You are currently viewing Seværdigheder man ikke må gå glip af i Granada

Seværdigheder man ikke må gå glip af i Granada

Granada er en af Spaniens mest besøgte byer, og det er ikke uden grund. Granada ligger i Andalusien, og byen har et meget varmt klima. Byen har en rig historie, som går tilbage til middelalderen, hvor den blev grundlagt af maurerne og fungerede som emirat, indtil den i 1492 blev afstået til Ferdinand II af Aragonien og Isabella I af Kastilien. I dag kan man stadig se mange af de muslimske strukturer i byen, især Alhambra – et af Spaniens mest kendte monumenter, der hvært år trækker tusindvis af gæster til området. Granada er også kendt for sin tapas, som man kan finde i de fleste restauranter i byen, men tilbyder derudover også en mase spansk mad, der drager inspiration fra det muslimske og jødiske køkken. De fleste seværdigheder ligger samlet i det centrale område af byen, så det er nemt at få set dem på en dag eller to. Herunder kan man se nogle af de seværdigheder, man ikke må gå glip af, når man besøger Granada.

Alhambra

Alhambra er en borgkompleks i Granada, og måske den mest kendte attraktion i området. Det er et populært sted, så hvis man vil se det, bør man bestille billetter til alhambra på forhånd. Det blev bygget af maurerne mellem 1248 og 1354, sandsynligvis på endnu ældre ruiner fra en romersk fæstning i området. Alhambra betyder “rød by” på arabisk. Den røde farve skyldes jernoxiden i den ler, der blev brugt til at bygge borgkomplekset med. Borgen består af flere paladser, haver og parker, og var da den blev bygget en separat by fra Granada, der havde alt det, som var karakteristisk for en muslimsk by, heriblandt en moske, bade og et komplekst vandsystem. De fleste af bygningerne er i islamisk stil, men der er også nogle elementer fra andre kulturer, såsom fra den Spanske Renæssance. Borgen er blevet brugt til mange formål gennem tiden, såsom hovedsæde for emirer og konger, forsvarsværk for Napoleons styrker under Napoleonskrigene, og nu som museum. Alhambra blev udnævnt til et af verdens seværdigheder i 1984, da det er en af de bedst bevarede muslimske bygningsværker i verden.

Generalife

Generalife er en have, der ligger lige øst for Alhambra-paladset i Granada, Spanien. Haven blev bygget af maurerne i det 13. århundrede, og den består af en række terrasser med udsigt over byen Granada. Haven er kendt for sine mange fontæner og vandløb, og den er opdelt i tre dele: en solterrasse, en skyggefuld have og en frodig have. Selvom haven har stået lige siden maurerne byggede den, har den dog haft flere renoveringer og ændringer, især i det 16. århundrede, hvor det blev overtaget af kristne, så der er ikke noget tilbage af de oprindelige muslimske haver, bortset fra bygningerne. Nogle steder i haven er det oprindelige udtryk dog genskabt efter udgravninger på stedet, med den oprindelige flora, som man har fundet ud af, var i haven. De fleste af havens træer og buske er importeret fra Marokko, og haven har derfor et meget eksotisk udtryk. Haven blev verdensarv sammen med Alhambra i 1984, og i dag er Generalife-haven et af de mest besøgte steder i Alhambra-paladset, og mange turister kommer hvert år for at se dens smukke udsigt over byen Granada.

Sacromonte

Sacromonte er et af de ældste kvarterer i Granada, og den ligger på en bakke ved foden af Sierra Nevada-bjergene. Kvarteret er kendt for sine grotter, der har fungeret som boliger for mange århundreder. Man ved ikke helt, hvem der lavede grotterne, men man antager, at de er lavet af jøder og muslimer, der blev smidt ud af deres hjem i Granada på grund af Alhambra-dekretet. Sacromonte var uden for bymuren og derfor uden for Granadas jurisdiktion, så det udstødte kunne ikke jages fra deres hjem her. I dag bor der stadig nogle mennesker i Sacromonte, men området er især kendt for sine flamenco-forestillinger og -musikere og andre festivaller og shows generelt, så det er bestemt et besøg værd, hvis man tager til Granada.

Granada er fyldt med spændende seværdigheder og oplevelser. Og Alhambra, Generalife, og Sacromonte er bare tre af de mest besøgte turistmål, men der er også en masse andre ting at se i den spanske by, og man kan få et indblik i områdets rige historie i et forholdsvist afgrænset område.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.