Luftballon: Hvordan Fungerer En Luftballon i Praksis?

Som oplevelses- og sportsform har luftballoner i praksis være benyttet i flere århundrede. Den allerførste luftballon blev opsendt i slutningen af 1700-tallet, da man efter lang tids eksperimenter nåede frem til, at varm luft er lettere end kold luft. Dette kunne man udnytte i den helt nye flyvemetode, der på daværende tidspunkt blev enormt epokegørende. Ballonen opfyldes først med kold luft, hvorefter den varme luft via gasbrænderen løbende bliver frigivet. Dette gør det muligt at løfte en ellers meget stor vægt – både i forhold til selve ballonen og vægten af de samlede passagerer ombord. De fleste luftballoner løfter over et halvt ton. Den fysiske lov må siges at være ret fantastisk og er på alle måder genial at udnytte i form af opfindelsen af den historiske luftballon.

Bestil en ballonflyvning & nyd verden fra fugleperspektiv for en stund.

5 Skønne Ballonflyvninger
ballonflyvning

Ballonflyvning - DreamBalloon

Destination ikonBrønshøj – Dreamballoon ApS
Tid ikon 1 Times Ballonflyvning

Tjek ikon Efterfølgende Champagne & Snacks
Personer ikon 1 Person Alt Efter Tilvalg
Info ikon Læs Mere Om Denne Ballonflyvning
Pris ikon Priser Fra 1995,- Pr. Person

Ballonflyvning

Ballonflyvning - Sjælland & Jylland

Destination ikonMidtjylland & Sjælland
Tid ikon 1 Times Ballonflyvning

Tjek ikon 2-3 timers ballonflyvnings oplevelse
Personer ikon 1 Person Alt Efter Tilvalg
Info ikon Læs Mere Om Denne Ballonflyvning
Pris ikon Priser Fra 2395,- Pr. Person

Romantisk Ballonflyvning

Romantisk Ballonflyvning

Destination ikonBrønshøj – Dreamballoon ApS
Tid ikon 1 Times Ballonflyvning
Tjek ikon Få En Privat Tur I En Luftballon
Personer ikon For 2 Personer + Ballonskipper

Info ikon Læs Mere Om Denne Ballonflyvning
Pris ikon Priser Fra 11995,- For 2 Personer

VIP Tur Over København

VIP Tur Over København

Destination ikonKøbenhavn – DreamBalloon ApS
Tid ikon 1½ Times Ballonflyvning
Tjek ikon Champagne & Luksus Picnic
Personer ikon 2 Person + Ballonskipper

Info ikon Læs Mere Om Denne Ballonflyvning
Pris ikon Priser Fra 19995,- For 2 Personer

Ballonflyvning I Alperne

Ballonflyvning i Alperne

Destination ikonOplev De Smukke Østriske Alper 
Tid ikon 1½ Times Ballonflyvning
Tjek ikon Ballonflyvning I Alperne
Personer ikon 1 Person Alt Efter Tilvalg

Info ikon Læs Mere Om Denne Ballonflyvning
Pris ikon Priser Fra 5995,- Pr. Person

Flyv I Luftballon

Ballonflyvning - Flyv i Luftballon

Priser fra 1995 DKK

Ballonflyvning

Ballonflyvning i Midtjylland & På Sjælland

Priser fra 2395 DKK

Romantisk Ballonflyvning

Romantisk Ballonflyvning i Brønshøj

Priser fra 11995 DKK

VIP Tur Over København

VIP Tur Over København

Priser fra 19995 DKK

Ballonflyvning I Alperne

Ballonflyvning i Alperne

Priser fra 5995 DKK

Hvad Består En Luftballon Af?

En luftballon består af et hylster, en kurv med gascylindre og den meget vigtige gasbrænder, der skal sørge for, at luftballon stiger til vejrs og ikke mister luftdensiteten i selve ballonen. Den solide kurv er for det meste udført i flettede vidjer, mens de resterende metalelementer som wire og cylindre er produceret i rustfrit stål. Der er altid stort fokus på materialer og udstyr i høj kvalitet i de moderne luftballoner, vi kender i dag. Med årene må luftballonen derfor siges at været blevet langt mere sikker. I Danmark sørger Trafikstyrelsen og Dansk Ballonunion blandt andet for, at alle udbydere altid lever op til de sikkerhedsmæssige foranstaltninger, der kræves i en luftballon.

Hvad Består En Luftballon Af

Historien Om Luftballonen

Den første ballontur med passagerer fandt sted i 1783 i Frankrig og blev en enormt vigtig udvikling i forhold til de menneskelige evner til at opfinde og udnytte fysiske love. Luftballonens rige historie gør, at man meget hurtigt føler det historiske vingesus, når man står i den åbne kurv og langsomt svæver med vinden. Det er en helt speciel følelse, der både rummer spænding og unikke stemninger, mens man betragter de underliggende landskaber og bliver bevidst om nye detaljer i natur- og byområderne. Selvom luftballoner i dag på mange områder er blevet optimerede i henhold til effektiviserede opfindelser og ekstra tiltag, tages der stadig udgangspunkt i den klassiske luftballon, der for første gang blev opsendt for flere århundrede siden. Det gør det til en helt særlig oplevelse at flyve i luftballon.  Siden har den historiske flyveform ført utallige minder med sig for mange passagerer og er endda blevet brugt i konkurrencesammenhænge. Flere steder i verden afholdes der ligefrem sportsevents, hvor det selvfølgelig handler om at flyve bedst.

Historien Om Luftballonen

Tag På En Eventyrlig Luftballon Tur

Det, der gør luftballon flyvning til noget helt specielt er den unikke ro, stilhed og friske luft, der er til stede i de højere luftlag. Det opleves på en langt mere intens måde i den åbne kurv, fordi man har lettere ved at suge alle indtryk ind og opdage nye detaljer – i modsætning til en tur i helikopter eller flyvemaskine, hvor det hele går meget hurtigt. ballonflyvning Silkeborg er derfor oplagt fra personer, der elsker de specielle og unikke oplevelser. Følelsen af at stige langsomt til vejrs i den åbne kurv er meget svær at beskrive, før man har prøvet det. Her har du masser af tid til at iagttage de underliggende landskaber og opdage nye detaljer, som du slet ikke har set før.

Oplev Solopgang i En Luftballon

Mange udbydere tilbyder en meget populær turudgave i en luftballon, hvor man starter ud med at se solopgangen. Her skal man godt nok stå ret tidligt op – men til gengæld er det en helt magisk og smuk oplevelse at se solen stå op i horisonten fra højere luftlag i den åbne kurv. Her vil man typisk have lidt tid tilbage af flyvningen efter solen er stået op, hvorved man også får lov til at se landskaberne i dagslys. Endvidere er vejrforholdene typisk mest optimale på dette tidspunkt af dagen – både i forhold til vind og risiko for regn, der generelt er på sit laveste ved solopgang – specielt i sommermånederne.

Oplev Solopgang i En Luftballon

Hvem Flyver En Luftballon?

For at kunne flyve en luftballon skal man gennemgå en meget grundig uddannelsesform, der altid overvåges og tjekkes af Trafikstyrelsen. Uddannelsen tager rigtig mange timer at gennemgå, og man skal tilmed have praktisk flyvetræning på minimum 16 timer. For at flyve med passagerer skal man desuden gennemgå yderligere uddannelse og have fløjet i minimum 100 timer. Der er med andre ord ret strikse krav, der blandt andet er med til at styrke sikkerheden ombord i luftballonen. Hertil er det en forudsætning, at ballonskippere går til regelmæssige lægetjek og undersøgelser, der kan have betydning for evnen til at flyve, ifølge Trafikstyrelsens regler – på linje med almindelige piloter i flyvemaskiner.

Hvem Flyver En Luftballon

Er Der Koldt i En Luftballon?

Der er stort set aldrig forskel i graderne i en luftballon og nede på jorden. Man kommer nemlig slet ikke i nærheden af en flyvehøjde, der svarer sig til en flyvemaskine eller helikopter. Derfor skal man ikke være bange for at fryse. I de køligere måneder på året er det dog selvfølgelig meget vigtigt at være godt klædt på, da man trods alt skal stå op i minimum en time i den åbne kurv. Så på med tørklæde og uldsweater, hvis du tager på tur i luftballon i vintermånederne!