Romsmagning: STOR Guide Til De Bedste Romsmagninger i Danmark

Romsmagning – Når det kommer til rom, så er de fleste danskere nok mest bekendt med den gode gamle Captain Morgan, der bliver langet over disken på landets diskoteker uge efter uge. Det kan såmænd være hyggeligt nok med en Morgan og Cola, men der skal bare lidt mere på bordet, hvis man skal have en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

Rom er en jo en helt enestående drik, der med sin søde og fyldige smag er helt perfekt uanset om man vil nyde den rent eller som del af en højere enhed i en god drink. Det er en spiritus, der har mange år på bagen og det er bestemt ikke uden grund at den er så populær i dag som den er.

Hvis du gerne vil vide mere om rom end du lærer fra Kaptajnen, så er det oplagt at prøve en rigtig romsmagning, hvor man bliver taget med på en vidunderlig rejse ind i rommens verden. Rom er nemlig langt fra en enkelt ting, der altid smager af det samme. Rom kan have forskellige farver, smagsnuancer og ikke mindst oprindelseslande.

3 Aldeles Fremragende Romsmagninger
Romsmagning hos Smagførst

Romsmagning Hos Smagførst

Destination ikonÅrhus – Smagførst
Tid ikon 2 Timers Romsmagning
Tjek ikon 6 Forskellige Rom & En Overraskelse
Personer ikon 1 Person Minimum 18 År Gammel

Info ikon Læs Mere Om Denne Romsmagning
Pris ikon Priser Fra 299,- Pr. Person

Romsmagning hos Highlanders Bar

Romsmagning - Highlanders Bar

Destination ikonÅrhus – Highlanders Bar
Tid ikon 2 Timers Romsmagning
Tjek ikon Smag 5 Rom Fra Deres Udvalg
Personer ikon 1 Person Minimum 18 År Gammel

Info ikon Læs Mere Om Denne Romsmagning
Pris ikon Priser Fra 199,- Pr. Person

Dit eget romfad hos Trolden Destilleri

Lav Dit Helt Eget Romfad

Destination ikonKolding – Trolden Bryghus
Tid ikon Uendelig Gode Stunder Med Gin
Tjek ikon Besøg Din Rom Hver 6. Måned
Personer ikon 1 Person Minimum 18 År Gammel

Info ikon Læs Mere Om Denne Rom Oplevelse
Pris ikon Priser Fra 2995,- Pr. Person

Romsmagning Hos Smagførst

I Aarhus finder man Smagførst, hvor man kan komme til en eksklusiv 2 timers romsmagning. Der får man lov at stifte bekendtskab med hele 6 dejlige rom og en lille overraskelse. Så hvorfor ikke lade de glade romnørder hos Smagførst give dig en rigtig god oplevelse? Smagførst arrangere ikke blot romsmagninger i Århus, men ligeledes vinsmagning. De fantastike omgivelser som Smagførst kan tilbyde i hjertet af Smilets By “Århus” er ganske uimodståelige & noget du bør opleve. Bor du i København, er det faktisk ganske let at komme til Århus.
Priser fra 299 DKK

Romsmagning Hos Highlanders Bar

Highlanders Bar ligger centralt i Aarhus og er et perfekt sted til romsmagning. Man får en god oplevelse af 1,5 til 2 timers varighed og får mulighed for at smage 5 gode rom. Derudover kan man booke traditionel britisk mad, så der er lagt op til en rigtig hyggelig oplevelse. Inviter dine nære venner, familiemedlemmer eller din kæreste med til en hyggelig romsmagning hos Highlands Bar i hjertet af smilets by Århus. Selv om du ikke bor tæt på Danmark’s anden støste by, er det bestemt køreturen værd.
Priser fra 199 DKK

Lav Dit Eget Romfad Hos Trolden Destilleri

Går du med drømmen om at lave dit helt eget romfad? Men har du hverken evnerne eller økonomien til at lave dit eget destilleri? Så er denne oplevelse lige hvad du har brug for! Her får du nemlig mulighed for at lave dit helt eget romfad, du kan selv bestemme om du ønsker dit eget fad med hjem eller om du vil have anpart i et stort fad.
Priser fra 2995 DKK

Romsmagning for entusiaster

Nu spørger du måske om romsmagning er noget for dig. Svaret er ganske enkelt. Hvis du på nogen måde holder af god rom og har haft gode oplevelser med whiskysmagning eller ginsmagning, så er en romsmagning bestemt også noget for dig.

Ved en romsmagning bliver du før gennem rommens vidunderlige verden. Der vil være et udvalg af eksklusive og interessant rom, der alle har en historie bag. Den får man naturligvis også serveret mens man smager på varerne. Det er altså ren guf for en romentusiast.

Det betyder dog ikke at man skal være ekspert og der er meget at lære for dem, der først lige er begyndt at snuse til fin rom. Det er med andre ord en virkelig god og interessant oplevelse som man ikke må snyde sig selv for. Med romsmagning Aalborg, København, Århus og Odense kan man altid finde en i nærheden.

romsmagning

Hvor kommer den skønne spiritus fra?

Der kan vist ikke være megen tvivl om at rom er lavet af sukker, da den søde smag er ganske unik. Den har sin oprindelse i Caribien, hvor Columbus medbragte sukkerrør, der trivedes yderst godet i det varme klima. Hurtigt opdagede man, at der kom et mørk klistret restprodukt fra sukkerproduktionen. Dette produkt kaldes sukkermelasse og det kunne man gære, destillere og lave rom ud af. Det var dog et ganske forfærdeligt produkt, der smagte værre end nogen bille rom man kan forstille sig. Men uanset smag er billig alkohol altid en succes og derfor anvendte man rommen til arbejdsklassen, søfolk og de, der var trælbundne, altså slaver.

Romsmagning Århus

Sådan fik vi den skønne drink til Europa

Hjemme i Europa var der derimod fuld gang i produktion af spiritus og man kunne fremstiller en masse velsmagende spiritusser, såsom Whisky og Gin. Men det var naturligvis også resultatet af mange års erfaringer, der lod sig mærke i smagen. Denne erfaring havde man ikke med rom. Men efter mange forsøg og eksperimenter, så lykkedes det faktisk at få lavet en rom, der var udmærket. Det er ikke uden grund at man altid ser pirater på film drikke rom, da Jamaica var det første sted hvor man kommercielt producerede rom. Der slog pirater sig ned og var med til at udbrede den nye spiritus.

Der gik dog mange år før rommen virkelig vandt indpas i Europa. Faktisk skal vi så langt om som op i 1940erne, da der blev stor mangel på whisky og gin. Så måtte man jo finde på noget andet. Heldigvis var der rom, som flere og flere drak som alternativ til de mere populære spiritusser.

Efter krigen gik det stærkt og i dag er rom en drik, der er mindst lige så populær som whisky og gin. Den gode smag og spændende historie taler til folk og så skader det naturligvis ikke, at rom er en utrolig alsidig spiritus. De hvide variant benyttes typisk til cocktails og de fleste kender sikkert til de lækre Cuba rom med de mange smagsvarianter. Der er med andre ord et utroligt stort udvalg af forskellige romtyper og derfor er en romsmagning altid en interessant oplevelse.

romsmagning Flensborg

Typer af rom

Rom produceres i over 80 lande verden over, så det er klart at der er opstået en del variationer over tid. I modsætning til skotsk whisky, der udelukkende produceres i Skotland eller Tequila, der kun fremstilles i Tequila-regionen i Mexico, så er der intet land, der har ”retten” til rom. Rom nyder også godt af at det ikke er underlagt alle de samme regler og certificeringer som vin, whisky og lignende. Det er altså en type spiritus, som enhver kan lave sin egen variation af og i sidste ende er det kun smagen, der betyder noget.

Romsmagning København

Forvent at smage disse typer rom

Som nævnt findes der utroligt mange typer af rom og vi skal se lidt nærmere på nogle af de som du kan støde på til en romsmagning.

  • Den hvide eller klare rom benyttes oftest til cocktails. Dens smag er som regel mild og let, hvilket gør at den passer utroligt godt i drink, der ikke må være for overvældende. Hvid rom benyttes typisk i drinks som Mojito, Cuba Libre og Piña Colada.
  • Gold rom er en type, der lagres i tønder og derfor får den en skøn gylden farve og en noget mere markant smag. Som den hvide rom benyttes den ofte i cocktails, men giver en mere fremtrædende romsmag. Den gør sig dog også utroligt godt ”on the rocks”.
  • Mørk rom eller sort rom er en romtype, der har lagret længe og derfor har antaget en meget mørk farve, samt en kraftig smag. Man opfatter de rige nuancer af melasse og karamel, der også er med til at give den karakteristiske farve.
  • Spiced eller krydret rom er dem vi kender fra som Captain Morgan og Malibu Coconut rum og dets lige. Det er altså rom, der er tilsat forskellige krydderier og smage, der giver den sin helt egen unikke smag. De er naturligvis meget populære i drinks, da man kan få alverdens varianter.

Naturligvis findes der mange flere som Navy Rom, Aguardiente, Cachaca, Rhum Agricole, Premium aged rom og mange flere. Du kan være heldig at støde på nogle af disse til romsmagning, så det er bare med at være klar.

Romsmagning
En perfekt gave

En romsmagning er enestående gaveide, da man næsten altid kender en, der holder af god rom. Giv det som gave, så i kan tage af sted sammen og få en rigtig god og velsmagende oplevelse. Man kan naturligvis også bare vælge at forkæle sig selv, hvilket vi jo alle kan få brug for nu og da. Uanset hvordan du vælger at gøre det, så er er en romsmagning gaven, der bliver ved at give når man tager sin nye viden om rom med sig.

Du lærer hvordan man benytter de forskellige romtyper og lærer naturligvis også at lave et par lækre drinks. Det er noget, der vil imponere vennerne, hvis man kan diske op med hjemmelavede og velsmagende drinks lavet på god rom. Køb et gavekort til romsmagning allerede i dag og vær klar til en oplevelse du ikke glemmer igen.

Måske du kunne have interesse i GinsmagningVinsmagningØlsmagning?

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om:

5 / 5. Bedømmelser: 5

Luk menu