Østerssafari: Guide Til Østerssafari i Limfjorden, Thyborøn & På Rømø

Danmark har store vådområdet med et rigt dyreliv. Hvis du gerne vil opleve denne natur, kan du kombinere oplevelsen med en østerssafari, hvor du sammen med en guide får mulighed for at indsamle østers, som er én af landets mest efterspurgte delikatesser. 

En østerssafari er altid en unik oplevelse, og den vil variere afhængigt at tiden på året, vejret, tidspunktet på dagen og mange andre faktorer. Det betyder også, at succesraten kan variere, men der er altid garanti for, at I kan finde østers, når de dygtige guides viser vej til alle de bedste østers steder.

4 Formidable Østerssafari Oplevelser i Danmark
Østerssafari Rømø

Østerssafari Rømø

Destination ikonRømø / Vadehavet – Sort Safari
Tid ikon 2½ – 3 timers Østerssafari i Vadehavet
Tjek ikon Smagning Af Egen Østersfangst Rømø
Personer ikon 1 Person Som Elsker Natur & Østers
Info ikon Læs Mere Om Denne Østerssafari
Pris ikon Priser Fra 185,- Pr. Person

Østerssafari Limfjorden

Østerssafari Limfjorden

Destination ikonOddesund / Limfjorden – Jyllands Akvariet
Tid ikon 2 – 3 timers Østerssafari i Limfjorden
Tjek ikon Tilberedning Af Østers Over Grill
Personer ikon 1 Person Som Elsker Natur & Østers
Info ikon Læs Mere Om Denne Østerssafari
Pris ikon Priser Fra 300,- Pr. Person

Seafoodsafari Thyborøn

Seafoodsafari Thyborøn

Destination ikonThyborøn – Jyllands Akvariet
Tid ikon 2 – 3 timers Seafoodsafari i Thyborøn
Tjek ikon Naturguide Med På Hele Turen
Personer ikon 1 Person Som Elsker Natur & Seafood
Info ikon Læs Mere Om Denne Seafoodsafari
Pris ikon Priser Fra 595,- Pr. Person

Østersophold Hos Tambohus Kro & Badehotel

Østersophold Hos Tambohus

Destination ikonThyholm – Tambohus Kro & Badehotel
Tid ikon 1 Vidunderlig Overnatning Hos Tambohus
Tjek ikon Østerssafari Med Kromanden + Gourmet
Personer ikon 2 Personer Som Ønsker Et Unikt Ophold 
Info ikon Læs Mere Om Dette Østersophold
Pris ikon Priser Fra 2598,- Pr. Person

Østerssafari Rømø

Østerssafari Rømø

Vadehavet er på UNESCO’s Verdensarvsliste, hvilket man sagtens kan forstå når står der & ser det fascinerende tidevand & den skønne omkringliggende natur. Men Vadehavet er ikke bare utrolig smuk natur. Det er også et stort spisekammer for dyr såvel som mennesker. For omkring Rømø er der rig mulighed for at finde østers i overflod. Faktisk kan du gå ud & spise dem direkte fra havbunden. Kunne du tænke dig nogle hyggelige timer i Vadehavet? Så deltag i denne østerssafari fra Rømø der er arrangeret af Sort Safari.
Priser fra 185 DKK

Østerssafari Limfjorden

Østerssafari Limfjorden

Østerssafari i Limfjorden, arrangeret af Jyllands Akvariet. Er en 2-3 timers østerssafari med en naturguide. Der fortæller om østers & den omkringliggende natur. Efter endt østersjagt iklædt waders, skal de mange østers tilberedes over grill. Som alle ved er det eneste der fungere sammen med en grillet østers et køligt glas champagne. Så dette får i naturligvis til. Med dig hjem fra denne østerssafari, får du ikke blot en god oplevelse. Men også en spand, en østerskniv & muligheden eventuelt friske østers.
Priser fra 300 DKK

Seafoodsafari Thyborøn

Seafoodsafari Thyborøn

Thyborøn er destination for denne Seafoodsafari arrangeret af Jyllands Akvariet. Med på denne udflugt vil der være en dygtig naturguide. Som undervejs vil fortælle om denne skønne natur i & omkring Vadehavet. Efter fangsten af skøn seafood skal den tilberedes & vil blive suppleret af yderligere seafood fra Thyborøn Fiskeauktion. Under tilberedningen vil der ligeledes blive delt ud af gode råd.
Priser fra 595 DKK

