmosfære, hvor man virkelig kan tillade sig selv, at dykke ned i vinen og dens historie, samt oprindelsesland. Med et Vinsmagning Århus gavekort kan man selv komme til at få denne herlige oplevelse.

Forkæl en du holder af med et gavekort eller giv det til dig selv. Uanset hvad kan man være sikker på, at gavekortet giver adgang til en lækker vinsmagning i Århus. Der findes mange forskellige muligheder og hvis man lige gør sig den umage at læse lidt om de forskellige arrangører, så kan man nemt finde frem til den, der opfylder lige præcis de krav man har til en god vinsmagning. Så hvis du kender en, der trænger til at få en gave ud over det sædvanlige og som desuden sætter pris på god vin, så er den perfekte gave altså et vinsmagning Århus gavekort.

Vinsmagning Århus Gavekort

Kjær og Sommerfeldt Vinsmagning i Århus

Når man får den store ære at blive udråbt til leverandør til det kongelige danske hof, så kan egentlig godt sige at ens lykke er gjort. Det er drømmen for alle, der leverer produkter af allerhøjeste kvalitet og som lever for sin branche. Det er noget man mærker, når man tager til en vinsmagning hos Kjær og Sommerfeldt. Der er absolut kontrol over tingene og man kan virkelig mærke, hvordan de brænder for deres fag. Vinen er altid udsøgt og af absoluttet topklasse, så hvis man ikke vil gå på kompromis med noget som helst, så er en Kjær og Sommerfeldt vinsmagning i Århus et absolut must.

Men bare fordi du er kommet til en af de mest eksklusive vinsmagninger på dansk jord, så betyder det ingenlunde, at du skal være ekspert og kan identificere hver eneste lille nuance i den enkelte vin. Nej en vinsmagning hos Kjær og Sommerfeldt er for enhver, der har bare den mindst interesser i vin. Så selv for en komplet nybegynder indenfor faget er det en oplevelse, som er hver eneste krone værd. Snyd ikke dig selv for at få en oplevelse langt ud over det sædvanlige hos Kjær og Sommerfeldt.

Hvis du er blevet fristet og gerne vil til en Kjær og Sommerfeldt vinsmagning i Århus, så kan du på deres hjemmeside se hvornår de næste afholdes. Dermed kan du skabe dig et køligt overblik og booke en tid. Det er alle pengene værd og du kan være sikker på, at du næppe finder bedre indenfor danske vinsmagninger.

Kjær og Sommerfeldt er altså ensbetydende med kvalitet og en vinsmagning oplevelse i verdensklasse.

Kjær og Sommerfeldt Vinsmagning i Århus

Privat Vinsmagning Århus

Hvis du går med overvejelser om at holde din helt personlige vinsmagning hjemme i privaten, så er det naturligvis muligt. Du kan faktisk få leveret en række spændende vine, der vil passe perfekt til en privat vinsmagning Århus. Så hvis det er noget, der kunne friste dig, så har vi et par gode tips til hvordan det bliver den størst mulige succes.

Først og fremmest er det vigtigt, at man ikke overdriver og skaffer alt for mange vine. Hvis man ikke ligefrem er ekspert på området, så kan man allerede efter den første vin opleve hvordan man får sværere ved at identificere de enkelte detaljer i vinen. Så kan man nok forestille sig hvor svært det er efter 10 vine. Med andre ord bør man begrænse sig og absolut ikke anskaffe mere end 8 vine. Gerne mindre.

Når man holder en privat vinsmagning, så er det vigtigt at smage i den rigtige rækkefølge. Start med de mindst syreholdige vine. Slut med de mest koncentrerede. Det er lidt af en jungle men spørg eventuelt en ekspert til råds eller start med en billigste og slut af med en den dyrest vin. Det er en god tommelfingerregel.

Hvis du ved lidt om de vine du serverer til en privat vinsmagning Århus, så bliver det kun sjovere. Så kan man nemlig fortælle lidt mere om den og dens ophav, hvilket bar gør oplevelsen sjovere for dem der er med til din vinsmagning.

Du kan finde meget mere om at afholde private vinsmagninger med en hurtig søgning. Men husk at skaffe vinen fra en ordentlig leverandør, der måske endda har erfaring med vinsmagninger.

Privat Vinsmagning Århus

Flere Populære Vinsmagninger i Århus

Nu skulle man måske tro, at vi har dækket alt, hvad der er at finde af vinsmagninger i Århus, men tro om igen. Der findes nemlig en lang række forskellige offentlige vinsmagninger, der bliver afholdt af bl.a. Salling Århus og Bruun Rasmussen. Det er bestemt gode vinsmagninger, som man ikke bør snyde sig selv for at opleve. Så hvis du er interesseret i at komme til en offentlig vinsmagning Århus, så læs med herunder hvor vi ser nærmere på de mest populære. Der er helt sikkert noget at komme efter. lær mere om vin & nyd en offentlig vinsmagning:

Vinsmagning Ridehuset

Hvis du er interesseret i et sandt vinorgie, så er skal du kigge forbi Winemarket, der afholdes i Ridehuset Århus. Der kommer masser af vinhandlere fra udlandet, såvel som fra Danmark, og det er en gylden mulighed for at smage på en masse god vin. Der er altid et tema, når det kommer til vinsmagning Ridehuset. Det kan bl.a. være mousserende vine eller måske Italienske vine fra en specifik region. Uanset hvad, så kan du være sikker på, at pengene er godt givet ud og at du får en dejlig oplevelse med en masse dejlig vin.

Vinsmagning Salling Århus

Salling i Århus tilbyder en masse gode ting til deres kunder, så man kan altid være sikker på at få varer af god kvalitet. Det gælder især, hvis man tager til Vinsmagning Salling Århus, der er en tilbagevendende begivenhed. Her får man muligheden for at smage på noget virkelig lækker vin, der er specielt udvalg af de dygtige mennesker, der brænder for god vin. En af de spændende ting ved en vinsmagning i Salling er at de ofte har fået eneret på de vine, der serveres, så man er ikke i tvivl om, hvor man kan skaffe dem bagefter. Så hvis du er glad for vin, kan det bestemt anbefales, at du holder øje med vinsmagning Salling Århus.

Vinsmagning Bruun Rasmussen

Det overalt i verdens anerkendte auktionshus Bruun Rasmussen er bestemt heller ikke fremmede, når det kommer til at afholde lækre og eksklusive vinsmagninger. Faktisk sker det jævnligt, at de arrangerer en ny vinsmagning i samarbejde med eksperter fra hele verden. Det betyder at man som besøgende kan komme til at opleve lækker vins, hvis lige man næppe finder andetsteds i landet. Vinsmagning Bruun Rasmussen finder ofte sted i forbindelse med en række vine, som bliver udbudt til salg i auktionshuset. Med vinsmagningen får man mulighed for at smage på varen og det er bestemt ikke noget man skal rynke på næsen af.

Vinsmagning Århus Havn

Århus havn har flere gange været sted, hvor man kunne komme og opleve lækre vinsmagninger. Disse er arrangeret at Vindanmarks, der bestemt ikke er fremmed på vinmarkedet. Der bliver altid udvalgt en lang række vine ud fra et tidligere bestemt tema og så er der ellers lagt op til en hyggelig oplevelse. Sammen med vinen kan man få tapas, der passer perfekt til udvalget. Det er med andre ord en rigtig lækker oplevelse, som man ikke bør snyde sig selv for. God stemning og ekspertise er nøgleordene, når det kommer til vinsmagning Århus havn.

Sådan Smager Du Rigtig På Vin

Du skal ikke være bange for at tage til en vinsmagning, hvis du er nybegynder. Du vil få den nødvendige undervisning til vinsmagningen, men derfor kan det selvfølgelig ikke skade at forberede sig hjemmefra. Herunder finder du en række gode råd, som kan hjælpe dig med at smage på vin som en professionel.

Når du deltager i en vinsmagning, skal du bruge så mange sanser som muligt. Af dine fem sanser er det faktisk kun høresansen, som du ikke får brug for – udover at du selvfølgelig skal huske at lytte til den sommelier elle vinforhandler, som præsenterer vinen.

Synssansen

Til en vinsmagning skal du først bruge din synssans ved at studere vinen i dit glas. Når du studerer vinen, skal du holde glasset væk fra dig selv i en vinkel på 45 grader. Det er bedst at holde glasset op imod en hvid baggrund, så du får en korrekt repræsentation af vinens farve.

En rødvin starter normalt ud med at have en næsten blåsort farve, men med tiden bliver vinen mere rød. Det er også en god idé at hvirvle en rødvin lidt rundt i glasset, så du kan se, hvordan glasset løber ned ad glassets side, da dette kan fortælle dig noget om vinens alkohol og sødme.

En hvidvin er normalt helt lys i starten, men med tiden bliver den mere gylden. Det kan også fortælle dig noget om vinens smag, da en ældre vin ofte har mere dybde, mens nyere vin er mere frugtagtig.

Synssansen
Lugtesansen

Ved at hvirvle vinen rundt i glasset kan du frigive mere aroma fra vinen. Derefter kan du bruge din lugtesans til at udforske vinen yderligere.

Når du dufter til din vin, skal du sætte stikke næsen langt ned i glasset, så du får så meget af duften som muligt. Din lugtesans kan ofte opfange flere forskellige nuancer end din smagssans, så du skal virkelig forsøge at sætte ord på vinens dufte.

Det er ofte nemmere at beskrive en duft, hvis du forsøger at beskrive, hvad duften minder dig om. Den kan for eksempel minde om en blomst, en frugt, et krydderi, honning eller noget helt andet.

Hvis du engang prøver at købe én af de billigste rødvine fra dit supermarked, kan du også for sjov prøve at lugte til den. Billig vin kan til tider lugte at brænde tændstikker, fordi man har tilsat for meget svovl til vinen.

Lugtesansen
Følesansen

Umiddelbart kan det virke overraskende, at du skal bruge følesansen til en vinsmagning, men det er faktisk ganske relevant.

Når du tager en mundfuld af vinen, skal du forsøge at vurdere vinens fylde. Nogle vine er næsten som vand, mens andre nærmest kan føles som sødmælk eller endog fløde.

Efterhånden som du får erfaring med vinsmagning vil du kunne sige meget om vinens kvalitet og typen af drue ud fra vinens fylde.

Følesansen
Smagssansen

Smagssansen er naturligvis den vigtigste sans til en vinsmagning, og de øvrige sanser fungerer nærmest som en teaser i forhold til den vin, som du skal smage på.

Når du smager vinen, skal du tage en stor mundfuld, så du kan fylde hele munden. Du vil også opdage, at du kan smage mere, hvis du suger en lillesmule luft ind mellem læberne, mens du smager på vinen.

Mens du smager på vinen, kan du prøve at fokusere på de forskellige dele af tungen. Spidsen af tungen smager sødme, mens siderne kan smage syre, og bitterhed kan smages på den bagerste del af tungen. Balance er et vigtigt begreb indenfor vinsmagning, og du bør også forsøge at beskrive vinens balance mellem sødme, syre og bitterhed. Samtidig kan du også forsøge at vurdere, hvad den perfekte balance er for dine smagsløg. Nogen foretrækker for eksempel mere sødme end andre.

Du skal også være opmærksom på, om vinen giver en følelse af mundtørhed. Hvis vinen giver megen mundtørhed, er det et tegn på, at den indeholder meget garvesyre eller tannin, som det også kaldes. Tannin er vigtigt i forhold til vinens lagring, og hvis en vin indeholder meget tannin, kan det være et tegn på, at den trænger til at lagres længere. Til gengæld vil den blot blive bedre med tiden efterhånden som den bliver blødgjort.

Du kan selv bestemme, om du ønsker at spytte vinen ud, når du har smagt på den. Du skal dog være opmærksom på, at du nemt kan få en del vin til en lang vinsmagning, hvis du tager flere store mundfulde af hver vin. Samtidig påvirker alkohol også dine smagsløg, og du smager ikke nær så godt, når din promille stiger.

Smagssansen
Find Din Favorit Vin

En vinsmagning Aarhus kan være den bedste måde at finde en ny yndlingsvin. Det er vigtigt, at du husker på, at der ikke findes et rigtigt facit til en vinsmagning, og du skal ikke være bange for være uenig med de andre.

Diskussion er en vigtig del af en vinsmagning, og derfor skal du også sige din ærlige mening. Det kan generelt være en god idé at skrive notater til de forskellige vine under vinsmagning, så du kan huske dine vurderinger bagefter.

I forbindelse med en vinsmagning vil der normalt være mulighed for at købe vinen efter vinsmagning. Det giver dig mulighed for tage god vin med hjem, så du kan dele din opdagelse med andre. Ofte får du gode rabatter, hvis du køber en vin i forbindelse med smagningen, så du kan også gøre en god handel, hvis du for eksempel vil købe vin til et kommende arrangement.

Hvis du for alvor bliver fan af vinsmagning Århus, kan du overveje at melde dig ind i en vinklub, hvis du kan dele din nye hobby med andre vinelskere. Alternativt er det også en fantastisk oplevelse at besøge en ægte vingård i jylland, og selvom verdens mest kendte vingårde ligger i Sydfrankrig, så har Danmark faktisk også en række anerkendte vinproducenter, som udnytter det danske klima til at lave en vin med en anderledes syreprofil. Faktisk er det muligt at smag en dansk vin til vinsmagning København.

Find Din Favorit Vin
Alternativer Til Vinsmagning Århus

En vinsmagning i Århus er den perfekte gave til en livsnyder, hvis I bor i Jylland. Der findes dog også mange andre fantastiske kulinariske oplevelser, som kan være et alternativ til en vinsmagning. Ginsmagning er blevet særdeles populært indenfor de seneste år, hvor gin og tonic er blevet en modedrink. En ginsmagning er lidt mere eksotisk end en vinsmagning, men mindst lige så spændende og lærerigt, for der er også rigtig stor variation indenfor gin.

En anden mulighed kan også være en kulinarisk oplevelse, hvor I selv får lov at lave mad. I kan for eksempel kaste jer ud i et flødebollekursus, hvilket er både udfordrende og spændende. Det kan være en hel videnskab at lave perfekte flødeboller.

Sidst, men ikke mindst, er det også muligt at købe en oplevelsesgave, som er et gavekort til en god middag, hvilket også altid er en god gave, som enhver ville blive glad for.

Du har rigtig mange forskellige oplevelsesgaver i Århus at vælge imellem, og det er kun fantasien, som sætter grænser. Sørg for at udforske alle dine muligheder i Gaveavisen, så du er helt sikker på, at du finder den perfekte gave.

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om: