hjerte ikon

Vi Håndplukker Alle Gaveideer.
Du Er Derved Sikret Høj Kvalitet.

like

Vi Gør Det
Let For Dig

Mennesker

Find De Bedste Gaveideer
Lige Nu Hos Gaveavisen.dk

GaveAvisen.dk Logo

Find Let Den Bedste Gave!
Benyt Blot Vores Lister Med Gaveideer!

Trustpilot

Hvordan Er Din Oplevelse Af Gaveavisen.dk
Del Din Stemme Med Andre På Trustpilot!

Oplevelsesgaver Den Perfekte Gave I 2019

Vi lever i en tid, hvor det er de færreste af os, der virkelig mangler materielle ting. Det kan ofte gøre det svært at købe gaver til andre, for det er ikke sjovt at købe en gave, der ender med at ligge ubrugt i en skuffe. Oplevelsesgaver er efterhånden blevet et populært valg til de klassiske gaver, og mange danskere foretrækker at få en oplevelse i stedet for en materiel gave. En oplevelsesgave er måske hurtigt brugt, men minderne har man for evigt, og man glemmer aldrig, hvem man fik gaven af.

Vi har lavet en guide til oplevelsesgaver, så læs med her på siden, hvis du overvejer at give en oplevelsesgave til en speciel person i dit liv.

Bridgewalking Lillebælt
Spaophold på Marienlyst Strandhotel
Flødebollekursus
Falkenberg Strandbad
Chokoladebrunch hos Peter Beier
Kør Djævleræs hos Fun Race
Spaophold på Kurhotel Skodsborg
Cidersmagning hos Holm Cider
GoBoat København
Ølsmagning hos Aarhus Bryghus
Food Walk
Ginsmagning på Highlanders Bar
Chokoladetapas hos Peter Beier
Vildmarksbrunch i Mols Bjerge
Kaffeskole hos Bryg Coffee House
Guidet tur med en hjemløs
Ølsmagning hos Ølsnedkeren
Ølsmagning hos Ø-Bryg
Ølsmagning hos CRAFTED BY

Priser fra: 199 DKK

Ølsmagning hos Taphouse
Byvandring med Gadens Stemmer
Guidet øltur på Vesterbro med Urban Adventures
Rundvisning på Nyborg Destilleri
Ølsmagning hos Highlanders Bar
Oplev en dansk vingård hos MODAVI
Baristakursus hos La Cabra
Ginsmagning hos Copenhagen Distillery
Svæveflyvning hos Østsjællands Flyveklub
Ølsmagning hos Trolden Bryghus
Whiskysmagning hos Highlanders Bar
Whiskysmagning hos Braunstein
Svæveflyvning hos Aalborg Svæveflyveklub
Østerssafari fra Rømø med Sort Safari
Chokoladesmagning hos Peter Beier
Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt
Ølsmagning hos Braunstein
Dinner in the Dark
Pilot for en dag over Sjælland
Kør Lamborghini på bane
Romsmagning hos Highlanders Bar
Kør Ferrari på gade
Prøv Banecykling
Kitesurfing Kursus hos Amager Kiteskole
Undervandsjagt - Østjylland
I Fodsporene på Flammen & Citronen
3-retters frokostmenu på Fakkelgaarden
Prøv Virtual Reality hos Limitless
Flødebollekursus hos Odense Chokoladehus
Bagekursus med fuldkorn
Romantisk ophold på Kragerup Gods
Undervandsjagt på Sjælland
Bodyflight i Vindtunnel
Romsmagning hos Smagførst
Prøvedyk i Kattegatcentret
Eventyr på Limfjorden
Tandemspring hos Dropzone Denmark
Kaffekursus hos La Cabra
Ost & ølsmagning på Gundestrup Mejeri & Bryghus
Østerssafari i Limfjorden
Prøv Virtual Reality hos Khora
Ølsmagning hos Wintercoat
Ginsmagning på Njord Gin Distillery
Din egen Whiskyflaske
Brunch på Eydes Gastro Pub
Charcuteri & ølsmagning hos Folkets Madhus
Rundvisning med dyrepasser i Skærup Zoo
Skærtoft Mølle Bagekursus hos Det Sønderjyske Køkken
Pizzakursus hos Birks Køkken
Introduktion til trailløb
Kør gokart F1-style hos Racehall Aarhus
Lystfiskersejlads med træskib hos Aventura
Chokoladekursus med fransk chocolatier
Prøv Flyboard
Ballonflyvning
Spaophold på Ystad Saltsjöbad
Chokolademassage
Luksus Brunch
Vildmarksgourmet i Mols Bjerge
SUP-surf & sauna med Surf Agency
Ansigtsbehandling
Biografbillet
Eksklusiv Vinsmagning
Sundt madkursus hos Køkkenet på Kvisten
Bryn & Vippe Behandling
Personlig Træner
Kør Djævleræs på Sjælland
SpaDag - Læsø Kur

Fordele ved at vælge oplevelsesgaver

Der er rigtig mange fordele ved at vælge en oplevelsesgave fremfor en mere traditionel gave.  Det kræver stadig omtanke at vælge den helt rigtige oplevelsesgave, som passer til modtagerens personlighed og interesser, men hvis du får fundet den rette oplevelsesgave, så kan du glæde dig over de fordele, som du kan læse mere om herunder.

Fordele ved oplevelsesgaver

Oplevelsesgaver er personlige

En oplevelsesgave er først og fremmest mere personlig end en traditionel gave. Traditionelle gaver er ofte materielle ting, som modtageren selv har skrevet på en ønskeliste, hvilket fjerner en stor del af omtanken bag gaven. Ønskelisten kommer nærmest til at fungere som en indkøbsseddel, og gavekøbet ender med at blive en pligt.

Oplevelsesgaver er mere personlige gaver, for der findes så mange forskellige slags, at du med garanti kan finde en gave, som modtageren ikke havde forventet. Faktisk gør det ikke alene gaven mere personlig – det reintroducerer også overraskelseselementet ved at modtage gaver, hvilket mange voksne med garanti savner. En gave er ganske enkelt mere sjov, når det kommer som en overraskelse.

Nemme at bruge

Oplevelsesgaver er nemme at bruge, for modtageren kan selv bestemme, hvornår gavekortet skal indløses. Det er praktisk, fordi man kan glæde sig oplevelsen, når det passer ind i ens eget skema, og man behøver ikke at bekymre sig om at få fri fra arbejde og lignende. Faktisk er der ufatteligt stor frihed i forhold til oplevelsesgaver, men der er nogle få begrænsninger, som I skal være opmærksomme på.

I forhold til oplevelsesgaver er det vigtigt at være opmærksom på, at oplevelsesgaven skal bruges indenfor et bestemt tidsrum. Det kan for eksempel være et krav, at oplevelsen skal bruges indenfor to år fra købsdatoen. Derudover er der også visse oplevelsesgaver, som kun kan indløses på bestemte dage eller i bestemte tidsrum. Disse eventuelle vilkår kan du se, når du køber gaven.

Skaber gode minder

Prøv ganske kort at tænke tilbage – kan du huske, hvad du fik gaver af folk til din sidste fødselsdag? Du kan måske huske en enkelt gave eller to, men de fleste gaver ryger hurtigt i glemmebogen.

En oplevelses gave er svær at glemme, for den skaber fantastiske minder, som ikke bliver glemt i mange år. Mange oplevelsesgaver er designet som oplevelsesgaver til par eller oplevelsesgaver til veninder. Disse gaver er især oplagte, hvis du har en kæreste eller en veninde, som du gerne vil forkæle med en anderledes og mere spændende gave.

Oplevelsesgaver giver kvalitetstidstid

Vi lever alle med en travl hverdag. Arbejdede og pligter kan nemt fylde meget, og det kan også betyde, at vi glemmer hinanden. Manglen på kvalitetstids kan nemt give dårlig samvittighed, og det kan være én af grundene til, at man vælger at folk en ekstra fin fødselsdags- eller julegave. Desværre løser det sjældent problemet med den dårlige samvittighed, for det ændrer ikke på årsagen, som er manglen på tid.

En oplevelsesgave giver en fantastisk mulighed for at få kvalitetstid sammen med modtageren. Det virker måske mindre relevant, men husk på, at din tid er det mest dyrebare, som du kan give til en anden person.

Som giver kan du også få glæde af gaven

Der er mange grunde til, at en modtager vil blive glad for en overraskelsesgave, men en anden fordel er også, at du selv kan få glæde af gaven. Som tidligere nævnt er mange oplevelsesgaver lavet til par eller veninder, så du kan også sagtens vælge at købe en gave, som dig og modtageren skal bruge sammen. Det vil med garanti blive en god overraskelses – så du skal bare vælge, hvad I skal opleve sammen.

Oplevelsesgave
De forskellige typer af oplevelsesgaver

Der findes mange forskellige typer af oplevelsesgaver, og det handler naturligvis om at finde den helt rette oplevelsesgave til modtageren. Herunder kan du læse mere om nogle af de mest populære typer af oplevelsesgaver.

Kulinariske oplevelsesgaver

De kulinariske oplevelsesgaver er det perfekte gave til de madglade mennesker. En kulinariske oplevelsesgave kan naturligvis være et gavekort til en lækker middag på en ekstra god restaurant. Her kan middagen sagtens være en oplevelse i sig selv, men der findes også andre typer af kulinariske oplevelsesgaver.

En kulinariske oplevelsesgave kan også være en lærerig aktivitet som vin-, ølsmagning eller lignende. Her får man også en ekstraordinær oplevelse med i gaven, og man får mulighed for at teste sine smagsløg og samtidig måske lære noget.

Sidst, men ikke mindst, kan en kulinarisk oplevelsesgave også være et gavekort til undervisning indenfor en bestemt type madlavning. Her kan du være helt sikker på at blive bedre til at lave mad og samtidig have det sjovt.

Perfekte Oplevelsesgaver

Wellness oplevelsesgaver

Wellness er et populært valg til personer som elsker afslapning og velvære. Der findes mange forskellige typer af wellness oplevelsesgaver. Disse oplevelser kan strække sig over flere dages wellnessophold, men du kan også sagtens finde oplevelser, som kun varer et par timer – for eksempel en ansigtsbehandling eller lignende.

Nogle wellness oplevelser er kombineret med en kulinarisk oplevelse, så man for eksempel først spiser en lækker middag, og derefter er det tid til wellness og selvforkælelse. Det kan nemt være opskriften på den perfekte eftermiddag eller aften, og samtidig vil der være masser af tid til kvalitetstids.

Oplevelsesgaver

Oplevelsesgaver med adrenalin

Vinsmagning og ansigtsbehandlinger er måske de helt rette oplevelsesgaver for nogen, men ikke for alle. Mange kræver mere spænding, og her er oplevelsesgaver med adrenalinen det perfekte valg.

Der findes mange forskellige typer af oplevelsesgaver, som er fokuseret på spænding og adrenalin. De virkelig eventyrlystne kan for eksempel prøve et faldskærmsudspring eller lignende.

Heldigvis kan man også sagtens finde mindre grænseoverskridende oplevelser for en spændende oplevelse kan også handle om at opfylde en persons livslange drøm ved at give dem en tur i en Ferrari eller en tur i helikopter.

Denne type af oplevelsesgaver vil med garanti være ufatteligt mindeværdig, men du skal naturligvis også huske at overveje, om modtageren har mod på at indløse gavekortet til oplevelsen. Hvis du tvivler på modtagerens mod, er det værd at være opmærksom på, at virtual reality giver nye muligheder i forhold til adrenalinfyldte oplevelser, hvor man stadig befinder sig i trygge omgivelser.

Oplevelsesgaver med adrenalin

Oplevelsesgaver i naturen

Hvis du kender en person, som elsker friluftsliv, så kan en oplevelsesgave i naturen være den perfekte gave. Disse gaver er også ofte lærerige, og man får mulighed for at udvikle sine overlevelsesevne.

Der findes også oplevelsesgaver i naturen, som er velegnede gaver til børn. Disse oplevelser vil også være pakket med læring, men derudover vil der også være mulighed for masser af hygge og nærvær rundt om et lejrbål, mens snobrødene bliver bagt.

Hyggelige oplevelsesgaver

En oplevelsesgave behøver ikke at være grænseoverskridende eller unik for at være dejlig. Det er også udmærket at give en enkel og hyggelig oplevelsesgave som for eksempel en tur i biografen.

Mange af de hyggelige og små oplevelsesgaver er også relativt billige. Det gør dem til at oplagt valg, hvis du ikke har det højeste gavebudget.

Det er også vigtigt at huske på, at en lille oplevelsesgave også sagtens kan kombineres med andre hyggelige fornøjelser, som I selv kan planlægge, når dagen nærmer sig.

Hyggelige Oplevelsesgaver

Luksuriøse oplevelsesgaver

Der findes ufatteligt mange forskellige typer af oplevelsesgaver. Nogle oplevelsesgaver koster kun ganske lidt, men der findes også gaver i den helt anden ende af skalaen.

Hvis du virkelig vil forkæle en person i dit liv og har penge til overs, så kan du vælge at én af de luksuriøse oplevelsesgaver. Disse gaver kan for eksempel være helt unikke rejser til forskellige steder i verden, men de kan også være et længere ophold på én af Danmarks eksklusive kroer.

Gode råd til at vælge den rette oplevelsesgave

En oplevelsesgave bliver kun en succes, hvis du finder den helt rigtige gave, som passer til modtagerens interesser. Der vil med garanti også være oplevelser som frister dig, men husk på, at det er modtageren, som kommer i første række.

Herunder har vi samlet nogle forskellige forslag til oplevelsesgaver for ham, hende, par og lignende. Det er naturligvis langtfra alle kvinder og mænd, som har samme smag med hensyn til oplevelser, men vi har alligevel forsøgt at give vores bedste bud på gode gaver, som måske kan inspirere dig.

Oplevelsesgaver til ham

Mange mænd kan gode lide god mad, og de færreste siger ned til en god bøf. Det kan gøre en kulinarisk oplevelsesgave til et oplagt valg. Et godt alternativ kan også være at tage ham med til en ølsmagning, hvis han også nyder at få en god specialøl fra tid til anden.

Nogle mænd vil elske en adrenalinfyldt oplevelsesgave, og disse gaver kan naturligvis både nydes med kæresten eller en god ven.

Oplevelsesgaver til ham

Oplevelsesgaver til hende

Du føler måske, at det kan være svært at finde den helt rigtige gave til en vigtig kvinde i dit liv, og så kan det være oplagt at købe en oplevelsesgave.

En wellnessdag kan være en romantisk gave, hvis du giver den til din kæreste, og mange kvinder vil sætte pris på en rolig dag og afslappende dag med wellness og champagne. Oplevelsesgaver til par er også blevet ufatteligt populære, og I kan også vælge at bruge en dag på for eksempel at tage et madlavningskursus sammen.

Oplevelsesgaver til hende

Oplevelsesgaver til par

Hvis et par skal have en chance for at have kvalitetstid sammen, kan det være oplagt at vælge en oplevelsesgave. I princippet kan to veninder vælge mange af de samme oplevelser som par, for en dag med wellness behøver ikke at være romantisk. Den kan også sagtens være en veninde-aktivitet.

Har du en kæreste som du savner, så kan du overveje at købe en oplevelsesgave til par, som I kan nyde sammen. Den behøver ikke koste en formue, og du kan for eksempel også vælge at købe et gavekort til en lækker brunch, som I kan nyde sammen. Derefter kan I eventuelt gå en hyggelig tur bagefter, men den del er naturligvis valgfri.

Oplevelsesgaver til par

Oplevelsesgaver til børn

Flere og flere forældre vælger at give deres børn oplevelsesgaver, og det kan være en god løsning, hvis børnene har mange onkler, tanter og bedsteforældre, som giver dem legetøj til både jul og fødselsdage.

Oplevelsesgaver som biograf ture kan være en god idé, hvis du gerne vil overraske dine børn med en mindre gave, som I kan nyde i hverdagen. Denne oplevelsesgave kunne for eksempel også bruges som adventsgave, hvis dine børn har fået lidt for meget juleslik.

Der findes også mange oplevelsesgaver, som er lavet specielt til børn eller familier, men mange af de almindelige oplevelsesgaver er også velegnet til børn. Du skal blot være opmærksom og læse oplevelsesbeskrivelsen grundigt, hvis du vil være sikker på, at den er egnet til børn. Der kan for eksempel være højde eller aldersbegrænsninger ved nogle aktiviteter. Hvis du er i tvivl, kan du også kontakte udbyderen af oplevelsen og spørge dem, om oplevelsen er børnevenlig.

Sideindhold

Luk menu