Gode Gaveideer Til Mennesker Med Demens

Kender du en person med demens, som fortjener lidt kærlighed og opmærksomhed i form af selskab og en fin gave? Uanset om anledningen er en fødselsdag eller lignende vil det bestemt være en god anledning til at kigge forbi med en gave til dement. Du har måske allerede en ide om hvad du ønsker at glæde personen med, men det kan også være at du kunne bruge en anelse inspiration for at finde lige akkurat den gave til dement som du ønsker at glæde personen med. 

Så har du ikke allerede fundet gode gaveideer til personer med demens, vil vi klar anbefale dig at tage et kig på listen nedenfor. Den er nemlig fyldt med vores bedste bud på gaver til demente personer, som vil skabe glæde og smil.

Gode Gaver Til Dement

Yderst Populær

Dejlig Chokolade

Sikker Favorit

Tegningeramme

Trending Gaveide

Smuk Buket

1. Digital Fotoramme

Priser fra: 629 kr.
Billeder er en af de ting, som virkelig kan gøre en forskel for en dement person. Men denne digitale fotoramme kan man sikre, at der altid er billeder at se på, som endda kan skifte løbende. En rigtig god gaveide til en dement, der holder af at kigge på billeder.

2. Klassisk Uldplaid

Priser fra: 400 kr.
Alle kan komme til at mærke kulden i de kølige måneder og det gælder naturligvis også for demente. Så hvis du vil forære en smuk og betænksom gave, så overvej en klassisk uldplaid, der ikke alene er dejlig varm, men som også pynter i hjemmet.

3. Fotocollage

Pris: 119 kr.
Som nævnt er billeder en af de ting, som virkelig kan hjælpe med at stimulere hukommelsen hos en dement. Forkæl en dement som du holder meget af med en fotocollage. En fotocollage med udvalgte billeder fra vedkommendes liv eller af deres omgangskreds er derfor en yderst praktisk og personlig gaveide.

4. Garn & Strikkeudstyr

Priser fra: 36 kr.
Blot fordi man er dement betyder det ikke, at man ikke er i stand til noget som helst. Faktisk er det meget sundt, at de holder sig i gang. Garn & strikkeudstyr er derfor en fremragende gave til den demente, der elsker at nørkle med den slags.

5. Smuk Buket

Priser fra: 225 kr.
Selvom man er dement, kan man sagtens sætte pris på smukke ting og på små overraskelser i hverdagen. En smuk buket blomster er altså en rigtig god gave til en dement og samtidig er det en gave, som ikke står og fylder for evigt. Blot en lille smuk erkendtlighed.

6. Lil Davinci Tegningeramme

Priser fra: 269 kr.
En af de allerværste ting ved at blive dement er, at man kan risikere at glemme ens børnebørn og oldebørn. Så man kan hjælpe med at huske dem, men denne smarte Lil Davinci Tegningeramme, hvor man løbende kan indsætte ny tegninger fra de mindste.

7. Personlig Nøglering

Priser fra: 199 kr.
En personlig nøglering er praktisk og flot, og noget enhver vil kunne sætte pris på. For en dement er den ikke mindre praktisk. Man kan få skrevet alt man vil, såsom adresse, navn eller noget helt tredje. Overvej at forære en personlig nøglering til en dement i din omgangskreds.

8. Lammeskind

Priser fra: 400 kr.
Et smukt lammeskind er ikke alene en praktisk ting, da det gør stole mere behagelige, men det er også en god gave til demente. Det er dejligt varmt og så klæder det boligen fantastisk godt, uanset om det ligger på en stol eller andre steder.

9. Byplakater

Priser fra: 224 kr.
Disse sjove byplakater med lokale dialekt citater er en god gave, der vil kunne være med til at lysne lidt i hverdagen for en med demens. Det er naturligvis sjovest, hvis man kan finde en, der passer til den dementes hjemstavn. Måske kan det endda hjælpe med at stimulere hukommelsen.

10. Højtbelagt Hygge For 2

Priser fra: 399 kr.
Hvis du kender en dement, der er ked af at sidde hjemme hele tiden, så kan du med fordel invitere dem en tur ud at spise. Med et gavekort til Højtbelagt hygge for 2 kan i få en dejlig dag ude og samtidig spise en masse lækkert smørrebrød.

11. Hjemmesko

Priser fra: 300 kr.
Når man er dement, kommer man uvægerligt til at tilbringe en del tid i hjemmet, men det betyder ikke at det skal være så trist. Med et par dejlige hjemmesko kan den hjemlige hygge øges og der findes heldigvis en masse finde modeller at vælge imellem.

12. Kaj Bojesen Figurer

Priser fra: 350 kr.
Når man tilbringer megen tid i hjemmet, er det vigtigt, at man har noget smukt at se på. Med disse fine Kaj Bojesen figurer kan man glæde en dement ven eller familiemedlem. Figurerne gør sig godt på ethvert sofabord eller andre steder i den dementes hjem.

13. Dejlig Chokolade

Priser fra: 89 kr.
Man siger at lugte, fornemmelser og smage kan være med til at stimulere hukommelsen og minder hos mennesker med demens. Måske er chokolade en af de ting. Det er i hvert fald værd at prøve det ad og ellers er en æske dejlig chokolade altid en velkommen gave.

14. Gode Bøger

Priser fra: 200 kr.
Som dement har man ofte en hel del tid, som man kan bruge på hvad man vil. Gode bøger er en rigtig god måde at stimulere hjernen på og holde sig rask længere. Derfor er det altid en god ide at forære bøger til mennesker med demens.

Betænksomme Gaver Til Demente

Hvis du har en dement i din omgangskreds, så kender du allerede til de problemstillinger, som det kan føre med sig. Men det betyder ikke, at man ikke gerne vil komme med gode gaver, af frygt for at de måske slet ikke bliver forstået. Eller at de måske bliver glemt. Demente sætter mindst lige så meget pris på gode gaver som alle andre og derfor vil Gaveavisen gerne hjælpe dig med at finde på de bedste af slagsen. Læs med her på siden og find masser af betænksomme gaver til demente.

Når du skal vælge en gave til en dement, så er det vigtigt at du tænker dig godt om. Der er nemlig flere faktorer, der spiller ind. I hvilken grad er vedkommende dement og hvor fremskreden er demensen? Betænksomme gaver til demente kan være gaver, der giver modtageren en masse glæde lige på stedet. Men i andre tilfælde er det måske bedre med gaver, der hjælper med at huske. Spørg eventuelt de pårørende, hvad den demente vil kunne have glæde af. Husk bare på, at det der betyder mest er, at modtageren bliver glad her og nu. Så har du gjort en god gerning og glædet et medmenneske.

Betænksomme Gaver Til Demente

Personlige Gaver Til Personer Med Demens

Noget der er vigtigt at huske med demente personer er, at de altså ikke glemmer alt hvad der er sket i deres liv. Det er ofte korttidshukommelsen der virkelig lider, og derfor kan de som regel stadig huske ting fra deres barn- og ungdom. Så hvis du gerne vil give en rigtig god gave til en dement, så giv gaver, der kan minde dem om dette. Faktisk kan det være med at hjælpe, da man ved at ting som dufte, lyde og lignende kan have en positiv effekt på dementes hukommelse.

Det er lige præcis derfor at personlige gaver til personer med demens er så populære. Giv dem gaver, som kan være med til at ”triggere” deres hukommelse og gøre deres liv bedre. Det kan f.eks. være med gaver der omfatter billeder af den dementes nærmeste venner og pårørende. Men det kan også være en særlig parfume eller måske noget musik. Alt sammen ting, der vil hjælpe på hukommelsen og desuden være betænksomme gaver i sig selv.

Gaveavisen har derudover en masse gode personlige gaver til personer med demens, så du burde nemt kunne finde noget passende, der vil gøre modtageren glad.

Personlige Gaver Til Personer Med Demens

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om: