De Bedste Naturoplevelser I Danmark Udforsk Den Danske Natur

Naturoplevelser i Danmark er fantastiske, der er rigtig mange at vælge imellem også er de jævnt fordelt over hele Danmark. Der er mange fordele ved at bo i et lille land som Danmark en af dem er at der aldrig er langt til ting, i hvert fald sjældent mere end 3 timer i bil. Uanset hvor du er bosat er der aldrig langt til det smukke og ubarmhjertige Vesterhav, der er heller aldrig langt Skagen uanset om du er bosat på Djævleøen eller tæt på grænsen til Tyskland mod syd. Danmark er bare et lille smukt land fyldt med skønne naturoplevelser, særligt hvis man vælger at køre efter dem. 

Det er skønt selv at vandre ud i naturen og opleve, eventuelt sammen med familien eller gode venner. Dette er naturligvis helt gratis, men der findes også skønne naturoplevelser som ikke er helt gratis, enten fordi det er en form for guidet tur, eller fordi det simpelthen er en sådan oplevelse som der tages penge for. Det er netop de der ikke er helt gratis som vi har lavet en skøn liste over nedenfor. Der er noget for enhver smag og for enhver pengepung, de fleste af de mange naturoplevelser i Danmark som er på listen nedenfor kan faktisk købes rigtig billigt. Så find den naturoplevelse som du vil elske og klik videre på den blå knap for at bestille oplevelsen.

Naturoplevelser I Danmark

1. Bridgewalking Lillebælt

Priser fra: 235 kr.

2. Ballonflyvning

Priser fra: 2395 kr.

3. Vildmarksgourmet I Mols Bjerge

Priser fra: 995 kr.

4. Helikoptertur

Priser fra: 599 kr.

5. Tandemspring

Priser fra: 2195 kr.

6. Minicruise Til Oslo For 2

Priser fra: 995 kr.

7. Undervandsjagt Kursus

Priser fra: 399 kr.

8. Go High Klatrepark

Priser fra: 120 kr.

9. Kitesurfing Kursus

Priser fra: 539 kr.

10. Ridning I Dyrehaven

Priser fra: 220 kr.

Naturoplevelser Sjælland

Sjælland er rig på skønne naturoplevelser, de har en hel masse at byde på, faktisk er der naturoplevelser Sjælland som tager dig med under havets overflade, andre over og nogle helt op i de tynde luftlag. Der er vel at mærke noget for enhver smag. 

Elsker du havet? Så vil du helt sikker synes om RIB tur på Øresund, her får du lov at opleve det fantastiske hav med utrolig høj fart i en lynhurtig gummibåd. Er du mere begejstret for heste end hestekræfter? Så vil du sikkert elske ridning i Dyrehaven, her får du lov at opleve den smukke natur på ryggen af en vidunderlig og velopdragen hest. Hvis ikke du er højdeskræk, og gerne vil opleve den smukke Sjællandske natur lidt fra oven på den smukkest tænkelige måde. Skal du kigge efter oplevelsen ballonflyvning, dette er den absolut bedste og smukkeste måde at opleve verden fra oven.

naturoplevelser sjælland

Naturoplevelser Jylland

Jylland er på mange måde et Mekka for folk der elsker naturoplevelser. Her er noget at komme efter uanset hvilke slags natur man bedst kan lide. Jylland er nok mest kendt for Vesterhavet samt Vadehavet. Der er da også flere naturoplevelser Jylland på vores liste som netop finder sted lige her.

Hvis du elsker Vadehavet og er interesseret i dets dyreliv, så har vi på vores liste naturoplevelsen som du vil elske. Der er nemlig tale om en sælsafari i Vadehavet med Sort Sol Safari som arrangør. Der er lagt op til en velarrangeret naturoplevelse i de smukkeste omgivelser, og hvis i er heldig for i lov at få synet af en eller måske flere sæler. Sønderjylland er kendt af alle fugleelskere med respekt for sig selv. Det er nemlig her i det sydlige Jylland at fænomenet sort sol safari kan opleves. Har du endnu ikke oplevet sort sol er det bestemt bare at komme afsted, der er nogle som tager afsted hvert år fordi det er så smuk en naturoplevelse. Vadehavet er også kendt som naturens spisekammer, kunne du tænke dig at nyde godt af dette har vi den perfekte oplevelse til dig. For på vores liste over naturoplevelser finder du en østerssafari, så hop i nogle waders og trasker afsted ud i havet for at høste østers.

naturoplevelser jylland
naturoplevelser nordjylland
naturoplevelser midtjylland

Naturoplevelser Fyn

Fyn er fin og bestemt et besøg værd for naturelskere. Fyn har nemlig utrolig meget smuk natur at byde på, samt oplevelser i naturen. Bridgewalking er vel nok en af de mest populære oplevelser på Fyn netop nu. Dette er bestemt ikke uden grund for den historiske bro, har ikke blot en flot historie, den har også en fantastisk udsigt særligt når man står helt oppe på toppen af den. Hvis du er heldig, kan du spotte et af de mange marsvin som lever i havet omkring broen. Men vil du øge dine chancer for at se den lille hval bør du overveje at bestille et gavekort til en hvalsafari i Middelfart. Her er chancen for at se den smukke hval langt større end fra den ellers smukke bro med den fantastiske udsigt.

naturoplevelser fyn

Danmarks Smukke Natur

Det er ikke nogen hemmelighed, at Danmark har en helt vidunderlig natur og det er altså noget, som man ikke bør snyde sig selv for at komme ud i. Overalt man kigger kan man finde de mest vidunderlige områder, hvor naturen virkelig viser sig fra sin smukkeste side. Derfor vil vi naturligvis gerne slå et slag, for at man kommer ud og ser hvad vores lille land kan byde på. Herunder har vi udvalgt en række af de smukkeste naturområder i hele landet. Der er noget for enhver smag og overalt i landet, så der er frit valg. God fornøjelse.

Råbjerg Mile

Vi starter med en tur oppe i det nordjyske, hvor man kan opleve, er af de mest interessant og sære naturfænomener. Det er nemlig noget så sært, som en vandrende klit. Men som om det ikke var nok, så er det faktisk Nordeuropas største af sin art og det gør den virkelig til noget udover det sædvanlige. Det er naturligvis Råbjerg Mile vi snakker om og det er en vandreklit, der består af hele 3,5 millioner kubikmeter sand, der hvert eneste år flytter sig 20 meter. Det lyder måske ikke af meget, men taget i betragtning at den er 1000 meter lang og 1500 meter bred, så er det ganske imponerende.

Det er en ganske unik oplevelse at se klitten flytte sig år efter år, og det er i den grad en af de ting, der kan få en til at føle sig lille og hjælpeløs overfor naturens kræfter. Så besøg Råbjerg Mile og se noget helt specielt.

Himmelbjerget

Det siger nok sig selv, at man kan få en smuk udsigt, hvis man ”bestiger” Himmelbjerget. Det er blandt de højeste punkter i landet og det er noget, som man ikke bør snyde sig selv for. Især ikke når man tager de vidunderligt smukke omgivelser i betragtning.

Himmelbjerget rejser sig hele 147 meter over havets overflade, og hvis man kan lide smuk udsigt, er det blandt de bedste i landet. Især hvis man retter blikket mod Julsø, der er en del af de såkaldte Silkeborg Søer. Mange tusinde af turister besøger Himmelbjerget hvert eneste år, og hvis du ikke er bange for en gåtur, så er det helt sikkert også noget for dig. Tag vandreskoene på, tag familien med og få en oplevelse I vil huske i mange år frem.

Svartingedalen

På Bornholm finder man en af de mest unikke og smukke naturskatte, og det allerbedste er, at der sjældent er ret mange mennesker. Det er nemlig et sted, som ikke ret mange danskere kender til. Svartingedalen er en helt unik og vidunderlig sprækkedal, der ligger en smule øst for Hasle. Hvis man ikke ved den ligger der, vil man næppe finde den. Men tager man sig tid og kommer gennem den noget nørklede tur, så får man et syn, som man ikke finder magen til andre steder i landet.

Det ligner nemlig et sted som tiden har glemt. En frodig dal, med klipper og bække. Uforstyrret og helt sin egen. Der kan man f.eks. se den store jættebold: Jætta Bujl, der i sig selv er hele turen værd.

Svartingedalen er svær at beskrive med ord og derfor kan vi kun anbefale at man tager sig tid til at opleve den i levende live. En af de mest unikke og rå naturoplevelser i Danmark.

Møns Klint

Danmark har en masse unikke og smukke naturoplevelser, men det der nok må betegnes som en af de største skatte er og bliver Møns Klint. Det er ærefrygtindgydende at stå ved Dronningestolen på toppen af klinten og kigge ud over havet. Med et frit fald på 128 meter er det noget udover det sædvanlige og noget, som man ellers ikke finder magen til i hele Danmark. Over 200.000 mennesker besøger hvert år området og det er noget, som man ikke bør snyde sig selv for.

Oplev selv den ekstreme natur, som ellers ikke er noget man møder så tit i Danmark. De rå klipper af kridt, havet og ikke mindst et spændende dyreliv er med til at gøre Møns Klint til noget helt specielt. Vidste du måske, at man kan finde verdens hurtigste dyr ved Møns Klint? Den er god nok, for man kan nemlig opleve at se Vandrefalke, der når de dykker kan opnå hastigheder på hele 325 km/t. Et syn, som man aldrig glemmer igen, hvis man er så heldig at se det.

naturoplevelser i danmark

Naturområder

Naturen skal man ikke læse om, den skal man opleve på egen krop og derfor er det bare med at komme ud ad døren. Hvis du ikke helt ved hvor du skal tage hen, kan du jo læse med herunder, for her vil vi vise dig en række af de mest interessant naturområder i landet og hvad du kan opleve der. Det er noget, som vil være dejligt for hele familien, så være ikke bange for at gribe tyren ved hornene. Danmark er et vidunderligt lille land med en masse at tilbyde for dem, der ved hvor de skal lede. Det gør vi og nu deler vi den viden med dig.

Kragerup Gods

Hvis man tager en tur til Slagelse, vil man finde masser af smuk natur. Der er en masse at se på, men hvis det virkelig skal være noget særligt, så kan vi kun anbefale, at man tager en tur forbi Kragerup Gods. Det er et gammelt familieslot, der er omgivet af smuk natur. Smukke skovområder dækker landskabet og hvis man har en lille vovehals i maven, kan man prøve kræfter med en anden ting, som er ganske unik for Kragerup Gods. Nemlig Kragerup Go High. Go High er den perfekte kombination af naturoplevelser og spænding, for her har man mulighed for at tage en tur i den kombinerede klatre- og oplevelsespark. Parken er bygget sådan at man går rundt på baner mange meter oppe i luften og det er noget, der giver en udsigt til resten af området.

Det er måske en menneske bygget naturoplevelse, men det betyder ikke, at den ikke er hver en øre værd. Så tag en du kan lide med til Kragerup Gods, nyd den smukke natur og pres jer selv med en tur op i trætoppene. Det er sjovt, det er spændende og så er det utroligt smuk at opleve. Mere kan man da ikke ønske sig.

Ravnsby bakker

Hvad siger du til en tur til det ”lollandske Schweiz”? Ja den er god nok, der findes et område på Lolland, der på alle måder skiller sig ud fra resten af Lolland. Det kaldes også for Lollands alper og det er faktisk ikke helt uden grund, at man vælger dette smigrende navn. Ravnsby bakker er et område, der var dækkes af is mange hundrede år efter istiden afslutning, hvilket har skabt de store huller, der nu udgør det smukke område. Hvis man kender til Lolland, vil man vide, at det som regel er meget fladt, så det er noget helt specielt at opleve Ravnsby Bakker.

Her kan man nyde smukke udsigter, som f.eks. ud over havet, der strækker sig så langt øjet rækker eller måske kan man vælge at gå på opdagelse i den 5000 år gamle jættestue. Der er noget for enhver smag og hvis man er til det mere kulturelle, kan man nyde det delvist opførte kunstværk Dodekalitten. Det er en samling af kæmpe skulpturer af udhuggede sten fra forskellige steder i Skandinavien. Helt sikkert noget man skal unde sig selv at se.

Alt i alt er Ravnsby Bakker en virkelig særlig naturoplevelse, som man vil kunne glæde sig over længe. Så kom bare afsted med dig.

Dollerup bakker

Et af landets vigtigste og smukkeste stykker natur finder man i det midtjyske nær Viborg. Det er naturligvis Dollerup Bakker vi taler om og hvis man bevæger sig en smule sydvest for Viborg kan man finde det. Her kan man finde alt fra hede, skov og søer, hvilket er med til at give et helt specielt indtryk. Det er et perfekt sted for dem, der gerne vil have familien med på en hyggelig udflugt eller som gerne vil opleve en masse forskellige natur på én gang. At det ligger centralt og let tilgængeligt midt i Jylland gør det jo bare endnu bedre.

Dollerup Bakker er et område der består af over 1600 hektar naturfredet areal, hvor man altså virkelig kan få lov at se naturen, som den bliver når vi lader den være i fred. Se de kuperede bakkeområder, de flade heder med lyng og de tætte skove. Kig også forbi Hald Sø, der er landets næst dybeste og blev dannet under den sidste istid. Området er populært blandt turister og friluftsentusiaster, så hvis du holder af smuk natur, er Dollerup bakker steder for dig. Et stykke vidunderlig natur, der har ligget uforstyrret hen i århundreder og som virkelig viser hvor smukt Danmark kan være.

Troldeskoven, Tisvilde

Hvis man elsker eventyr og gamle folkesagn, så er der ikke noget så magisk som at besøge de danske troldeskove. Den mest kendte troldeskov i landet er nok den der ligger i Rold. Men der findes faktisk også en vidunderlig troldeskov på Sjælland, så hvis du ikke har lyst til at skulle køre til Nordjylland, så er det en oplagt mulighed. Det er naturligvis skoven ved Tisvilde Hegn, beliggende i Nordsjælland. Her finder man den smukke skov, der dækker hele 20 kvadratkilometer og som strækker sig fra Tisvildeleje og helt til Gilleleje.

Området var i århundreder plaget af voldsom sandflugt, hvilket resulterede i, at der ikke var noget planteliv. Som det dog så ofte sker, ændrede det sig og man kunne med tiden plante træer. Resultatet er Troldeskoven i Tisvilde. Så hvis du og din familie leder efter en smuk og gratis naturoplevelse, så er en tur i troldeskoven en rigtig god ide. Se de særlige krumbøjede træer, der leder tankerne over i folkeeventyrene og gamle sagn. En vaskeægte naturperle, som man ikke må snyde sig selv for. Især ikke, hvis man alligevel har skævet misundeligt til troldeskoven i Rold.

naturoplevelser

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om: