You are currently viewing Så mange penge bruger danskerne på julegaver hvert år
Så mange penge bruger danskerne på julegaver hvert år

Så mange penge bruger danskerne på julegaver hvert år

Så mange penge bruger danskerne på julegaver hvert år: Vi danskere holder af julen, og det afspejler sig i det budget, vi hvert år bruger på gaver. Hvis du vil vide, hvor meget danskerne bruger på julegaver hvert år, kan du med fordel læse mere herunder.

Julen er traditionernes fest, og julegaver må betegnes som værende en tradition, som vi holder fast i – i hvert fald, hvis vi skal tro på statistikkerne over, hvor mange penge vi bruger på julegaver om året.

Det anslås, at hver husstand bruger mellem 3.000 og 5.000 kr. på julegaver hvert år, hvilket må anses som værende en stor post i budgettet. Der er god grund til at overveje, om man kan spare nogle penge på julegaver, hvis man vil have et større rådighedsbeløb.

Hvorfor bruge så mange penge på julegaver?

Der er god grund til at undre sig over, hvorfor vi bruger så mange penge på julegaver hvert år. 

Det er penge, som vi frivilligt bruger på gaver til andre, omend vi også får gaver igen. Det kan næsten anses som værende en byttehandel mellem de forskellige familiemedlemmer.

Samtidig er det en tradition, der ikke helt står på mål med de klimaforandringer, vi ser omkring os på nuværende tidspunkt. Der er god grund til at så tvivl om, hvorvidt julegaveræset vil blive ved med at være lige så udpræget.

Nogle familier låner endda penge for at finansiere julegaverne, fordi børnene skal have det bedste af det bedste. Prøv santander, hvis du er interesseret i at låne penge til årets julegaver. Lånet kunne også gå til en ferie for hele familien, hvis der er stemning for at kvitte juleaften til fordel for en rejse. 

Sådan sparer du penge på julegaver

Hvis du vil spare penge på julegaver, er der mange måder, hvorpå du kan lykkes med det. Først og fremmest er det nødvendigt, at du beslutter dig for, at du rent faktisk vil gøre en indsats for at spare penge på julegaverne.

Det kan du gøre ved at aftale, at I maksimalt må købe gaver til hinanden for et bestemt beløb i jeres familie. 

Du kan også købe gaver på Black Friday, som ligger i slutningen af november. Her kan du med garanti gøre nogle gode køb, hvor der er store besparelser at hente på julegaverne. Det kan være praktisk, hvis du ikke føler, at du vil bruge så mange penge på dem i år.

Hvordan ser fremtiden ud for julegaverne?

Meget tyder på, at julegaverne ikke vil være lige så udprægede i fremtiden. 

Julegaver er – og har altid været – et mere eller mindre unødvendigt forbrug, der tærer på klodens ressourcer. Derfor må det forventes, at julegaveforbruget sænkes, i takt med at vi bliver mere og mere opmærksomme på klimaet.

Der er dog ingen garanti for det, hvorfor det er nødvendigt at se tiden an. Indtil videre er julegaverne en tradition, der er kommet for at blive, og det kommer formentlig ikke til at ændre sig i den nærmeste fremtid, men på sigt vil der være sandsynlighed for, at julegaverne mere eller mindre afskaffes.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.