Østersophold Hos Tambohus Kro & Badehotel

Østersophold Hos Tambohus Kro & Badehotel

Priser fra 2598 DKK

Det kommer du til at opleve

Der findes forskellige typer af østerssafari, som du kan vælge imellem. Nogle østerssafarier er længere end andre, så det er vigtigt, at du vælger en østerssafari af den rette længe, så du får den optimale oplevelse. Det kan være svært at navigere i vådområderne, hvis du ikke kender området, så du kan glæde dig over de dygtige guides, som viser dig alle de bedste steder og samtidig hjælper dig med at komme sikkert frem til alle de gode østersteder. 

En vigtig del af en østerssafari er naturligvis også østerssmagningen, så du lærer også at åbne dine østers, og derefter er der mulighed for at smage på delikatesserne. Du kommer med garanti aldrig til at smage friskere østers.

Der kan samles østers flere steder i Danmark, men der er især mange østers i Limfjorden. Derfor er Limfjorden én af de mest populære steder at tage på østers safari.

østers safari
østerssafari limfjorden

Gode råd til påklædning

Hvis du gerne vil samle østers i Limfjorden eller ét af Danmarks andre naturområder, er det en god idé at have helt styr på påklædningen. Du kommer til at tilbringe lang tid i et vådområde, så dit tøj har stor betydning for komforten under oplevelsen.

Der er det største udbytte, hvis du tager på østerssafari om vinteren, så det er naturligvis vigtigt at have masser af varmt tøj på. Der kan især være kraftig vind, som får kulden til at føles endnu værre, så en windbreaker eller en lignende jakke er en god idé. Derudover er det også en god idé at tage flere lag tøj på og en hue.

Du bør også medbringe et par vandtætte arbejdshandsker til turen, da du ellers vil få meget kolde fingre. Østers kan desuden også være skarpe, så handskerne beskytter også dine fingre. 

Når du booker din østerssafari, skal du være opmærksom på, om der er andre krav fra arrangøren. Nogle gange forgår østerssafari i gummistøvler, mens du andre steder kan få udleveret waders.

Sidst, men ikke mindst, er det også en god idé at medbringe skiftetøj. Du får sikkert ikke bruge for det, men der kan ske uheld, og så er det rart at have tørt tøj med.

østerssafari
samle østers limfjorden
Sikkerhed i forbindelse med østerssafari

En østerssafari forgår normalt på vådområder, som er oversvømmet, når der er højvande. Derfor er det en god idé at tage på østerssafari med en guide som kender området. Ellers kan du risikere ubehagelige overraskelser – også selvom du har tjekket en tidevandskalender. Tidevandet kan især blive problematisk, hvis du er afsted alene og for eksempel kommer til skade, så du ikke slev kan gå tilbage. Ved at gå sammen med en gruppe er der altid mulighed for at få hjælp – og det er ikke dit eneansvar, hvis der opstår problemer. 

I forbindelse med safarien vil du også få vejledning i at kende gode og dårlige østers fra hinanden, men det er vigtigt at være opmærksom på, at det er på eget ansvar, når du spiser østers. Ved at vælge en guidet tur får du vejledning til at samle østers på sikre tidspunkter. I sommerhalvåret kan der for eksempel være problemer med ophobning af algegifte i østers, da de lever af alger, som især trives i varmt og stille vejr. Disse algegifte er også problematiske, selvom du tilbereder dine østers, hvilket er endnu en grund til at en guide er en god idé, når du skal på østerssafari.

østers i limfjorden
østers limfjorden
Andre anbefalinger

Du kan være heldig at samle rigtig mange østers på din safari, og du får mulighed for at tage dine østers med hjem bagefter. Du skal dog være opmærksom på, at du sandsynligvis skal gå langt under safarien, og derfor er det en fordel, hvis du kan bære dine østers i en rygsæk. En god løsning kan for eksempel være at fore en gammel rygsæk med en plasticpose, så rygsækken ikke bliver våd. 

Hvis du ikke har en gammel rygsæk, kan du også bære dine østers i en spand, men det er ikke nær så praktisk eller behageligt som en rygsæk.

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om:

5 / 5. Bedømmelser: 1