Rundvisning Hos Stauning Whisky: Deltag i En Autentisk Rundvisning & Samgning

Hos Stauning Whisky kan man få en rundvisning med de mest fantastiske smagsprøver på intet mindre end noget af den bedste whisky, man kan få i verden. Rundvisningerne kan både fås på dansk, engelsk og tysk. Vælger man en rundvisning hos Stauning Whisky, så vil man få en helt unik oplevelse, der kan både tale til og tilfredsstille alle sanserne. På stedet kan man både opleve fabelagtige lyde, og man kan dufte alle de dufte, der er i et whiskydestilleri. Man kan naturligvis også mærke den helt særlige atmosfære. Det er en stor oplevelse at komme helt tæt på produktionen, og man vil få rig mulighed for at opleve alle dele af den.

Når man får en rundvisning, kan man også få historien bag stedet og det whiskyeventyr, der her gemmer sig. Man kan naturligvis også få mulighed for at smage på den skønne whisky.

Destilleriet er lille, men spændende, og det ligger langt mod vest. Det har åbent alle hverdage, mens det holder lukket både lørdage, søndage og helligdage. Bag whiskydestilleriet står blandt andet en ingeniør, en lærer, en slagter, en læge og en kok, og den fælles passion er naturligvis whisky. Med tiden har destilleriet vokset sig større, og her er det nemt at mærke, at alles næser bliver rettet mod den skønne duft  af malt.

Det er en fornøjelse at få en rundvisning i produktionen, og det er spændende at høre historierne bag. Duftene er naturligvis også helt særlig, og der er rigeligt at se på. Når man vælger at smage på Stauning Whisky, kan man ikke blive andet end imponeret.

Autentisk Rundvisning Hos Stauning Whisky
Rundvisning Stauning Whisky

Rundvisning Stauning Whisky

Destination ikon Skjern – Stauning Whisky
Tid ikon 2 Times Rundvisning Hos Stauning Whisky
Tjek ikon Smagning Af 3 Forskellige Whiskyer
Personer ikon 1 Person Som Elsker Gode Historier & Whisky
Info ikon Læs Mere Om Denne Rundvisning
Pris ikon Priser Fra 70,- Pr. Person

Hvem Er Stauning Whisky?

Stauning Whisky begyndte så småt deres produktion helt tilbage til år 2005. Stedet har derfor efterhånden en hel del år på bagen, og der arbejdes løbende på at gøre whiskyproduktionen så god som overhovedet muligt. Siden 2009 har Stauning Whisky været toneangivende inden for den whiskyproduktion, der er i Danmark.

Hos Stauning Whisky bliver der værnet om den god smag. Det samme er gældende for den kvalitet, man finder i hver eneste flaske. Destilleriet har allerede vundet mange spiser, og de er tilmed at finde på den internationale scene, hvor de også kan betegnes som lidt af en sværvægter.

Destilleriet ligger i byen af samme navn, nemlig Stauning. Denne befinder sig ved Skjern i det vestlige Jylland.

Hvem Er Stauning Whisky

Lidt Om Deres Whisky

Hos Stauning Whisky er der blevet produceret single malt og rye whisky siden 2005. Alle de processer, der skal til for at producere en whisky, udføres på stedet. Stauning Whisky tilbyder flere forskellige slags whisky, og de første flasker blev frigivet i 2011. Disse gik under navnet Stauning Rye – First Impression.

Siden da er der kommet mange flere whiskyer til, og de er rigtig populære herhjemme. En overgang kunne man finde samtlige hos den populære restaurant Noma. 

I 2014 vandt Stauning Whisky to priser Whisky Magazine Award.

Stauning Whisky

Hvordan Laver De Deres Whisky?

Hos Stauning Whisky bliver det købt korn til produktionen lokalt. Man sørger for at tørre malten i en specialovn, hvor det er muligt at fyre med tørn i 2 – 3 dage. Første del af destilleringen foregår i en pot still, der kan rumme 100+ liter. Herefter er næste step en destillering i en 600-liters pot still. Når dobbeltdestilleringen er foretaget, er alkoholprocenten 

helt oppe på 68 – 69 %, og denne bliver efterfølgende fortyndet til 64 %. Herefter er det blot tilbage at lægge det på fade af egetræ, og her skal de som minimum ligge i 3 år, før det endeligt tappes færdig til whisky.

Fra år 2009 – 2012 blev der i alt produceret 6.000 liter råsprit årligt. I 2012 skete der det, at produktionen blev mere end forsamlet. Det betød, at der i løbet af 2012 samlet set blev en produktion på ca. 15.000 liter om året. I løbet af den nævnte periode blev produktionen passet af én enkelt mand, men i løbet af 2012 blev der ansat en mand mere til at indgå i produktionen.

I 2015 blev der lagt en plan om at udvide produktionen, så den kunne komme helt op på 90.000 liter.

Læs ligeledes: Whiskysmagning

Hvordan Laver De Deres Whisky
Historien Bag Stauning Whisky

I maj 2005 opstod idéen til Stauning Whisky, og det var der, det blev grundlagt af 9 whiskyentusiaster. Stauning Whisky er det ældste whiskydestilleri i Danmark. Den oprindelige idé med stedet var at skabe en whisky, der var i stil med den røgede whisky, som produceret på øen Islay i Skotland. Ejerne fortæller, at det ikke er svært at lave en whisky, men at det er svært at fremstille en, der smager rigtig godt. Det er noget, de har arbejdet på gennem alle årene, og de sætter en ære i at levere en god kvalitet.

Siden grundlæggelsen tog det hurtigt fart, og den dag i dag har Stauning Whisky stor succes. Ikke bare i Danmark, men også i udlandet. Kigger man forbi stedet, er der rigtig mange muligheder. 

Destilleriet er yderst professionelt, og man kan sagtens kigge forbi, når man er i nærheden. Det er også værd at køre efter, hvis man skulle have lyst til en anderledes og berigende oplevelse. Her er plads til alle, der er glade for en god whisky. Selv hvis man ikke har smagt whisky før, eller bare ikke er en sand kender, er det en stor oplevelse at komme her. Hvem ved, måske ender man med at blive helt vild med whisky. For sande whiskykendere er det et must at komme her.

Historien Bag Stauning Whisky
Dette Tilbyder Stauning Whisky

Har man lyst til at kigge forbi Stauning Whisky på en helt almindelig hverdag, så er det helt bestemt muligt. Hvis man køber en rundvisning på stedet, så vil man få 2 timers rundvisning, hvor man får set på alt det væsentlige. Her vil man også få den uddybende historie bad Stauning Whisky, og det er ikke svært at mærke passionen bag stedet. Rundvisningen i produktionen er fabelagtig, og man vil få indsigt i alt lige fra maltning til destillering. Hvem ved, måske kan man endda blive inspireret til selv at komme i gang med at fremstille whisky. Under alle omstændigheder vil der være tale om en stor oplevelse, der vil vække alle sanser.

Under rundvisningen vil man også komme forbi lageret, hvor der er mange spændende ting at følge med i. Det er vigtigt at forholde sig både nysgerrig og undersøgende undervejs, for så får man mest muligt ud af besøget. Man vil naturligvis også lære om, hvilken betydning fadlagringen har for whiskyens smag. Der vil selvfølgelig også være rig mulighed for at få lov til at smage whisky. Da der produceres flere forskellige slags på stedet, vil man få mulighed for at smage på hele 3 slags, der er vidt forskellige i deres karakterer. Man vil også lære om smage og dufte, og har man lyst, er der naturligvis mulighed for at købe et par flasker whisky med hjem.

Man får intet mindre end en fantastisk dag hos Stauning Whisky.

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om:

0 / 5. Bedømmelser: 0