Romsmagning: STOR Guide Til De Bedste Romsmagninger i Danmark

Romsmagning – Når det kommer til rom, så er de fleste danskere nok mest bekendt med den gode gamle Captain Morgan, der bliver langet over disken på landets diskoteker uge efter uge. Det kan såmænd være hyggeligt nok med en Morgan og Cola, men der skal bare lidt mere på bordet, hvis man skal have en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

Rom er en jo en helt enestående drik, der med sin søde og fyldige smag er helt perfekt uanset om man vil nyde den rent eller som del af en højere enhed i en god drink. Det er en spiritus, der har mange år på bagen og det er bestemt ikke uden grund at den er så populær i dag som den er.

Hvis du gerne vil vide mere om rom end du lærer fra Kaptajnen, så er det oplagt at prøve en rigtig romsmagning, hvor man bliver taget med på en vidunderlig rejse ind i rommens verden. Rom er nemlig langt fra en enkelt ting, der altid smager af det samme. Rom kan have forskellige farver, smagsnuancer og ikke mindst oprindelseslande.

3 Aldeles Fremragende Romsmagninger
Romsmagning hos Smagførst

Romsmagning Hos Smagførst

Destination ikonÅrhus – Smagførst
Tid ikon 2 Timers Romsmagning i Smukke Århus
Tjek ikon 6 Forskellige Rom & En Overraskelse
Personer ikon 1 Person Som Minimum Er Fyldt 18 År

Info ikon Læs Mere Om Denne Romsmagning
Pris ikon Priser Fra 299,- Pr. Person

Romsmagning hos Highlanders Bar

Romsmagning - Highlanders Bar

Destination ikonÅrhus – Highlanders Bar
Tid ikon 2 Timers Romsmagning i Smilets By
Tjek ikon Smag 5 Rom Fra Deres Udvalg i Århus
Personer ikon 1 Person Som Minimum Er Fyldt 18 År

Info ikon Læs Mere Om Denne Romsmagning
Pris ikon Priser Fra 199,- Pr. Person

Dit eget romfad hos Trolden Destilleri

Lav Dit Helt Eget Romfad

Destination ikonKolding – Trolden Bryghus
Tid ikon Uendelig Gode Stunder Med Skøn Gin
Tjek ikon Besøg Din Rom Hver 6. Måned i Kolding
Personer ikon 1 Person Som Minimum Er Fyldt 18 År

Info ikon Læs Mere Om Denne Romsmagning
Pris ikon Priser Fra 2995,- Pr. Person

Romsmagning hos Smagførst

Romsmagning Århus Hos Smagførst

I Aarhus finder man Smagførst, hvor man kan komme til en eksklusiv 2 timers romsmagning. Der får man lov at stifte bekendtskab med hele 6 dejlige rom og en lille overraskelse. Så hvorfor ikke lade de glade romnørder hos Smagførst give dig en rigtig god oplevelse? Smagførst arrangere ikke blot romsmagninger i Århus, men ligeledes vinsmagning. De fantastike omgivelser som Smagførst kan tilbyde i hjertet af Smilets By “Århus” er ganske uimodståelige & noget du bør opleve. Bor du i København, er det faktisk ganske let at komme til Århus.
Priser fra 299 DKK

Romsmagning hos Highlanders Bar

Romsmagning Århus Hos Highlanders Bar

Highlanders Bar ligger centralt i Aarhus og er et perfekt sted til romsmagning. Man får en god oplevelse af 1,5 til 2 timers varighed og får mulighed for at smage 5 gode rom. Derudover kan man booke traditionel britisk mad, så der er lagt op til en rigtig hyggelig oplevelse. Inviter dine nære venner, familiemedlemmer eller din kæreste med til en hyggelig romsmagning hos Highlands Bar i hjertet af smilets by Århus. Selv om du ikke bor tæt på Danmark’s anden støste by, er det bestemt køreturen værd.
Priser fra 199 DKK

Dit eget romfad hos Trolden Destilleri

Lav Dit Eget Romfad Hos Trolden Destilleri

Går du med drømmen om at lave dit helt eget romfad? Men har du hverken evnerne eller økonomien til at lave dit eget destilleri? Så er denne oplevelse lige hvad du har brug for! Her får du nemlig mulighed for at lave dit helt eget romfad, du kan selv bestemme om du ønsker dit eget fad med hjem eller om du vil have anpart i et stort fad.
Priser fra 2995 DKK

Hvad Er En Romsmagning

En romsmagning er som navnet antyder et arrangement, hvor man kommer hen og får muligheden for at smage på en masse forskellig rom. Det er nøjagtigt det sammen som man kender det fra en vinsmagning eller en chokoladesmagning, bortset fra, at det er rommen der er i fokus her. Mår får serveret sin rom enten rent, så man for alvor kan lære dens nuancer at kende. Duft, smag og farve er alle ting, der er med til at sige noget om den rom man drikker. Det kan dog også være, at man får serveret rommen i lækre cocktails og drinks, hvilket naturligvis giver et helt andet indtryk. Der er med andre ord mange forskellige muligheder til en romsmagning, men uanset hvad, så er målet at man får åbnet sine øjne for de mange lære rom, der findes. Det er en velsmagende oplevelse, der desuden er yderst lærerig, så hvorfor ikke prøve det ad?

Som vi har nævnt ovenfor, så findes der et hav af forskellige arrangører rundt om i landet. Det vil sige, at du kan finde frem til en god romsmagning ret nemt og hvis du anvender Gaveavisens udvalg af romsmagninger, så kan du være sikker på, at du finder frem til de bedste. Vi har samlet alle de bedste romsmagninger i landet, så du nemt og hurtigt kan finde den, der passer til dine behov og ønsker. Så tag et lille kig på vores side og se om ikke der skulle være noget, som kunne friste dig. Så kan du ved selvsyn finde ud af hvad en romsmagning er.

Hvad er en romsmagning

Her Kan Du Prøve En Romsmagning

At finde en rigtig god romsmagning kan faktisk være noget af en opgave, for der findes en masse forskellige steder, der tilbyder det. Men det er desværre ikke alle steder, hvor man har lige meget styr på tingene og det er altså ikke noget værd, hvis det ikke er en professionel, der står for en romsmagning. Men det betyder dog ikke, at der ikke findes masser af gode steder. Vi har naturligvis et stort udvalg af gode romsmagninger her på siden og du kan faktisk finde dem overalt i landet. Så uanset hvor du bor henne, så er der mulighed for at komme til en førsteklasses romsmagning indenfor en overskuelig afstand. Er dette noget for dig, så se på vores udvalg og find den bedste romsmagning nær dig.

Alle romsmagninger her på siden er førsteklasses, så du kan være helt sikker på, at du får en virkelig god oplevelse. Uanset om du kommer fra København eller Århus, så er der romsmagning nær dig, som er værd at prøve. Det samme gælder, hvis du skulle være bosiddende i Aalborg og Odense. Som du kan se, er der altså rig mulighed for at finde en romsmagning i nærheden, fordi de er spredt jævnt ud over hele det danske land.

Hvis du holder af god rom og gerne vil forkæle dig selv, så tag til en romsmagning. Dette kan du gøre alene, hvis du ønsker det, men det er meget sjovere, hvis man tager en god ven med. Så kan man dele sin begejstring for lækker rom med nogen og det skaber herlige minder.

Romsmagning

Romsmagning Århus

I Århus findes der især to steder, hvor kan opleve en enestående romsmagning, så hvis du er interesseret i at prøve det, kan vi anbefale at du kigger forbi enten Highlanders Bar eller Smagførst. Begge steder kan med garanti give dig en god oplevelse.

Romsmagning hos Highlanders Bar

Midt i det centrale Århus finder man Highlanders Bar, der i årevis har været stedet man gik hen, hvis man trænger til god stemning og lækre drinks. Med over 200 whiskys, 100 forskellige rom og 80 øl der rigeligt at vælge imellem. Det betyder også at det er et oplagt sted at tage til romsmagning. Der er ingen tvivl om, at det er erfarne mennesker og man kan være sikker på, at lære noget samtidig med at man smager på den lækre rom.

Romsmagning hos Highlanders Bar varer ca. 2 timer og undervejs smager man på 5 forskellige slags rom. Til hver rom hører der en historie og man bliver sat grundigt ind i dens oprindelse, samt hvad der gør den til noget specielt. Så kig forbi Highlanders Bar i Århus, hvis du vil have en førsteklasses romsmagning.

Romsmagning hos Smagførst

Smagførst har i over 10 år været stedet man gik hen, hvis man har spørgsmål om vin og spiritus. Medarbejderne hos Smagførst er alle dybt interesserede i produkterne og du kan være sikker på, at du altid får et brugbart svar. Det betyder også, at man til en romsmagning hos Smagførst får en grundig introduktion til de forskellige flasker rom man smager. Men tag ikke bare vores ord for det, men besøg Smagførst.

En romsmagning hos Smagførst tager omkring 2 timer og inkluderer 6 forskellige rom samt en lille overraskelse. Få masser af spændende baggrundsviden og interessante historier, hvilket er noget, der passer perfekt til en god romsmagning. Den gode stemning er i højsædet, sammen med en stor viden om emnet.

Læs mere om: Romsmagning Århus.

Romsmagning Århus
Verdens Største Romsmagning

Tilbage i 2017 fandt verdens største romsmagning sted lige her i lille Danmark. Det var en storslået og enestående begivenhed, der fandt sted i Arena Midt i Kjellerup. Mere end 1900 gæster dukkede op til den fantastisk romsmagning, der mange spændende ting på programmet. Det var endda lykkedes at få inviteret Diplimaticos destilleringsmester Gilberto Briceño fra Venezuela. Han er intet mindre end et geni når det kommer til rom og han stod for selve smagningen.

Oprindeligt var det meningen at romsmagningen skulle huse 800 gæster, men da interessen var så enorm, så udvidede man det og det endte så med næsten 2000 gæster. Det er intet mindre en utroligt og fik da også Guinness rekorden som den største romsmagning i verden. Naturligvis er det for sent at deltage nu, da det er nogle år siden, men der er ingen der siger, at man ikke vil forsøge at gentage succesen igen. Så hold øjne og ører åbne, hvis nu man skulle forsøge at slå den gamle rekord.

Indtil da kan man deltage en masse andre romsmagninger, hvor man kan prøve kræfter med lækker rom fra hele verden. Det er en dejlig oplevelse, som man vil nyde hvis man holder bare en lille smule af lækker rom. Se vores udvalg af forskellige romsmagninger og prøv den der passer dig. Med så stort et udvalg som vores, er det ikke et problem at det ikke er verdens største. For god rom i verdensklasse er der til gengæld masser af.

Romsmagning For Entusiaster

Nu spørger du måske om romsmagning er noget for dig. Svaret er ganske enkelt. Hvis du på nogen måde holder af god rom og har haft gode oplevelser med whiskysmagning eller ginsmagning, så er en romsmagning bestemt også noget for dig.

Ved en romsmagning bliver du før gennem rommens vidunderlige verden. Der vil være et udvalg af eksklusive og interessant rom, der alle har en historie bag. Den får man naturligvis også serveret mens man smager på varerne. Det er altså ren guf for en romentusiast.

Det betyder dog ikke at man skal være ekspert og der er meget at lære for dem, der først lige er begyndt at snuse til fin rom. Det er med andre ord en virkelig god og interessant oplevelse som man ikke må snyde sig selv for. Med romsmagning Aalborg, København, Århus og Odense kan man altid finde en i nærheden.

Romsmagning For Entusiaster
Forvent At Smage Disse Typer Rom

Som nævnt findes der utroligt mange typer af rom og vi skal se lidt nærmere på nogle af de som du kan støde på til en romsmagning.

  • Den hvide eller klare rom benyttes oftest til cocktails. Dens smag er som regel mild og let, hvilket gør at den passer utroligt godt i drink, der ikke må være for overvældende. Hvid rom benyttes typisk i drinks som Mojito, Cuba Libre og Piña Colada.
  • Gold rom er en type, der lagres i tønder og derfor får den en skøn gylden farve og en noget mere markant smag. Som den hvide rom benyttes den ofte i cocktails, men giver en mere fremtrædende romsmag. Den gør sig dog også utroligt godt ”on the rocks”.
  • Mørk rom eller sort rom er en romtype, der har lagret længe og derfor har antaget en meget mørk farve, samt en kraftig smag. Man opfatter de rige nuancer af melasse og karamel, der også er med til at give den karakteristiske farve.
  • Spiced eller krydret rom er dem vi kender fra som Captain Morgan og Malibu Coconut rum og dets lige. Det er altså rom, der er tilsat forskellige krydderier og smage, der giver den sin helt egen unikke smag. De er naturligvis meget populære i drinks, da man kan få alverdens varianter.

Naturligvis findes der mange flere som Navy Rom, Aguardiente, Cachaca, Rhum Agricole, Premium aged rom og mange flere. Du kan være heldig at støde på nogle af disse til romsmagning, så det er bare med at være klar.

Romsmagninger

Typer Af Rom

Rom produceres i over 80 lande verden over, så det er klart at der er opstået en del variationer over tid. I modsætning til skotsk whisky, der udelukkende produceres i Skotland eller Tequila, der kun fremstilles i Tequila-regionen i Mexico, så er der intet land, der har ”retten” til rom. Rom nyder også godt af at det ikke er underlagt alle de samme regler og certificeringer som vin, whisky og lignende. Det er altså en type spiritus, som enhver kan lave sin egen variation af og i sidste ende er det kun smagen, der betyder noget.

Typer Af Rom
Hvor Kommer Rommen Fra?

Der kan vist ikke være megen tvivl om at rom er lavet af sukker, da den søde smag er ganske unik. Den har sin oprindelse i Caribien, hvor Columbus medbragte sukkerrør, der trivedes yderst godet i det varme klima. Hurtigt opdagede man, at der kom et mørk klistret restprodukt fra sukkerproduktionen. Dette produkt kaldes sukkermelasse og det kunne man gære, destillere og lave rom ud af. Det var dog et ganske forfærdeligt produkt, der smagte værre end nogen bille rom man kan forstille sig. Men uanset smag er billig alkohol altid en succes og derfor anvendte man rommen til arbejdsklassen, søfolk og de, der var trælbundne, altså slaver.

Hvor kommer rommen fra
Sådan Kom Rommen Til Europa

Hjemme i Europa var der derimod fuld gang i produktion af spiritus og man kunne fremstiller en masse velsmagende spiritusser, såsom Whisky og Gin. Men det var naturligvis også resultatet af mange års erfaringer, der lod sig mærke i smagen. Denne erfaring havde man ikke med rom. Men efter mange forsøg og eksperimenter, så lykkedes det faktisk at få lavet en rom, der var udmærket. Det er ikke uden grund at man altid ser pirater på film drikke rom, da Jamaica var det første sted hvor man kommercielt producerede rom. Der slog pirater sig ned og var med til at udbrede den nye spiritus.

Der gik dog mange år før rommen virkelig vandt indpas i Europa. Faktisk skal vi så langt om som op i 1940erne, da der blev stor mangel på whisky og gin. Så måtte man jo finde på noget andet. Heldigvis var der rom, som flere og flere drak som alternativ til de mere populære spiritusser.

Efter krigen gik det stærkt og i dag er rom en drik, der er mindst lige så populær som whisky og gin. Den gode smag og spændende historie taler til folk og så skader det naturligvis ikke, at rom er en utrolig alsidig spiritus. De hvide variant benyttes typisk til cocktails og de fleste kender sikkert til de lækre Cuba rom med de mange smagsvarianter. Der er med andre ord et utroligt stort udvalg af forskellige romtyper og derfor er en romsmagning altid en interessant oplevelse.

Sådan Kom Rommen Til Europa
Romsmagning Er En Perfekt Gave

En romsmagning er enestående gaveide, da man næsten altid kender en, der holder af god rom. Giv det som gave, så i kan tage af sted sammen og få en rigtig god og velsmagende oplevelse. Man kan naturligvis også bare vælge at forkæle sig selv, hvilket vi jo alle kan få brug for nu og da. Uanset hvordan du vælger at gøre det, så er er en romsmagning gaven, der bliver ved at give når man tager sin nye viden om rom med sig.

Du lærer hvordan man benytter de forskellige romtyper og lærer naturligvis også at lave et par lækre drinks. Det er noget, der vil imponere vennerne, hvis man kan diske op med hjemmelavede og velsmagende drinks lavet på god rom. Køb et gavekort til romsmagning allerede i dag og vær klar til en oplevelse du ikke glemmer igen.

Måske du kunne have interesse i GinsmagningVinsmagningØlsmagning?

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om: