You are currently viewing Sådan kan du optimere din økonomi

Sådan kan du optimere din økonomi

Sommeren er på vej, og det betyder for mange både rejser, festivaller, bryllupper og generelt en øget lyst til at gå ud. Der er ingen tvivl om, at det koster, og det kan derfor være nødvendigt at tage et kig på sin økonomi, inden det går løs, så man kan nyde sommeren med et roligt sind. Hvis din økonomi kunne trænge til en kærlig hånd, kan du her finde nogle forskellige parametre, du kan regulere på.

Bank

Har du et eller flere lån eller skal du måske til at optage et nyt lån, er det en god idé at sikre sig, at man har den bedste løsning, som er mest fordelagtig for ens behov og uden en unødvendigt høj rente. Sammenlign lån og vælg det bedste, der kan være besparelser at hente. Nogle låneudbydere tilbyder også et billån uden udbetaling, hvilket kan være fordelagtigt, hvis du ikke er i en situation, hvor en udbetaling er komfortabel. Se blandt andet denne oversigt over billån uden udbetaling. Det er dog vigtigt, at du sikrer dig, at du kan betale den månedlige afbetaling, inden at du optager lånet.

Det er desuden fornuftigt at vurdere, hvorvidt man har den rigtige bankløsning. Det er ikke unormalt at have en bank i mange år uden at tænke over, om det er den rette løsning, og det kan derfor være en god idé at undersøge, hvad de forskellige banker har at tilbyde. På den måde kommer bankerne også til at skulle gøre sig mere konkurrencedygtige for forbrugerne, og det er kun positivt for dig som bankkunde.

Forsikring

Ligesom det er fornuftigt at kigge sin bankløsning igennem, er det vigtigt at kigge sine forsikringer igennem, og tjekke om man har den mest fordelagtige løsning. Gælder det for eksempel en rejseforsikring, er det relevant at tjekke, om den dækker både typen af rejser, man tager på, og at finde ud af, hvordan de dækker ift. for eksempel corona. Ved bil-, ulykkes- og indboforsikring kan der også være meget at hente.

Budget

Et godt gammeldags budget er grundlaget for enhver økonomi. Det giver både en rettesnor for forbruget, og det giver anledning til at gå på opdagelse i sit forbrug og indse, hvor man lægger sine penge. Start med at lave en oversigt over dine indtægter, herunder SU, løn, aktieindtægter mm. Så kan du se, hvad du har at gøre med hver måned. Derefter kan du lave en oversigt over alle dine faste udgifter, fx husleje, el, telefon, billån etc., og til sidst kan du så opdele det resterende i uforudsete udgifter, opsparing, investeringer og forbrug. Det er vigtigt at være realistisk, så du kan overholde dit budget.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.