Morgengave: Guide, Sådan Finder Du En Unik Morgengave Til Bruden Eller Gommen

Morgengave er en gammel tradition, som har eksisteret i århundreder og som derfor også stadig lever i bedste velgående. Det er en fantastisk måde at holde gang i stemningen fra brylluppet og sørge for at magien ikke forsvinder lige med det samme. Så vær med til at give din nye ægtefælle den bedste start på jeres ægteskab med en dejlige morgengave til hende eller ham. 

Med morgengave skulle du gerne give din elskede et varigt symbol på din kærlighed og derfor er det også vigtigt, at du kender han/hendes smag rigtigt godt. Det er nemlig ikke alle, der kaster deres kærlighed på de samme ting. Der er nogen, som føler at deres kærlighed bedst symboliseres med flotte smykker af guld sølv og diamant. Andre symboliserer kærligheden med dyr elektronik fra fine brands. Andre har derimod en mere afdæmpet holdning til morgengaver og vil egentligt bare leve af kærlighed og kildevand. Der er altså stor variation i ønskerne og dermed også i gaverne, der gives. Det er jo heldigt, da det ikke er alle der har råd til dyre smykker.

Rigtigt mange vælger også at morgengaven er fælles, hvilket betyder at de sammen vælger den ting, som de helst vil. Dette kan f.eks. være dejlige oplevelser, som de vil huske på resten af livet. Men det kan også være en morgengave, som giver ham eller hende mulighed for at nyde sine venner. Så morgengave til ham eller hende kan nemt være en oplevelsesgave. Uanset hvad, så kan man her på siden finde en masse gode forslag til, hvad man kan give i morgengave. Der er noget for enhver smag, hvad enten det er en morgengave til jer begge eller om det er til den enkelte.

Oplevelser
Oplevelser
Gadgets
Gadgets
Bolig Og Hobby
Bolig & Hobby
Traditionelle Gaver
Traditionelle Gaver
30 Udvalgte Oplevelser Som Morgengave

Luksus Brunch For 2

Priser fra 299 DKK

Ystad Saltsjöbad

Priser fra 3199 DKK

Bridgewalking Lillebælt

Priser fra 229 DKK

Flødebollekursus Hos Social Foodies

Priser fra 299 DKK

GoBoat København

Priser fra 449 DKK

Miniferie For 2 Med Morgenmad & Middag

Priser fra 1699 DKK

Afslappende Wellness

Priser fra 400 DKK

Chokoladebrunch Hos Peter Beier

Priser fra 198 DKK

Højtbelagt Hygge For 2

Priser fra 399 DKK

Luksus Ansigtsbehandling

Priser fra 499 DKK

3 Dages Miniferie På Comwell Hotels

Priser fra 1999 DKK

3-Retters Menu For 2

Priser fra 599 DKK

Wallmans Dinnershow

Priser fra 1298 DKK

Vildmarksgourmet I Mols Bjerge

Priser fra 995 DKK

Dinner In The Dark

Priser fra 1195 DKK

Kro & Hotelophold Med Middag For 2

Priser fra 1199 DKK

Vildmarksbrunch I Mols Bjerge

Priser fra 275 DKK

Minicruise Til Oslo For 2

Priser fra 995 DKK

8 Udvalgte Gadgets Morgengaver

Bluetooth Højtaler

Priser fra 89 DKK

Høretelefoner

Priser fra 168 DKK

6 Bolig & Hobby Morgengaver

Louis Poulsen

Priser fra 1850 DKK

5 Traditionelle Morgengaver

Morgengaven er en ældgammel tradition

Selve begrebet morgengaver er ikke spor nyt. Faktisk er det noget, som er blevet anvendt siden middelalderen og måske endda endnu tidligere. Dengang var en morgengave ikke bare et smykke eller noget i den retning. En morgengave var en gave, der skulle sikre den nye brud, at hun var økonomisk sikret, hvis hendes mand af en eller anden grund skulle komme af dage. Der var nemlig helt anderledes regler for arv i gamle dage. Der var absolut ingen garanti for, at en mands kone skulle arve. Faktisk kunne kvinder slet ikke arve på samme måde som mænd. Det vil sige, at en kvinde hvis man døde, kunne ende med at stå uden noget som helst. 

Derfor blev konceptet med morgengave en god måde at sikre, at hun havde noget at leve af, hvis hun blev enke. En morgengave kunne således bestå af et stykke jord og et hus, så hun kunne leve af dette. Så morgengave til bruden var altså en form for forsikring, hvis hun uventet skulle miste sin mand. Men det var også en lille ”betaling” for hendes mødom, som hun skænkede manden på deres bryllupsnat. Heldigvis er tiderne anderledes og morgengavens betydning er mere knyttet til kærlighed.

morgengave tradition

Morgengave til kvinder

Som man nok hurtigt kan udlede, så er morgengaven noget, der traditionelt set kun er til kvinder. Så derfor er det også helt naturligt, at man gør sig ekstra umage med hendes morgengave, selv i det 21. århundrede. Morgengave til bruden kan være alt muligt, men det skal gerne være noget meget personligt, som hun vil kunne få nydelse af resten af livet. Det kan altså med fordel være smykker og lignende, som vil minde hende om den største dag i hendes liv. Men på den anden side har hun sin vielsesring, så måske et smykke i morgengave vil være upassende. 

En oplevelse i morgengave kan til gengæld være en rigtig god ide. Uanset om det er en oplevelse som i skal dele sammen, eller om det er en hun kan nyde med sine veninder, så er der virkelig masser af muligheder. Det kan f.eks. være et dejlig spa ophold. Hvor forkælelsen fra brylluppet fortsætter. Kan man ønske sig meget mere?

morgengave

Morgengave til mænd

Blot fordi det er mest normalt med morgengave til brude, så kan en dejlig ny hustru vise sig gavmild og give en skøn morgengave til gommen. I ligestillingens navn er det ikke andet end fair, at man sørger for at begge parter får lige meget. Men det er vel også normen at man køber en morgengave til manden, og her på siden har vi en masse forskellige forslag til gode morgengaver. 

Hvis han fortjener en dejlig oplevelse sammen med sin gode kammerater, så kan du med fordel give ham et gavekort til en ølsmagning eller lignende sjov. Det er helt sikkert en oplevelse, som han vil nyde at kunne dele med sine gode venner. Men der er naturligvis også skønne oplevelser, som i kan dele sammen og som skaber gode minder, der varer for evigt. Overvej f.eks. et vidunderligt ophold på et dejligt hotel eller kro.

morgengaver

Husk på det vigtigste

Det er der er vigtigst når det kommer til morgengave tradition er, at man gør det hele i kærlighedens navn. Man skal ikke gøre det op i gods og guld, men derimod sætte pris på det bånd i har knyttet mellem jer. Men hvis man kan kombinere det dejlige bryllup med en dejlig morgengave, så skal man endelig bare slå sig løs. 

Uanset om i vil have en morgengave bryllup, som kan holde hele livet eller om i foretrækker en fed oplevelse, så har vi naturligvis for jer. Så gå på jagt og se hvad i kan finde frem til.

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om:

0 / 5. Bedømmelser: 0

Luk menu