Lerdueskydning: Lær At Skyde Lerduer Under Åben Himmel

Prøv lerdueskydning til polterabend eller som jeres næste firmaarrangement. Det at skyde efter lerduer er nemlig en perfekt gruppeaktivitet trods der kun er en som kan skyde af gangen. Der er noget specielt og utrolig intenst ved at lære at skyde lerduer, det kræver et enormt fokus og et par rolig hænder samt et skarpt syn.

Hvis i har planer om en sjov polterabend eller firmaarrangement, så er lerdueskydning lige noget for jer. Ligeledes er det den perfekte aktivitet til de der er interesseret i jagt, men som endnu ikke har fået sig et jagttegn. Der stilles nemlig ingen krav om jagttegn men derimod alder, du skal minimum være fyldt 16 år for at prøve lerdueskydning

Lerdueskydning: Skydebaneforeningen Danmark
Lerdueskydning

Lerdueskydning

Destination ikonBredsten – Skydebaneforeningen Danmark
Tid ikon 2 Timers Lerdueskydning Med Haglgevær
Tjek ikon 24 Lerduer & Tilhørende Skud Er Inkluderet
Personer ikon 1 Person Som Minimum Er Fyldt 16 År
Info ikon Læs Mere Om Denne Lerdueskydning
Pris ikon Priser Fra 549,- Pr. Person

Lerdueskydning Hos Skydebaneforeningen Danmark

Destination ikon Bredsten – Skydebaneforeningen Danmark

Tid ikon 2 Timers Lerdueskydning Med Haglgevær

Priser Fra 549 DKK Pr. Person

Prøv Lerdueskydning i Danmark

Overalt i Danmark kan man komme i gang med at skyde, og der er også rig mulighed for lerdueskydning Nordjylland. Man skal naturligvis blot finde det sted, hvor man ønsker at prøve lerdueskydning, og så gælder det ellers bare om at få bestilt tid. Har man ikke prøvet det før, skal man naturligvis have en instruktion. Er man allerede godt inde i det, er der ikke det samme behov. Man skal under alle omstændigheder sætte sig ind i de regler og vilkår, der er gældende, så man lever op til dem. På den måde får man også den bedste dag i skydningens tegn.

Lerdueskydning i Danmark

Hvad Er Lerdueskydning?

Lerdueskydning er en populær disciplin inden for skydning. Her skyder man efter lerskiver, og det er disse, der også kaldes for lerduer. Skydningen foregår med et haglgevær. I Danmark har vi mange gode muligheder for at komme i gang med denne form for skydning, og man kan blandt andet prøve lerdueskydning Aarhus. 

Et haglgevær er et mekanisk apparat. Med varierende vinkler slynges det ud i luften. Lerdueskydning er også en olympisk disciplin, og her skyder man 5 serier a’ 25 skiver. De bedste skyder desuden en yderligere serie på 25 skiver.

Lerdueskudning er med andre ord en konkurrencedisciplin, der finder sted rent internationalt. Skydningen foregår altid på en bane, der har to tårne i forskellige størrelser – et højt og et lavt. Der er i alt 7 standpladser, og disse er placeret i en halvmåne. Som lerdueskytte starter man på den første standplads fra venstre, og man slutter af med den den sidste standplads, nemlig nummer 7, helt ude til højre. Når den enkelte lerdueskytte har gennemgået disse 7 pladser, rykker vedkommende derefter ind mod midten. Her findes standplads nummer otte. Der kommer i alt 25 duer, og man må udelukkende benytte ét enkelt skud pr. due.

Hvad Er Lerdueskydning

Kvad Koster Lerdueskydning?

Har man lyst til at prøve lerdueskydning, så venter der en stor oplevelse. Man kan blandt andet prøve lerdueskydning Amager, for her er rigtig gode muligheder. Er man på udkig efter en pris på en serie med 25 duer, så kan man finde den til omkring 275 kr. Hvis man derimod vil have en 50 duers serie, skal man op og betale 500 kr. Det afhænger naturligvis også alt sammen om, hvor man går hen.

Man vil som regel opleve, at alle standpladserne er overdækkede, og derfor kan man tage til lerdueskydning i alt slags vejr. Nogle steder kan man møde op alene for at skyde, og andre steder er det optimalt at ankomme som en gruppe. Man skal naturligvis sætte sig ind i de regler og vilkår, der er hos lige præcis det sted, hvor man godt kunne tænke sig at prøve lerdueskydning.

Kvad Koster Lerdueskydning

Lerdueskydning Med Haglgevær

Er man interesseret i lerdueskydning, så skyder man naturligvis med et haglgevær. For at blive bedre med et haglgevær, er der brug for træning. Hvis man er vant til at skyde, og man har haft lidt for mange forbiere i løbet af sæsonen, så skal man naturligvis give sig selv mulighed for at blive endnu skarpere. 

Der er mange jægere, der ikke har nogen forklaring til, hvorfor de lige ramte det gode skud på det pågældende tidspunkt. Men det kan der naturligvis også være en rigtig god grund til! Sådan er det også, når det kommer til skydning efter lerduer. De gode skud rammer som regel altid på en dag, hvor man er i god humør, glad og veltilpas. Ofte vil det også vise sig, at de bedste skud fyres af, når de sker rent instinktivt. Inden for skydning taler man nemlig meget om instinktiv skydning, og sådan er det også, når det kommer til lerdueskydning med haglgevær. Der er mange kendte instruktører, der taler om dette begreb, og det vil man også støde på, når man tager ud for at komme i gang med lerdueskydning.

Instinktiv skydning er også noget, man skal lære. Det kan man blandt andet, når det drejer sig om lerdueskydning København, men naturligvis også mange andre steder. At skyde på denne måde kræver både meget træning og mange skud. Man skal også være i stand til at arbejde videre med lige netop de situationer, hvor det går rigtig godt. Som begynder skal man derfor ikke forvente, at disse skud sidder lige i skabet med det samme. Men det behøver ikke tage lang til at blive bedre til lerdueskydning med haglgevær.

Lerdueskydning Med Haglgevær
Lerdueskydning Hvordan + Teknik

Hvis man gerne vil i gang med lerdueskydning Sjælland, så er det ideelt at kende mere til, hvordan det egentlig foregår. Det er også væsentligt at kende til teknikken, så man kan blive så godt som overhovedet muligt. 

Vil man være rigtig dygtig til lerdueskydning, så er det bedste råd, at man skal se på duen og ikke på geværløbet. Så er der langt større sandsynlighed for at ramme plet. Man skal naturligvis også kende til nogle af de mere grundlæggende ting, og dem vil man naturligvis få rig mulighed for at lære, når man ankommer til stedet. Men den bedste teknik er altså altid at fokusere på lerduen og aldrig på geværet. Så er man allerede et godt skridt foran.

Man skal naturligvis også vide, at det tager tid at blive god til lerdueskydning. Man kan ikke regne med, at man bliver en ekspert lige fra den ene dag til den anden. Man skal besidde stor tålmodighed og være god til at koncentrere sig. Og så skal man ikke lade sig slå ud, hvis man ikke lige rammer plet med det samme. Det er altid en væsentlig del af at blive bedre til noget.

Man bør også altid kende til sit eget Mesterøje. Der er her tale om det øje, der dominerer, og det er dette, man skal bruge, når man skal sigte efter lerduerne. Om der her er tale om højre eller venstre øje har naturligvis betydning for, hvordan man skal skyde.

Lerdueskydning Hvordan
Lerdueskydning Regler Og Lovgivning

Vil man i gang med lerdueskydning Aalborg, så skal man naturligvis kende reglerne. Man skal også have indsigt i lovgivningen. I lerdueskydning handler det ikke bare om at ramme plet. Der er også nogle helt klare sikkerhedsbestemmelser, man skal sætte sig ind i, så man lever op til den danske lovgivning på området. Disse bestemmelser skal altid overholdes, og det er uanset, hvem man er, og hvor man skyder henne.

Når man er til lerdueskydning, er det nemlig også afgørende, at man kan stole på hinanden. Det anbefales altid, at man sætter sig grundigt ind i reglerne på forhånd, så man er helt klar til at komme ud at skyde.

Lerdueskydning Regler Og Lovgivning
Lerdueskydning Uden Jagttegn

Lerdueskydning kan foregå helt uden jagttegn. Det er nemlig ikke et krav. Er det lerdueskydning Odense, man har lyst til, så kan det naturligvis også foregå helt uden jagttegn. Det eneste, der er krævet langt de fleste steder, er, at man har en våbenpåtegning eller såkaldt SKV. Så er man ellers helt klar til at komme i gang med at skyde.

Det betyder også, at alle kan komme i gang med lerdueskydning, og at det ikke kun er for de udvalgte. Har man lyst til at prøve kræfter med det, så er det bare at kaste sig ud i det. Man kan få mange gode timer til at gå med det, og man vil helt sikkert hurtigt blive bidt af det. Det er nemlig super sjovt, og det er både for drenge og piger samt mænd og kvinder.

Jo bedre, man bliver, jo sjovere bliver det. Men man skal naturligvis også lige i gang. Der er ingen, der er blevet en sand lerdueskydemester fra den ene dag til den anden. Men når man først får en vis erfaring, så bliver det ingen sag.

Lerdueskydning Uden Jagttegn
Hvilke Chokes Til Lerdueskydning?

Når man skal i gang med at skyde lerduer, så skal man naturligvis tænke på, hvad det er for nogle chokes, man skal have på haglgeværet. Man skal selvfølgelig også være opmærksom på lerdueskydning lovgivning. Man skal dog også vide, at hvis man har mange fobier, så er det ikke nødvendigvis sine chokes, man kan give skylden. Der er som regel nogle helt andre ting, der spiller ind. Den helt rette choke kan dog altid gøre en stor forskel for træfsikkerheden, så det er naturligvis noget, der er værd at undersøge nærmere.

Når man skal finde ud af, hvad det er for en choke, man vil have, så kan det anbefales at komme i gang med at teste det. Man bør i den forbindelse altid starte helt fra bunden. Så kan man nemlig finde ud af, hvad det er for en haglpatron, der passer bedst til det haglgevær, man har. Man bør derfor altid starte med at skyde nogle gange på store stykker pap eller papir, for så kan man finde ud af, hvad det er, man har brug for. Man bør her lave tests på både 15, 25 og 35 meter for at finde ud af, hvad der er ideelt at gøre.

Det er forskelligt, hvilke chokes der anvendes i forbindelse med lerdueskydning. Mange anvender dog omvendt choke, og den skulle efter sigende fungere godt på lerduer, der er  helt ud på 40 meter.

Det kan godt være kompliceret at finde ud af, hvilke chokes man skal anvende, og man må prøve sig frem for at finde den rigtige.

Hvilke Chokes Til Lerdueskydning

Bliv Dygtig Til Lerdueskydning

Vil man være rigtig dygtig til at skyde lerduer, så skal man naturligvis lære den bedste lerdueskydning teknik. Det tager tid at blive en sand mester, men som nævnt tidligere skal man blot altid sørge for at sigte efter lerduen. Når først man har prøvet det nogle gange, så er det ingen sag at ramme plet. Jo mere, man har fokus på instinktiv skydning, jo nemmere bliver det også. Man skal også sørge for at være velforberedt, og jo bedre humør, man er i, jo nemmere bliver det at ramme plet.

Læs ligeledes: Polterabend Ideer

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om: