Sjove & Hyggelige Gaver Til Rejsegilde Som Vil Skabe Glæde & Smil

Gave til rejsegilde er ikke ligefrem noget man går og tænker på til hverdag, så derfor kommer det som en overraskelse for mange, når man endelig bliver inviteret. For hvad er traditionerne og skikkene i forbindelse med et rejsegilde? Hvad giver man til rejsegilde? For slet ikke at tale om, hvor meget skal man give for? Men tag den blot med ro, for Gaveavisen er her for dig og vi kan hjælpe med at finde de bedste gaver til rejsegilde. 

Der er en del faktorer, der spiller ind når det kommer til gave til rejsegilde, men hvis du blot følger vores råd, kan du sikre dig, at du gør det hele rigtigt. På den måde bliver du klar til rejsegilde og ikke mindst til at glæde værten med en passende og gennemtænkt gave.

Sjove & Hyggelige Gaver Til Rejsegilde

Trending Gaveide

Smuk Buket

Yderst Populær

Ginsmagning

Sikker Favorit

Dejlig Chokolade

1. Rejsegilde Gavekasse

Priser fra: 225 kr.
Er du på helt bar bund, når det kommer til at finde den perfekte gave til rejsegilde? Så er en lækker gavekasse ikke en dårlig idé, for den går man sjældent helt galt i byen med. Vælg en kurv med velsmagende chokolade, øl, vin eller noget andet godt til ganen.

2. Kay Bojesen Fanebærer

Priser fra: 455 kr.
Det er ikke et lille arbejde at bygge helt hus, og derfor skal det fejres med stil, når konstruktionen endelig er blevet færdig. En Kay Bojesen fanebærer er flot at have stående på bordet til alverdens festlige lejligheder, så man kan markere den særlige dag. Derfor er det en herlig rejsegilde gave.

3. Byplakater

Priser fra: 224 kr.
Byplakater er en af de gaver, som stort set alle vil blive glade for. Find en flot plakat fra modtagerens hjemby, og den vil helt sikkert falde i god jord. Som en gave til rejsegilde kan du passende give en plakat med den by, som det nybyggede hus står i.

4. Smuk Buket

Priser fra: 225 kr.
En smuk buket er en klassisk måde at sige tillykke på, og man fortjener et stort tillykke, når man har rejst tagkonstruktionen på et hus. Køb derfor en flot og farverig buket blomster i rejsegilde gave, og skriv eventuelt et lille kort til. Det vil modtageren helt sikkert blive glad for.

5. Gode Bøger

Priser fra: 200 kr.
Leder du efter en rejsegilde gave til en, der trænger til at slappe af, når huset er bygget færdigt? Så er der intet skønnere end at give en god bog. Find en spændende krimi, lærerig biografi eller romantisk kærlighedsroman, som kan få den udmattede modtager helt ned i gear.

6. Dinner In The Dark

Priser fra: 1195 kr.
Vil du gerne give noget helt særligt i gave til rejsegilde? Så er et gavekort til Dinner In The Dark en herlig idé. Her spiser man en lækker middag i bælgravende mørke, så man må bruge sine andre sanser til at nyde måltidet. Det er en enormt sjov og udfordrende oplevelse.

7. Japanske Køkkenknive

Priser fra: 349 kr.
Disse japanske køkkenknive er både enormt praktiske og dekorative. Den høje kvalitet gør det til en leg at skære alt fra kød til grønsager, og det smukke design gør knivene ideelle at vise frem i køkkenet. Det er altså en skøn gave til rejsegilde, som gør hverdagen lidt mere luksuriøs.

8. Dejlig Chokolade

Priser fra: 89 kr.
Når man er i gang med at bygge et hus, fortjener man at blive forkælet. Derfor er dejlig chokolade en helt perfekt rejsegilde gave. Du kan finde mange forskellige slags fyldt chokolade, og så kan du kombinere den søde dessert med en lækker specialøl, smukke blomster eller noget helt tredje.

9. Flødebollekursus

Priser fra: 299 kr.
Leder du efter en rejsegilde gave til en, der elsker slik og søde sager? Så er et flødebollekursus en sjov og anderledes idé. På kurset lærer man nemlig at lave lækre flødeboller fra bunden, mens man selvfølgelig får lov at smage løs undervejs. Det er en hyggelig og lærerig oplevelse.

10. Dialægt Citatplakat

Priser fra: 249 kr.
Danske Dialægt har lavet et hav af forskellige sjove citatplakater. Plakaten ”Danish Sayings” er en af dem, som langt de fleste af os vil kunne identificere os med. Den indeholder nemlig direkte engelske oversættelser af typiske danske ordsprog som f.eks. ”Go cucumber”. En skøn gave til rejsegilde, der vil pynte flot på væggen.

11. Klassisk Uldplaid

Priser fra: 400 kr.
Selvom man er en hårdtarbejdende håndværker, kan man sagtens nyde at putte sig ind i en varm plaid, når det er blevet fyraften. Giv en klassisk uldplaid til frossenpinden, der fortjener at få en blød og behagelig gave til rejsegilde. Det er næsten som at give et kram i gave.

12. Mads & Monopolet

Priser fra: 150 kr.
Leder du efter en rejsegilde gave, som kan give et godt grin og stof til eftertanke? Så er denne bog fra Mads & Monopolet en perfekt gaveidé til rejsegilde. Bogen indeholder nemlig de bedste, sjoveste og mest indviklede dilemmaer fra det populære radioprogram. Der er altså lagt op til mange timers hygge.

13. Lammeskind

Priser fra: 400 kr.
Et lækkert lammeskind er en af de ting, man ikke ved, at man mangler, før man har fået det. Spisebordsstolen bliver forvandlet til den blødeste lænestol, når man først har lagt det bløde lammeskind ovenpå. Det er altså en skøn gave til rejsegilde, som modtageren helt sikkert vil takke dig for.

14. Cafébesøg For 2

Priser fra: 249 kr.
Et cafébesøg for 2 er en af de gaver, man aldrig går helt galt i byen med. For hvem elsker ikke at nyde et lækkert måltid mad sammen med en, man holder af? Modtageren kan helt selv vælge sin yndlingscafé og invitere en god ven eller kæreste. En skudsikker gaveidé til rejsegilde.

15. Luksus Brunch For 2

Priser fra: 299 kr.
En anden gave, der aldrig slår fejl, er et gavekort til en luksus brunch for 2. Det er blevet enormt populært at kombinere morgenmad og frokost, hvor man kan nyde alt fra æg og bacon til pandekager. Så hvis du leder efter den perfekte gave til rejsegilde, er dette et supergodt bud.

16. Hoptimist

Priser fra: 149 kr.
Hoptimisten har været en populær pyntegenstand i de danske hjem i mange år efterhånden. Og det er der god grund til – den lille, fjedrende fyr er nemlig både sød og dekorativ, og så fås den i mange forskellige varianter. Det er en herlig gave til rejsegilde, som vil falde i god jord.

17. Citatplakater

Priser fra: 149 kr.
Den danske virksomhed citatplakat.dk har et stort udvalg af fine plakater, som vil passe godt ind i det nybyggede hus. Udover at være enormt dekorative, så er plakaterne, med til at give glæde i form af sjove citater. En skøn gave til rejsegilde.

18. Kaj Bojesen Figurer

Priser fra: 350 kr.
Kay Bojesen figurer er en af de helt store klassikere, når det kommer til indretning. De fine træfigurer fås i mange forskellige varianter, blandt andet den populære abe, som sætter prikken over i’et i det nybyggede hjem. Derfor er figurer Kay Bojesen en oplagt gave til rejsegilde, som med garanti vil skabe glæde.

19. Fotocollage

Pris: 119 kr.
Leder du efter en mere personlig og unik gave til rejsegilde? Så bør du glæde modtageren med en herlig fotocollage. Det kan for eksempel være en samling af billeder fra byggeriet, hvor man kan se udviklingen fra tom grund til færdigt hus. Det vil være et skønt minde at kigge tilbage på.

20. Kay Bojesen Abe

Priser fra: 429 kr.
Kay Bojesen aben er fast inventar i mange danske hjem, og det er ikke uden grund. Den er nemlig dansk design, når det er bedst, og så passer den til mange forskellige indretningsstile. Derfor går man sjældent helt galt i byen, hvis man giver en fin Kay Bojesen abe i rejsegilde gave.

21. Undervandsjagt Kursus

Priser fra: 399 kr.
Hvis du gerne vil give noget helt særligt i rejsegilde gave, så er et undervandsjagt kursus måske lige det, du går og leder efter. Giv modtageren en velfortjent pause fra det hårde arbejde med et spændende og lærerigt kursus i at fange fisk under vand. En skøn gave til vandhunden.

Hvad Er Et Rejsegilde Egentlig?

Et rejsegilde er en fest, der afholdes når man har rejst tagkonstruktionen på et nyt hus. Er man en del af byggeriet, så er det som regel gave nok i sig selv, men hvis man blot er inviteret som gæst, så er det en tradition at man medbringer noget. 

I gamle dage var rejsegildet forbehold bygherren, håndværkerne og andre, der måtte være direkte involveret i byggeriet. Men i moderne tid er det blevet knap så traditionelt og nu inviteres venner, familie og naboer også til gildet. 

Dette gør det til en uformel og hyggelig fest, hvor man glæder sig over at taget er rejst. Som bygherre serverer man drikkevarer og pølser fra grillen, så der er ikke så meget at tænke over. Det er dog straks noget mere kompliceret for gæsterne, der medbringer en rejsegilde gave.

gave til rejsegilde

Gavetraditioner Til Rejsegilde

Som nævnt ovenfor, så skal bygherren blot traktere med mad og drikke. Men gæsterne medbringer forskellige ting og sager, der viser påskønnelsen. Dette findes der forskellige traditioner for som vi ser nærmere på herunder. På den måde kan man finde inspiration til gave rejsegilde. 

Er du ikke deltager i byggeriet, men blot ven, familie eller nabo, så er det god tone at man medbringer lidt til dem, der rent faktisk bygger huset. Men glem ikke værten, der rent faktisk holder gildet. Skulle det være et ægte sønderjysk rejsegilde, så er det en gammel tradition at man medbringer en vimpel. På skaftet af vimplen skal der være tapet mønter fast. Disse vimpler hænges på spærene. Vimpler med penge hænges opad og vimpler uden hænges nedad. Traditionen byder at disse penge går til lærlingene, der er involveret i byggeriet. 

Når det holdes rejsegilde, er det ikke ligefrem de store gaver, der skal gives. Derimod er det ofte mere symbols. Så hvis du bruger et sted mellem 100 og 300 kroner på en gave til rejsegilde, så burde det være helt passende. Ikke alle forventer en gave, så hvis du er i tvivl, så tag en snak med andre gæster først eller evt. med værten.

Læs ligeledes om: Gaver til reception.

gaver til rejsegilde
rejsegilde gave
Hvad Giver Man Af Gaver Til Et rejsegilde?

Nu har du fået svar på spørgsmålet: ”Har man gave med til rejsegilde?”, og som nævnt, så varierer det meget fra sted til sted. Men hvad skal man så rent faktisk give?

En god gave til rejsegilde er et gavekort, der kan anvendes i det lokale byggemarked. Når man er ved at bygge et nyt hus, så kommer der ofte uforudsete udgifter og uventede besøg i byggemarkedet. Et gavekort til dette kunne være en velkommen gave, der både er praktisk, men som også viser at man har tænkt lidt over det. 

En oplevelsesgave, som dem du finder her hos Gaveavisen er også et godt valg. Disse giver værterne mulighed for at komme lidt væk fra byggeriet og slappe af. Dette er en velkommen gave for de fleste og hvis man kender modtagerne godt, så kan man vælge noget, der passer perfekt til dem. Uanset hvad, så kan du finde den perfekte gave til rejsegilde her på siden og der er noget for enhver smag.

Oplagte oplevelsesgaver at give til et rejsegilde: Spa DagØlsmagningVinsmagningChampagnesmagningWhiskysmagningGinsmagning

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om:

0 / 5. Bedømmelser: 0

Få 10% rabat på oplevelser!

Køb dine oplevelsesgaver hos DuGlemmerDetAldrig og få lige nu 10% rabat på dit køb. Find dine favorit oplevelser og tilmeld dig deres nyhedsbrev, så modtager du en unik 10% rabatkode til din ordre.