Østerssafari: Guide Til Østerssafari i Limfjorden, Thyborøn & På Rømø

Danmark har store vådområdet med et rigt dyreliv. Hvis du gerne vil opleve denne natur, kan du kombinere oplevelsen med en østerssafari, hvor du sammen med en guide får mulighed for at indsamle østers, som er én af landets mest efterspurgte delikatesser. 

En østerssafari er altid en unik oplevelse, og den vil variere afhængigt at tiden på året, vejret, tidspunktet på dagen og mange andre faktorer. Det betyder også, at succesraten kan variere, men der er altid garanti for, at I kan finde østers, når de dygtige guides viser vej til alle de bedste østers steder.

4 Formidable Østerssafari Oplevelser i Danmark
Østerssafari Rømø

Østerssafari Rømø

Destination ikonRømø / Vadehavet – Sort Safari
Tid ikon 2½ – 3 timers Østerssafari i Vadehavet
Tjek ikon Smagning Af Egen Østersfangst Rømø
Personer ikon 1 Person Som Elsker Natur & Østers
Info ikon Læs Mere Om Denne Østerssafari
Pris ikon Priser Fra 185,- Pr. Person

Østerssafari Limfjorden

Østerssafari Limfjorden

Destination ikonOddesund / Limfjorden – Jyllands Akvariet
Tid ikon 2 – 3 timers Østerssafari i Limfjorden
Tjek ikon Tilberedning Af Østers Over Grill
Personer ikon 1 Person Som Elsker Natur & Østers
Info ikon Læs Mere Om Denne Østerssafari
Pris ikon Priser Fra 300,- Pr. Person

Seafoodsafari Thyborøn

Seafoodsafari Thyborøn

Destination ikonThyborøn – Jyllands Akvariet
Tid ikon 2 – 3 timers Seafoodsafari i Thyborøn
Tjek ikon Naturguide Med På Hele Turen
Personer ikon 1 Person Som Elsker Natur & Seafood
Info ikon Læs Mere Om Denne Seafoodsafari
Pris ikon Priser Fra 595,- Pr. Person

Østersophold Hos Tambohus Kro & Badehotel

Østersophold Hos Tambohus

Destination ikonThyholm – Tambohus Kro & Badehotel
Tid ikon 1 Vidunderlig Overnatning Hos Tambohus
Tjek ikon Østerssafari Med Kromanden + Gourmet
Personer ikon 2 Personer Som Ønsker Et Unikt Ophold 
Info ikon Læs Mere Om Dette Østersophold
Pris ikon Priser Fra 2598,- Pr. Person

Østerssafari Limfjorden

At tage ud i naturen og opleve hvordan man helt selv kan finde delikat mad er en oplevelse, som kommer helt bag på mange. Det er som om vi ikke rigtigt kan forstå, at man ikke bare er noget man finder i supermarkedet. Men Limfjorden er et bugnende spisekammer, hvis man vel at mærke ved hvad man skal lede efter. Lyder det som noget for dig, så tag med på et østerssafari Limfjorden, hvor man vil opleve det særlige liv, der findes i dette smukke sund. Det er nemlig muligt at finde ting som sorte hummere, muslinger af forskellig art, sild, havørred og naturligvis Limfjordens allerstørste delikatesse: Limfjordsøsters.

Enhver der ved bare lidt om østers ved også, at Limfjordsøsters er kendt vidt om i hele verden og er kendt som en af de mest eksklusive råvarer overhovedet. Den serveres på de mest eksklusive restauranter og er med andre ord noget af det mest berømte fra den danske natur.

Så det er da en fantastisk tanke, at hvor folk i andre lande blot kan drømme om at smage denne skønne østers, så kan vi i Danmark blot hoppe i et par waders og jokke ud i fjorden. Bevæbnet med en spand og østerskniv kan man selv finde de østers man vil og tilberede dem. Et østerssafari Limfjorden er altså lige præcis det som du leder efter, hvis du gerne vil lære at fange og tilberede de vidunderlige Limfjordsøsters. Så hvad venter du på? Bestil dit gavekort allerede i dag og snart kan du eller en du holder af komme med ud og opleve glæden ved at fange sine helt egne østers i smukke naturlige omgivelser.

Østerssafari i Limfjorden, arrangeret af Jyllands Akvariet. Er en 2-3 timers østerssafari med en naturguide. Der fortæller om østers & den omkringliggende natur. Efter endt østersjagt iklædt waders, skal de mange østers tilberedes over grill. Som alle ved er det eneste der fungere sammen med en grillet østers et køligt glas champagne. Så dette får i naturligvis til. Med dig hjem fra denne østerssafari, får du ikke blot en god oplevelse. Men også en spand, en østerskniv & muligheden eventuelt friske østers.

Østerssafari i Limfjorden

Østerssafari Rømø

Hvis man lige nu sidder og bliver en smule sulten efter en frisk østers, så er der jo ikke nogen grund til ikke at tilmelde sig et en østerssafari allerede i dag. Der er rift om pladserne og når først sæsonen går i gang skal man være hurtigt ude. Heldigvis kan du her hos Gaveavisen bestille et gavekort, der giver adgang til en spændende østerssafari Rømø, og det er her man helt sikkert kan få en vidunderlig oplevelse, hvor der er garanti for at man finder en masse skønne østers.

Vadehavscentret arrangerer østerssafari hele østers sæsonen igennem og du kan næppe finde et bedre tilbud i hele landet. Faktisk var det en ansat på vadehavscentret, der i 2013 fandt verdens hidtil største østers. Med en længde på hele 35,5 cm og en vægt på 2,5 kilo burde der være østers nok til selv den største fan. Vil du gerne slå den rekord og finde gigantiske østers, så er det jo bare med at komme ud i vandet og lede.

Selv hvis du ikke kommer til at slå den vilde rekord, så er der stadig masser at komme efter med et østerssafari Rømø og der er faktisk hele to ture at vælge mellem. Det store østerssafari er en tur på 8 kilometer, som varer 4-5 timer. Er man ikke helt så entusiastisk eller føler man ikke man kan klare så vild en tur, så kan man vælge den noget kortere tur på omkring 4 kilometer. Begge ture giver dog rigelig med muligheder for at finde en masse østers.

Vadehavet er på UNESCO’s Verdensarvsliste, hvilket man sagtens kan forstå når står der & ser det fascinerende tidevand & den skønne omkringliggende natur. Men Vadehavet er ikke bare utrolig smuk natur. Det er også et stort spisekammer for dyr såvel som mennesker. For omkring Rømø er der rig mulighed for at finde østers i overflod. Faktisk kan du gå ud & spise dem direkte fra havbunden. Kunne du tænke dig nogle hyggelige timer i Vadehavet? Så deltag i denne østerssafari fra Rømø der er arrangeret af Sort Safari.

Østerssafari På Rømø

Østerssafari Thyborøn

Ude mod vest i det jyske finder man Jyllandsakvariet. Det er beliggende i Thyborøn og er et akvarie for hele familien. Der er masser af forskellige aktiviteter, der kan lokke både børn og voksne afsted, og man kan altid være sikker på at få en dejlig oplevelse. Uanset om man er interesseret i at kigge på fisk, opleve en spændende rav workshop eller tage på en østerssafari, så er der noget at komme efter.

En østerssafari Thyborøn er en oplevelse, som man i hvert fald ikke bør snyde sig selv for, da Thyborøn er beliggende ved Limfjordens udløb og dermed er der glimrende muligheder for at få fingrene i den efterspurgte og ufatteligt velsmagende Limfjordsøsters. Hvem kan sige nej til det?

Er du glad for østers eller kender du en, der er helt pjattet med den unikke smag og konsistens, så skal du med det samme bestille et gavekort her på siden og komme afsted. Tag din ved med og sammen kan i få en vidunderlig dag, hvor I bevæger jer rundt i smuk natur og samler velsmagende østers, som man naturligvis skal smage på bagefter. Det er en tur som egner sig til enhver, der er interesserede i østers og ikke mindst i at spise dem. Man lærer, hvor de små dyr gemmer sig, hvordan man fanger dem og ikke mindst hvordan man åbner og tilbereder dem. Det er med andre ord den perfekte oplevelse for en østers entusiast. Tag på østerssafari Thyborøn og få en oplevelse du aldrig glemmer.

Thyborøn er destination for denne Seafoodsafari arrangeret af Jyllands Akvariet. Med på denne udflugt vil der være en dygtig naturguide. Som undervejs vil fortælle om denne skønne natur i & omkring Vadehavet. Efter fangsten af skøn seafood skal den tilberedes & vil blive suppleret af yderligere seafood fra Thyborøn Fiskeauktion. Under tilberedningen vil der ligeledes blive delt ud af gode råd.

Østerssafari i Thyborøn

Lær At Samle & Tilberede Østers

Den jyske vestkyst er simpelthen det mest imponerede spisekammer i landet, for havet er bugnende fuld af lækre fisk, velsmagende muslinger og naturligvis de ekstremt delikate østers. Hvis man er så heldig at være opvokset nær vestkysten, så kender man naturligvis alt til det helt unikke liv i og omkring havet, men for resten af os, er det desværre ikke helt så velkendt. Men det er der råd for.

Hvis man gerne vil lære mere om hvordan man samler østers og ikke mindst tilbereder dem, så kan man med fordel deltage i et af de mange østerssafari rundt om i landet, for her lærer man alt hvad man kunne ønske sig. Man lærer en masse om det interessant liv en østers lever, hvor man kan finde dem, hvornår det er bedst at finde østers og meget mere. Derudover lærer man naturligvis hvordan man fanger og tilbereder sine østers, hvilket som regel foregår til sidst på et østerssafari. Der vil der oftest blive serveret en lille forfriskning i form af champagne eller lignende, mens man tilbereder de friskfangede østers over en kulgrill. Uanset hvor mange eksklusive retter man må have smagt i sit liv eller hvor mange vidunderlige restauranter man har besøgt, så er der ikke noget, der kan slå fornemmelsen eller smagen af ens egen fangst. Især ikke når fangsten består af lære Limfjordsøsters, der som bekendt er en delikatesse verden over.

Forkæl dig selv med et østerssafari og lær at samle og tilberede østers. Det er en skøn oplevelse og den viden man tager med sig, kan man bruge resten af sit liv. Hvem kan sige nej til det?

Dette Vil Du Opleve På En Østerssafari

Der findes forskellige typer af østerssafari, som du kan vælge imellem. Nogle østerssafarier er længere end andre, så det er vigtigt, at du vælger en østerssafari af den rette længe, så du får den optimale oplevelse. Det kan være svært at navigere i vådområderne, hvis du ikke kender området, så du kan glæde dig over de dygtige guides, som viser dig alle de bedste steder og samtidig hjælper dig med at komme sikkert frem til alle de gode østersteder. 

En vigtig del af en østerssafari er naturligvis også østerssmagningen, så du lærer også at åbne dine østers, og derefter er der mulighed for at smage på delikatesserne. Du kommer med garanti aldrig til at smage friskere østers.

Der kan samles østers flere steder i Danmark, men der er især mange østers i Limfjorden. Derfor er Limfjorden én af de mest populære steder at tage på østers safari.

østerssafari
Gode Råd Til Påklædning

Hvis du gerne vil samle østers i Limfjorden eller ét af Danmarks andre naturområder, er det en god idé at have helt styr på påklædningen. Du kommer til at tilbringe lang tid i et vådområde, så dit tøj har stor betydning for komforten under oplevelsen.

Der er det største udbytte, hvis du tager på østerssafari om vinteren, så det er naturligvis vigtigt at have masser af varmt tøj på. Der kan især være kraftig vind, som får kulden til at føles endnu værre, så en windbreaker eller en lignende jakke er en god idé. Derudover er det også en god idé at tage flere lag tøj på og en hue.

Du bør også medbringe et par vandtætte arbejdshandsker til turen, da du ellers vil få meget kolde fingre. Østers kan desuden også være skarpe, så handskerne beskytter også dine fingre. 

Når du booker din østerssafari, skal du være opmærksom på, om der er andre krav fra arrangøren. Nogle gange forgår østerssafari i gummistøvler, mens du andre steder kan få udleveret waders.

Sidst, men ikke mindst, er det også en god idé at medbringe skiftetøj. Du får sikkert ikke bruge for det, men der kan ske uheld, og så er det rart at have tørt tøj med.

østers safari
Sikkerhed I Forbindelse Med Østerssafari

En østerssafari forgår normalt på vådområder, som er oversvømmet, når der er højvande. Derfor er det en god idé at tage på østerssafari med en guide som kender området. Ellers kan du risikere ubehagelige overraskelser – også selvom du har tjekket en tidevandskalender. Tidevandet kan især blive problematisk, hvis du er afsted alene og for eksempel kommer til skade, så du ikke slev kan gå tilbage. Ved at gå sammen med en gruppe er der altid mulighed for at få hjælp – og det er ikke dit eneansvar, hvis der opstår problemer. 

I forbindelse med safarien vil du også få vejledning i at kende gode og dårlige østers fra hinanden, men det er vigtigt at være opmærksom på, at det er på eget ansvar, når du spiser østers. Ved at vælge en guidet tur får du vejledning til at samle østers på sikre tidspunkter. I sommerhalvåret kan der for eksempel være problemer med ophobning af algegifte i østers, da de lever af alger, som især trives i varmt og stille vejr. Disse algegifte er også problematiske, selvom du tilbereder dine østers, hvilket er endnu en grund til at en guide er en god idé, når du skal på østerssafari.

samle østers limfjorden
Andre Anbefalinger

Du kan være heldig at samle rigtig mange østers på din safari, og du får mulighed for at tage dine østers med hjem bagefter. Du skal dog være opmærksom på, at du sandsynligvis skal gå langt under safarien, og derfor er det en fordel, hvis du kan bære dine østers i en rygsæk. En god løsning kan for eksempel være at fore en gammel rygsæk med en plasticpose, så rygsækken ikke bliver våd. 

Hvis du ikke har en gammel rygsæk, kan du også bære dine østers i en spand, men det er ikke nær så praktisk eller behageligt som en rygsæk.

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om: