Ølsmagning Århus: 3 Bedste Ølsmagninger i Aarhus "Smilets By"

Ølsmagning Århus er en oplevelse for de af os, der sætter pris på enestående øl og ikke mindst godt selskab. Generelt er ølsmagning gået hen og blevet en populær aktivitet, da øl ikke bare er en kold pilsner om sommeren. Øl er så meget mere og uanset hvad diverse vinsnobber siger, så er det på mange måder en endnu mere varieret oplevelse end f.eks. en vinsmagning. Det kan godt være, at vi stadig drikker mange pilsnere i Danmark i 2019, men de gamle klassikere har i den grad måttet gøre plads til nye smage og øltyper.

Netop fordi der er kommet en ganske overvældende interesse for specialøl og mikrobryggerier, så har mange kastet sig ud i at lave deres egne produktioner. Dette åbner op for en masse potentiale, som måske ellers aldrig var blevet opdaget. Det er et utroligt hyggeligt miljø, der giver mulighed for socialt samvær og ikke mindst en masse velsmagende øl.

Hvis du også gerne vil opleve stemningen og den gode smag, så kan du bestille et ølsmagning gavekort hos Gaveavisen. Øl smagning er en ting, som man med fordel kan nyde selv, men det er naturligvis også en absolut enestående gaveide. Især hvis man har en ven eller et familiemedlem, der går lige så meget op i god øl som en selv. Så se det store udvalg af ølsmagninger i Århus, hvis du specifikt leder efter et arrangement i landets næststørste by.

Ølsmagning hos Aarhus Bryghus

Ølsmagning Århus

Destination ikonÅrhus – Aarhus Bryghus
Tid ikon 1½ Times Ølsmagning & Rundvisning
Tjek ikon Smag 6 Forskellige Øl Fra Bryghuset
Personer ikon 1 Person Over 18 År
Info ikon Læs Mere Om Denne Ølsmagning
Pris ikon Priser Fra 129,- Pr. Person

Ølsmagning hos Highlanders Bar

Ølsmagning Smilets By

Destination ikonÅrhus – Highlanders Bar
Tid ikon 1½ Times Ølsmagning
Tjek ikon Smag 8 Forskellige Øl
Personer ikon 1 Person Over 18 År
Info ikon Læs Mere Om Denne Ølsmagning
Pris ikon Priser Fra 199,- Pr. Person

Ølsmagning hos Wintercoat

Ølsmagning Aarhus

Destination ikonSabro/Århus – Wintercoat
Tid ikon 1½ Times Ølsmagning
Tjek ikon Smag 5-6 Forskellige Øl
Personer ikon 1 Person Over 18 År
Info ikon Læs Mere Om Denne Ølsmagning
Pris ikon Priser Fra 299,- Pr. Person

Ølsmagning Århus Hos Wintercoat

Wintercoat inviterer alle nysgerrige ølentusiaster til ølsmagning samt rundvisning i bryggeriet med fortællinger om øllets & bryggeriets historie. Arrangementet varer i cirka 1,5 time & byder på 5-6 smagninger i skænkestuen. Med dig hjem får du ikke blot en god oplevelse men ligeså et souvenirglas.
Priser fra 299 DKK

Ølsmagning Århus Hos Aarhus Bryghus

Århus Bryghus er arrangørerne af denne ølsmagning, hør fortællinger om bryghusets historie, deres øl, brygning & ingredienser. Arrangementet varer 1,5 time, der vil være en 45 minutters rundvisning på bryggeriet samt 45 minutters ølsmagning. Smag 3 øl direkte fra tanken samt 3 øl enten fra flaske eller fad.
Priser fra 129 DKK

Ølsmagning Århus Hos Highlanders Bar

Skønne Highlanders Bar i Århus inviterer alle med kærlighed til en velsmagende øl velkommen til denne ølsmagning. Smagningen varer 1,5 – 2 timer & byder på smagninger af 8 forskellige øl. Imens øllen nydes vil i få hver enkelt øls historie fortalt, samt dens særpræg & oprindelse.
Priser fra 199 DKK

Anbefalet Ølsmagning Århus Lokationer
  • Highlanders Bar
  • Mig og Ølsnedkeren
  • SMAGFØRST
  • Aarhus Bryghus
  • Hantwerk
  • Wintercoat
  • Ris Ras Filliongongong
  • MALT Fest & Event
  • FOF Aarhus

Tag interessen for øl til et nyt niveau

Øl er aldrig kedeligt og hvis man sætter pris på de mange muligheder som det byder på, så er en ølsmagning den helt rette oplevelse for dig. Du kommer til at smage en masse forskellige øl af varierende art og så får du naturligvis en masse interessant information om de enkelte øl. 

Det du først og fremmest skal være opmærksom på, er at en ølsmagning kan variere en del fra bryggeri til bryggeri. De forskellige arrangementer byder altså på forskellige oplevelser, så det er vigtigt at man læser om det før man bestiller. Men fælles for dem alle er at man kommer for at smage øl og lære mere om dem. Man får altså et grundigt indblik i de forskellige øl, der serveres samt deres historie. Lær hvordan du skelner forskellige smage fra hinanden og identificerer unikke ingredienser ud fra smagen. 

Det er i bund og grund en god mulighed for at lære mere om øl og hvordan de særlige smage bliver fremstillet. Dertil får man en hyggelig aften sammen med andre, hvis interesser for god øl minder om din egen. Hvad mere kan man ønske sig, hvis man gerne vil have mest muligt ud af sin øl.

ølsmagning århus

Øl har en spændende historie

I dag brygges øl primært på store bryggerier, hvor der bliver fremstillet millioner af liter, som kan distribueres til tørstige mennesker verden over. Men sådan har det naturligvis ikke altid været. Øl har eksisteret næsten lige så længe som der har været mennesker til. Man fandt naturligvis hurtigt ud af øl kunne være velsmagende og samtidig give en hygge fornemmelse i kroppen. Men der er naturligvis mere bag en blot alkoholen. 

I gamle dage var øl primært noget man bryggede hjemme hos sig selv og hvert hjem havde deres egen bryg. Men det var dog ikke ligefrem en særlig spændende øl man lavede på gården, for krydderier og andre smagsgivere var som regel ikke noget man anvendte. En af de primære fordele ved øl på det tidspunkt var faktisk at det var en renere drik end det meste drikkevand. Dette var fordi man kogte vandet under brygningen og dermed døde en masse farlige bakterier. Øllet indeholdt altså ikke nær så mange bakterier som drikkevandet og dette var især med til at modvirke mange sygdomme. Alt det anede man dog ikke dengang, men undersøgelser har vist, at det store indtag af øl reddede utallige liv. At man samtidig kunne drukne sorgerne over den Sorte Død var blot endnu en fordel.

Senere begyndte man dog at brygge en masse øl på klostrene rundt om i verden. Fordi munkene på klostrene ofte rejste rundt og fik besøgende fra mange forskellige lande, så fik det en masse viden som andre ikke gjorde. Dertil kommer de mange forskellige ingredienser og ikke mindst krydderier, som de havde til rådighed. Dette betød, at klostrene begyndte at få øl, der virkelig smagte godt. Det krævede blot at man blev munk, hvilket nok var lidt for meget at ofre for at få lækker øl.

ølsmagning gavekort
Få indblik i de mange forskellige øltyper

I dagens Danmark behøver man heldigvis ikke aflægge klosterløfter for at kunne nyde god og velsmagende øl. Til ølsmagning Århus bliver du ført gennem øllens forunderlige verden og på den måde kan man selv lære et par af de små hemmeligheder. Har du spørgsmål kan du blot spørge og så vil brygmesteren give dig svar. Der er altså både masser at viden at få, men lur mig om ikke der også kan falde et par små historier om ølbrygning af fadet. Hvis man spørger pænt.

gavekort ølsmagning

Øltyper til ølsmagning Århus

Når du kommer til en ølsmagning, så skal du ikke regne med blot at få serveret lyse pilsnere. Næh nej, du vil blive forkælet med alverdens forskellige øltyper. Der er jo en kæmpe forskel på en lys og en mørk øl, og derfor er det vigtigt at man prøver lidt af hvert. Heldigvis vil brygmesteren have udvalgt en række øl af forskellige slags, så du virkelig kan få udvidet din horisont. 

Men det er jo ikke nok blot at sige mørk eller lys øl, for der findes jo også øl, som er røde eller gyldne. Disse passer ikke ind i de to andre kategorier. Så pas på med blot at skelne mellem to typer øl. Indenfor de forskellige nuancer er der jo også en enorm forskel på de mange øl, og det er noget som du vil kunne lære meget mere om til en god ølsmagning. Du er i hvert fald altid velkommen til at spørge hvis du er i tvivl om noget eller blot nysgerrig.

ølsmagning

Find den helt rette ølsmagning til dig

Du kan komme til ølsmagning over hele landet, så der burde være rig mulighed for at finde en, der passer til dine behov og ønsker. Uanset om det er en IPA, Brown Ale eller Stout du er på jagt efter, så kan du finde det til en ølsmagning Århus. 

Hvis du er bosat i Århus, vil det være nærliggende at deltage i en ølsmagning i din egen by. Der findes masser af forskellige arrangementer i Smilets By, så find det, der lyder mest fristende for dig. Men hvis du vil prøve i en anden by, så er der også ølsmagning København, ølsmagning Aalborg og ølsmagning Odense. Alle har deres egne unikke bryggerier, hvor man kan få en god smagsoplevelse.

Men hvis du specifikt er interesseret i ølsmagning Aarhus, så kan man f.eks. besøge Wintercoat, Aarhus Bryghud eller måske Highlanders Bar, der alle arrangerer ølsmagninger. Mulighederne er altså varierede og derfor kan du uden problemer finde det, der passer til dig. Eller hvis du skal give en gave, så kan et ølsmagning gavekort være et godt valg. 

Gaveavisen har naturligvis alt hvad du kunne ønske indenfor gaveideer og gavekort til forskellige spændende oplevelser. Hvis du skal give en gave, men ved at modtageren ikke er den store øl-fan, så kunne et gavekort til en vinsmagning eller whiskysmagning måske være et alternativ. Der er noget for enhver smag og enhver tegnebog, så giv en oplevelsesgave til en speciel person i dit liv.

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om:

5 / 5. Bedømmelser: 1

Luk menu