Gave Til Rejsegilde: STOR Guide Som Hjælper Dig Med At Find Den Bedste Rejsegilde Gave

Gave til rejsegilde er ikke ligefrem noget man går og tænker på til hverdag, så derfor kommer det som en overraskelse for mange, når man endelig bliver inviteret. For hvad er traditionerne og skikkene i forbindelse med et rejsegilde? Hvad giver man til rejsegilde? For slet ikke at tale om, hvor meget skal man give for? Men tag den blot med ro, for Gaveavisen er her for dig og vi kan hjælpe med at finde de bedste gaver til rejsegilde. 

Der er en del faktorer, der spiller ind når det kommer til gave til rejsegilde, men hvis du blot følger vores råd, kan du sikre dig, at du gør det hele rigtigt. På den måde bliver du klar til rejsegilde og ikke mindst til at glæde værten med en passende og gennemtænkt gave.

Hvad er et rejsegilde egentlig?

Et rejsegilde er en fest, der afholdes når man har rejst tagkonstruktionen på et nyt hus. Er man en del af byggeriet, så er det som regel gave nok i sig selv, men hvis man blot er inviteret som gæst, så er det en tradition at man medbringer noget. 

I gamle dage var rejsegildet forbehold bygherren, håndværkerne og andre, der måtte være direkte involveret i byggeriet. Men i moderne tid er det blevet knap så traditionelt og nu inviteres venner, familie og naboer også til gildet. 

Dette gør det til en uformel og hyggelig fest, hvor man glæder sig over at taget er rejst. Som bygherre serverer man drikkevarer og pølser fra grillen, så der er ikke så meget at tænke over. Det er dog straks noget mere kompliceret for gæsterne, der medbringer en rejsegilde gave.

gave til rejsegilde

Gavetraditioner til rejsegilde

Som nævnt ovenfor, så skal bygherren blot traktere med mad og drikke. Men gæsterne medbringer forskellige ting og sager, der viser påskønnelsen. Dette findes der forskellige traditioner for som vi ser nærmere på herunder. På den måde kan man finde inspiration til gave rejsegilde. 

Er du ikke deltager i byggeriet, men blot ven, familie eller nabo, så er det god tone at man medbringer lidt til dem, der rent faktisk bygger huset. Men glem ikke værten, der rent faktisk holder gildet. Skulle det være et ægte sønderjysk rejsegilde, så er det en gammel tradition at man medbringer en vimpel. På skaftet af vimplen skal der være tapet mønter fast. Disse vimpler hænges på spærene. Vimpler med penge hænges opad og vimpler uden hænges nedad. Traditionen byder at disse penge går til lærlingene, der er involveret i byggeriet. 

Når det holdes rejsegilde, er det ikke ligefrem de store gaver, der skal gives. Derimod er det ofte mere symbols. Så hvis du bruger et sted mellem 100 og 300 kroner på en gave til rejsegilde, så burde det være helt passende. Ikke alle forventer en gave, så hvis du er i tvivl, så tag en snak med andre gæster først eller evt. med værten.

gaver til rejsegilde
rejsegilde gave
Hvad giver man til et rejsegilde?

Nu har du fået svar på spørgsmålet: ”Har man gave med til rejsegilde?”, og som nævnt, så varierer det meget fra sted til sted. Men hvad skal man så rent faktisk give?

En god gave til rejsegilde er et gavekort, der kan anvendes i det lokale byggemarked. Når man er ved at bygge et nyt hus, så kommer der ofte uforudsete udgifter og uventede besøg i byggemarkedet. Et gavekort til dette kunne være en velkommen gave, der både er praktisk, men som også viser at man har tænkt lidt over det. 

En oplevelsesgave, som dem du finder her hos Gaveavisen er også et godt valg. Disse giver værterne mulighed for at komme lidt væk fra byggeriet og slappe af. Dette er en velkommen gave for de fleste og hvis man kender modtagerne godt, så kan man vælge noget, der passer perfekt til dem. Uanset hvad, så kan du finde den perfekte gave til rejsegilde her på siden og der er noget for enhver smag.

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om:

/ 5. Bedømmelser:

Luk menu