Vinsmagning Århus: Nyd Dejlig Vin Hos Smagførst Eller Kjær Sommerfeldt I Århus

Vinsmagning Århus, en spændende og lærerig oplevelse, som de fleste vil have glæde af at prøve, hvis de kan lide at drikke vin. Vinsmagning er sjovt, hvis man prøver det sammen med én eller flere gode venner, hvilket gør det til den perfekte oplevelsesgave til alle livsnydere. Oplevelser er oplagte gaver, hvis du skal købe en gave til personen som har alt. Ofte mangler vi kvalitetstid med hinanden, og denne kvalitetstid er garanteret til en vinsmagning i Århus. I behøver ikke have kendskab til vin på forhånd, og samtidig skal I også huske på, at der ikke findes et endeligt facit i forhold til vinsmagning. Smag blot på vinen og sig jeres mening.

Hvis du eller modtageren af din oplevelsesgave bor i Århus, kan i glæde jer over, at der er gode muligheder for spændende vinsmagning Århus. Der er fordele ved at prøve en lokal vinsmagning, for det vil gøre transporten nemmere bagefter. En vinsmagning er ofte sjovere, når man ikke selv skal køre hjem bagefter, for så behøver man ikke at tælle genstande.

Vinsmagning hos SMAGFØRST

Vinsmagning Hos SMAGFØRST

Destination ikonÅrhus – Smagførst
Tid ikon 1½ Times Vinsmagning

Tjek ikon Gode Historier Om Vinene
Personer ikon 1 Person Over 18 År
Vin IkonSmag 7-9 Forskellige Vine
Info ikon Læs Mere Om Vinsmagningen
Pris ikon Priser Fra 299,- Pr. Person

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

Vinsmagning Hos Kjær Sommerfeldt

Destination ikonKøbenhavn – Århus
Tid ikon 2 Timers Vinsmagning

Tjek ikon Lær At, Dufte & Vurdere Vin
Personer ikon 1 Person Over 18 År
Vin IkonSmag 6-7 Forskellige Vine
Info ikon Læs Mere Om Vinsmagningen
Pris ikon Priser Fra 399,- Pr. Person

Vinsmagning For Større Gruppe

Vinsmagning & Foredrag

Destination ikonHele Danmark
Tid ikon 2 Timers Vinsmagning & Foredrag
Tjek ikon Underholdning & Lærerig Vinsmagning
Personer ikon 1-12 Person Over 18 År
Vin IkonSmag 6 Forskellige Vine

Info ikon Læs Mere Om Vinsmagningen
Pris ikon Priser Fra 4200,- For 1-12 Personer

Vinsmagning Hos SMAGFØRST

Vinsmagning hos SMAGFØRST er en helt fantastisk oplevelse, for her i hjertet af smilets by, er det ikke flaskens etikette men flaskens indhold der er det vigtigste. Du vil derfor blive præsenteret for vine fra kendte vindistrikter, men også fra små nye steder. Der er på ingen måde en rød tråd mellem de mange forskellige flaskestærrelser, farver, druer eller oprindelsessteder, hos SMAGFØRST er det den gode smag der tæller & er tema for aftenens vinsmagning. Arrangementet varer 1,5 time & byder på 7-9 forskellige vine.
Priser fra 299 DKK

Vinsmagning Hos Kjær Sommerfeldt

Kjær Sommerfeldt, byder velkommen til vinsmagning for folk på alle niveauer. Er du helt grøn når snakken falder på vin, eller er du snarere professionel? Uanset hvad kan du lære en masse af de bedste & lige netop Kjær Sommerfeldt, er helt oppe i Superligaen indenfor vinsmagninger. Smagningen varer 2 timer, du vil undervejs blive præsenteret for 6-7 vine. Mellem smagningerne vil der blive serveret brød & vand. Inviter dit livs kærlighed, gode venner eller kollegaer med til en hyggelig & lærrerig vinsmagning. Vinsmagning i Århus.
Priser fra 399 DKK

Vinsmagning For Større Gruppe

Priser fra 4200 DKK

Sådan smager du rigtig på vin

Du skal ikke være bange for at tage til en vinsmagning, hvis du er nybegynder. Du vil få den nødvendige undervisning til vinsmagningen, men derfor kan det selvfølgelig ikke skade at forberede sig hjemmefra. Herunder finder du en række gode råd, som kan hjælpe dig med at smage på vin som en professionel.

Når du deltager i en vinsmagning, skal du bruge så mange sanser som muligt. Af dine fem sanser er det faktisk kun høresansen, som du ikke får brug for – udover at du selvfølgelig skal huske at lytte til den sommelier elle vinforhandler, som præsenterer vinen.

vinsmagning for 2
Synssansen

Til en vinsmagning skal du først bruge din synssans ved at studere vinen i dit glas. Når du studerer vinen, skal du holde glasset væk fra dig selv i en vinkel på 45 grader. Det er bedst at holde glasset op imod en hvid baggrund, så du får en korrekt repræsentation af vinens farve.

En rødvin starter normalt ud med at have en næsten blåsort farve, men med tiden bliver vinen mere rød. Det er også en god idé at hvirvle en rødvin lidt rundt i glasset, så du kan se, hvordan glasset løber ned ad glassets side, da dette kan fortælle dig noget om vinens alkohol og sødme.

En hvidvin er normalt helt lys i starten, men med tiden bliver den mere gylden. Det kan også fortælle dig noget om vinens smag, da en ældre vin ofte har mere dybde, mens nyere vin er mere frugtagtig.

Vinsmagning Aarhus
Lugtesansen

Ved at hvirvle vinen rundt i glasset kan du frigive mere aroma fra vinen. Derefter kan du bruge din lugtesans til at udforske vinen yderligere.

Når du dufter til din vin, skal du sætte stikke næsen langt ned i glasset, så du får så meget af duften som muligt. Din lugtesans kan ofte opfange flere forskellige nuancer end din smagssans, så du skal virkelig forsøge at sætte ord på vinens dufte.

Det er ofte nemmere at beskrive en duft, hvis du forsøger at beskrive, hvad duften minder dig om. Den kan for eksempel minde om en blomst, en frugt, et krydderi, honning eller noget helt andet.

Hvis du engang prøver at købe én af de billigste rødvine fra dit supermarked, kan du også for sjov prøve at lugte til den. Billig vin kan til tider lugte at brænde tændstikker, fordi man har tilsat for meget svovl til vinen.

vinsmagning århus gavekort
Vinsmagning Århus
Følesansen

Umiddelbart kan det virke overraskende, at du skal bruge følesansen til en vinsmagning, men det er faktisk ganske relevant.

Når du tager en mundfuld af vinen, skal du forsøge at vurdere vinens fylde. Nogle vine er næsten som vand, mens andre nærmest kan føles som sødmælk eller endog fløde.

Efterhånden som du får erfaring med vinsmagning vil du kunne sige meget om vinens kvalitet og typen af drue ud fra vinens fylde.

kjær sommerfeldt vinsmagning
vinsmagning gavekort
kjær og sommerfeldt vinsmagning
vinsmagning jylland
vinsmagning deal
Smagssansen

Smagssansen er naturligvis den vigtigste sans til en vinsmagning, og de øvrige sanser fungerer nærmest som en teaser i forhold til den vin, som du skal smage på.

Når du smager vinen, skal du tage en stor mundfuld, så du kan fylde hele munden. Du vil også opdage, at du kan smage mere, hvis du suger en lillesmule luft ind mellem læberne, mens du smager på vinen.

Mens du smager på vinen, kan du prøve at fokusere på de forskellige dele af tungen. Spidsen af tungen smager sødme, mens siderne kan smage syre, og bitterhed kan smages på den bagerste del af tungen. Balance er et vigtigt begreb indenfor vinsmagning, og du bør også forsøge at beskrive vinens balance mellem sødme, syre og bitterhed. Samtidig kan du også forsøge at vurdere, hvad den perfekte balance er for dine smagsløg. Nogen foretrækker for eksempel mere sødme end andre.

Du skal også være opmærksom på, om vinen giver en følelse af mundtørhed. Hvis vinen giver megen mundtørhed, er det et tegn på, at den indeholder meget garvesyre eller tannin, som det også kaldes. Tannin er vigtigt i forhold til vinens lagring, og hvis en vin indeholder meget tannin, kan det være et tegn på, at den trænger til at lagres længere. Til gengæld vil den blot blive bedre med tiden efterhånden som den bliver blødgjort.

Du kan selv bestemme, om du ønsker at spytte vinen ud, når du har smagt på den. Du skal dog være opmærksom på, at du nemt kan få en del vin til en lang vinsmagning, hvis du tager flere store mundfulde af hver vin. Samtidig påvirker alkohol også dine smagsløg, og du smager ikke nær så godt, når din promille stiger.

vinsmagning aarhus

Find din favorit vin

En vinsmagning Aarhus kan være den bedste måde at finde en ny yndlingsvin. Det er vigtigt, at du husker på, at der ikke findes et rigtigt facit til en vinsmagning, og du skal ikke være bange for være uenig med de andre.

Diskussion er en vigtig del af en vinsmagning, og derfor skal du også sige din ærlige mening. Det kan generelt være en god idé at skrive notater til de forskellige vine under vinsmagning, så du kan huske dine vurderinger bagefter.

I forbindelse med en vinsmagning vil der normalt være mulighed for at købe vinen efter vinsmagning. Det giver dig mulighed for tage god vin med hjem, så du kan dele din opdagelse med andre. Ofte får du gode rabatter, hvis du køber en vin i forbindelse med smagningen, så du kan også gøre en god handel, hvis du for eksempel vil købe vin til et kommende arrangement.

Hvis du for alvor bliver fan af vinsmagning Århus, kan du overveje at melde dig ind i en vinklub, hvis du kan dele din nye hobby med andre vinelskere. Alternativt er det også en fantastisk oplevelse at besøge en ægte vingård i jylland, og selvom verdens mest kendte vingårde ligger i Sydfrankrig, så har Danmark faktisk også en række anerkendte vinproducenter, som udnytter det danske klima til at lave en vin med en anderledes syreprofil. Faktisk er det muligt at smag en dansk vin til vinsmagning København.

vinsmagning i århus

Alternativer til vinsmagning Århus

En vinsmagning i Århus er den perfekte gave til en livsnyder, hvis I bor i Jylland. Der findes dog også mange andre fantastiske kulinariske oplevelser, som kan være et alternativ til en vinsmagning. Ginsmagning er blevet særdeles populært indenfor de seneste år, hvor gin og tonic er blevet en modedrink. En ginsmagning er lidt mere eksotisk end en vinsmagning, men mindst lige så spændende og lærerigt, for der er også rigtig stor variation indenfor gin.

En anden mulighed kan også være en kulinarisk oplevelse, hvor I selv får lov at lave mad. I kan for eksempel kaste jer ud i et flødebollekursus, hvilket er både udfordrende og spændende. Det kan være en hel videnskab at lave perfekte flødeboller.

Sidst, men ikke mindst, er det også muligt at købe en oplevelsesgave, som er et gavekort til en god middag, hvilket også altid er en god gave, som enhver ville blive glad for.

Du har rigtig mange forskellige oplevelsesgaver i Århus at vælge imellem, og det er kun fantasien, som sætter grænser. Sørg for at udforske alle dine muligheder i Gaveavisen, så du er helt sikker på, at du finder den perfekte gave.

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om:

0 / 5. Bedømmelser: 0

Luk menu