Portvinssmagning: Guide Til De Bedste Portvinsoplevelser i Danmark

Portvinssmagning er der perfekte til enhver, der holder af lækker portvin og som gerne vil lære mere. Det er en oplagt mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med den særlige vintype, som er ved at blive rigtig populær i Danmark. Med et gavekort til portvinssmagning kan du selv stifte bekendtskab med portvin og ikke mindst den interessante fortælling om, hvad der gør portvin til noget helt særligt. 

For mange er portvin noget, der ikke ligefrem vækker rare minder. Det kan være, at du har oplevet den som dessertvin til en kvalmende sød dessert. Måske har vinen være for varm, hvilket kan få den til at virke direkte vammel. Hvis du kan nikke genkendende til dette, så bør du i høj grad prøve en portvinssmagning, for det er på ingen måde sådan at portvin skal nydes. Portvin er en utroligt lækker og velsmagende form for vin, der vil få en smagssanser til at juble. Det er blot vigtigt at man sætter sig ind i, hvordan den skal serveres.

Vil du gerne have mere viden om portvin og samtidig smage forskellige portvine, så er en portvinssmagning København eller portvinssmagning Odense et rigtigt godt valg. Her får man ikke alene et interessant foredrag, men man kommer til at smage forskellige vine.

Skøn Portvinssmagning i Aalborg
Portvinssmagning Hos Douro Wine Bar

Portvinssmagning Aalborg

Destination ikonAalborg – Douro Wine Bar
Tid ikon 2 Timers Portvinssmagning i Aalborg
Tjek ikon Smag 10 Skønne & Forskellige Portvine
Personer ikon 1 Person Som Er Fyldt 18 År
Info ikon Læs Mere Om Denne Portvinssmagning
Pris ikon Priser Fra 349,- Pr. Person

Portvinssmagning Hos Douro Wine Bar

Portvinssmagning Aalborg hos Douro Wine Bar. Har du interesse for gode portvine? Eller er du på jagt efter et hyggeligt arrangement som du kan invitere venner eller kollegaer med til? Så er en portvinssmagning hos Douro Wine Bar i Aalborg helt oplagt. De byder nemlig alle velkommen til en 2 timers lang portvinssmagning, i vil blive præsenteret for intet mindre en 10 forskellige portvine.
Priser fra 349 DKK

Hvor kommer portvinen fra?

De druer, som man anvender til fremstillingen af portvin, kommer som regel fra den portugisiske Douro-dal. Her finder man Douro-floden, som med sin e 900 km er en ganske imponerende flod. 200 km af floden ligger på portugisisk jord og det er denne flod der skaber de optimale forhold til dyrkning af druerne til portvin. Når man ser ud over den smukke dal med de mange vinstokke, så kan man blive helt opslugt. 

Det unikke område med de mange terrasser er resultatet af mange års hårdt arbejde, da det primært er klippegrund. Det er dog et arbejde som er hele besværet værd, da det betyder at man kan få den lækre portugisiske portvin. Desuden er område så unikt i sit udtryk, at det siden 2001 har været beskyttet af Unesco. Så der kan blive dyrket druer til portvin i mange år endnu.

portvinssmagning
portvinssmagning gavekort

Det helt særlige ved portvin

I og for sig minder fremstillingen af portvin en del om almindelig rødvinsproduktion. Man samler drueskaller, kerner og druesaft i kæmpestore beholdere, hvor det skal have lov at gære sammen i omkring et døgn. Når det er sket, så skal man have stoppet gæringen, således at alkoholprocenten bliver på 6-7%. Dette kan man opnå ved at tilføre brandy eller druesprit med en høj alkoholprocent. Hvornår man tilsætter denne brandy eller sprit afgør om man får en sød eller tør portvin. Jo tidligere det tilsættes, des mere sukker er der i vinen og dermed får den en sødere smag. Venter man, så bliver det en tør portvin. 

Dernæst overføres saften til de store træfade, hvor vinen skal lagre og blive til den gode portvin. Der er også her at man kan afgøre, hvilken type portvin man vil have. Det kan nemlig både blive til Ruby eller Tawny portvin. Det er måske ikke udtryk du kender, men med en portvinssmagning får du hurtigt styr på de udtryk. Men kort fortalt, så har en Ruby portvin en frugtagtig smag, hvorimod en Tawny vil bære tydeligere præg af nødder og karamel. Det er naturligvis en smagssag, hvad man foretrækker. Men man kan være sikker på at stifte bekendtskab med dem til en portvinssmagning.

portvinssmagning jylland
Del oplevelsen med en du holder af

At tage til portvinssmagning Esbjerg eller portvinssmagning Århus kan såmænd være ganske hyggeligt alene. Man får jo den interessant fortælling om vinen og mulighed for at smage forskellige varianter. Men som enhver ved, så bliver den slags oplevelser altid sjovere, når man er flere om den. Så inviter venner eller familie med til portvinssmagning Jylland, hvor i sammen kan få udvidet jeres horisont 

Det er desuden en oplagt gaveide og et portvinssmagning gavekort er det helt rette til manden der har alt. Han vil sikkert sætte pris på at få en oplevelse, der ikke alene har en spændende historie, men hvor man også kommer til at drikke dejlig vin. Hvad mere kan man ønske sig?

Portvin er kommet for at blive og danskerne drikke det mere og mere. Så hvis du gerne vil med på vognen, så book et portvinssmagning Aarhus allerede i dag og se hvornår der næste gang afholdes et arrangement. Selv hvis du normalt ikke kan lide portvin, så bør du ikke snyde dig selv for denne mulighed. Det kan jo være, at du blot har fået en dårlig portvin eller måske er den blevet serveret helt forkert. Så tag chancen og prøv en portvinssmagning. Det er næppe noget du vil fortryde når du først har prøvet det.

Måske du kunne have interesse i en vinsmagning eller ølsmagning.

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om:

5 / 5. Bedømmelser: 1