Hyggelige Mandelgaver Som Alle Rundt Om Bordet Gerne Vil Vinde

Mandelgave er en dejlig lille tradition, der tager julehyggen og skruer den et niveau på. Er det dig, der har teten i år og skal skaffe en mandelgave, så har du noget af en udfordring foran dig, for der er en del ting at tage stilling til. Du skal nemlig være sikker på, at det er en mandelgave, der vil glæde enhver modtager. En mandelgave til hele familien er ikke nødvendigvis det sammen som mandelgaver til voksne. Skal det være en sjov mandelgave eller er der er andre forslag til mandelgave i år? Det kan give enhver grå hår, men heldigvis for dig, så kan du gøre det nemmere for dig selv. Læs med og så hvordan du vælger den perfekte mandelgave.

Hvis man som familie har besluttet at det er en af de mindste, der skal vinde mandelgaven, så er det naturligvis en langt nemmere opgave, for så kan man nøjes med noget slik eller chokolade. Men hvis det er fair og hele familien kæmper og præmien, så skal man naturligvis sørge for at det er en gave som alle kan lide. Det er heldigvis ikke det sværeste i verden, men det kræver alligevel at man tænker sig en smule om. 

Her på siden ser vi nærmere på mandelgaver og hvordan man finder den bedste. Vi ser også på hvorfor vi giver mandelgaver og hvor meget den skal koste. På den måde kan du være sikker på at diske op med en god mandelgave.

Hyggelige & Sjove Mandelgaver

1. Bezzerwizzer

Priser fra: 437 kr.

2. Mads & Monopolet

Priser fra: 150 kr.

3. Hoptimist

Priser fra: 199 kr.

4. Anders Hemmingsen

Priser fra: 100 kr.

5. Biografbilletter

Priser fra: 195 kr.

Derfor Giver Man Mandelgaver

Ved du hvor traditionen med mandelgaver stammer fra? Nej det gør de fleste andre heller ikke. Men det er faktisk en ganske interessant lille historie. Traditionen stammer fra Frankrig, hvor man til jul serverede en speciel helligtrekongerskage eller Galette des Rois. I denne kage gemte man en bønne eller noget andet, som skulle afgøre hvem der var aftenens konge. Det kunne også være en mønt. Når man fandt denne, fik man lov at bestemme hvad der skulle ske resten af dagen.

Det blev senere en hel del mere interessant, for i 1500-taller skiftede man kage og bønne ud med julegrød og en mandel. Nu minder det mere om det vi kender i dag. Den der fik mandlen kunne få en præmie eller måske endda lov til at kysse sin borddame på munden, noget der ellers var uhørt i 1500-tallet. Præmien kunne dog også være at bestemme den første sang der skulle synges eller noget andet passende. 

Herhjemme dukker mandelgaven for første gang op i 1600-taller, men i det 19. århundrede blev traditionen som vi kender den i dag. Det var dog risengrød med kanel der blev spist og ikke Risalamande. Det har vi kun spist de seneste 60-70 år.

Mandelgave

Sådan Finder Du Den Bedste Mandelgave

Når man står med opgaven at finde årets mandelgave, så er det vigtigt at man er omhyggelig og tænker sig grundigt om. Du er nemlig den eneste, der ved hvad gaven bliver og du vil jo nødigt komme med en dårlig gave. Heldigvis kan man altid vælge at være traditionel og give en god gammel marcipangris. Det er dog langtfra alle, der er lige glade for marcipan. Men det er traditionen og hvis man er usikker, kan det være en god måde at helgardere sig på. Der er dog en del prestige ved at vinde mandelgave, så det er vigtigt at man givet gode mandelgaver. Der er heldigvis nok at vælge imellem.

Hvis det er en julefest, hvor der er børn tilstede, så kan man gøre et par ting. Man kan vælge at købe en gave, hvor der ikke bliver taget specielle hensyn. Hvis børnene ikke kan lide gaven, så er det bare ærgerligt, en det er måske ikke så juleagtigt. Julen er trods alt børnenes fest. En anden mulighed er at man laver en mandelgave til voksne og en til børn. På den måde kan man sikre sig, at det bliver en succes uanset hvad. Det er sjove mandelgaver til voksne og sjove mandelgaver til børn. Alle er glade og ingen føler sig snydt. Slutteligt kan man naturligvis bare vælge en gave, der appellerer til voksne såvel som børn.

mandelgave inspiration
Lad Kreativiteten Flyde Og Skab God Julestemning

Hvis du gerne vil gøre op med de klassiske traditioner og give en gave, der absolut ikke skal være en marcipangris, så er du kommer til det helt rette sted. Vi kan nemlig hjælpe dig med at vælge en god mandelgave, som skiller sig lidt ud. Her på siden kan du f.eks. finde vores forslag til ideer til mandelgave. Der er noget for enhver smag og enhver aldersgruppe. 

En af de ting, som man f.eks. kan gøre et at gøre op med den spiselige mandelgave. Vi får alligevel rigeligt at spise til jul, så hvorfor ikke finde på en finere og mere permanent mandelgave? Du kunne f.eks. give en flot Fritz Hansen Objects lysestage, der især vil være passende til det voksne selskab. Det er en yderst passende ide til mandelgave og en man husker. 

Andre mandelgave ideer kunne være et oplevelsesgavekort til at sjov og spændende oplevelse. I takt med julens søde traditioner kunne det f.eks. være et chokoladekursus eller måske endda et flødebollekursus. Dette vil være interessant for både børn og voksne. Find selv på flere ideer til mandelgave.

mandelgave ideer

Overraske Alle Inklusive Dig Selv Med En Sjov Mandelgave

Det er uden tvivl sjovt at være den der køber mandelgave. Men det er desværre også ensbetydende med, at man ved hvad pakken indeholder. Det kan ødelægge lidt af det sjove, men selv dette problem er der løsninger på. Mange butikker er begyndt at sælge mandelgaver, der pakket på forhånd. Så man ved ikke hvad den indeholder, bortset fra at det er et produkt fra butikken. Det kan måske være lidt for meget et gamble, så hvorfor ikke ordne det selv?

Man kan f.eks. aftale med en god ven, der også har mandelgave teten, at i køber for hinanden. Aftal et beløb og lignende, og så kan i ellers udveksle indpakkede mandelgaver. Det er en rigtig sjov måde at gøre mandelgaven til et mysterium for alle involverede. 

Det kan også være en interessant måde at skabe jeres egen lille mandelgave tradition på. Sørg for at ingen ved noget om gaven, og så kan man rigtigt nyde fornemmelsen når man finder mandlen.

årets mandelgave

Hvor Meget Skal Mandelgaven Koste?

Når man køber en mandelgave, så er det vigtigt at man ikke hænger sig for meget i penge. Det er ikke prisen der betyder noget, for i gamle dage var det faktisk bare æren i sig selv. Så find mandelgave inspiration, der passer til din pengepung. 

Det kan også være at i har et fast budget i familien, hvilket jo fjerne bekymringen om, hvor meget man skal købe for. Uanset hvad, så er det tanken der tæller og det ved alle der kommer til festen.

mandelgaver
Hold Traditionen I Hævd

Når det kommer til julen, så er det vigtigt at man nyder de mange gode traditioner. Mandelgaven er en af dem, og det er absolut en af de hyggeligste. Ligesom pakkespil samler det familien i en sjov konkurrence, hvor alle morer sig kosteligt. Det er ganske nemt at finde mandelgave inspiration, så hvorfor ikke gøre noget ekstra ud af det. Mandelgave tradition med marcipangrisen er måske på retur, men det er selve mandelgave traditionen ikke. 

Så hvis du har en god mandelgave ide, så slå dig løs og være original. Lad være med at gøre som man altid gør, for så kan det blive lidt kedeligt. Så længe det ikke bliver for specielt, så er mandelgaven en virkelig hyggelig tradition, som i den grad skal bestå.

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om:

0 / 5. Bedømmelser: 0