Dinner In The Dark - Forsøg At Spise i Komplet Mørke

Dinner in the dark er et koncept, der stadig er nyt for mange danskere. Fænomenet har eksisteret i en del år ude i verden, men her i landet skal vi stadig lige vænne os til tanken om at spise i totalt mørke. Det er et koncept, der har sin oprindelse i sluthalvfemsernes Paris, hvor Michel Reilhac åbnede restauranten Le gout du noir. Året var 1997 og det særprægede koncept tog lynhurtigt fart, for det viste sig at være en kæmpe succes. 

Det er nu en form for restaurant som man kan finde over hele verden og en af de virkelig interessante detaljer ved fænomenet er, at man ofte ansætter blinde tjenere. På den måde får man serveret sin mad af en, der er vant til ikke at kunne se og derfor har helt styr på at servere for gæsterne. Men hvad i alverden er ideen med Dinner in the dark? Jo det er faktisk ganske simpelt.

Når man ikke kan se noget, vil ens andre sanser forstærkes, hvilket naturligvis også inkluderer smagssansen. På denne måde kan man altså få meget mere ud af sin mad og opleve den på en helt ny måde. Der er meget interessant og er virkelig en oplevelse, man ikke må snyde sig selv for.

Dinner In The Dark København
Dinner In The Dark

Dinner In The Dark

Destination ikonKøbenhavn – Dark Waiter
Tid ikon 2-3 Timers Oplevelse i Mørke
Tjek ikon Hemmelig 3-Retters Menu i Mørket
Personer ikon 1 Person Som Har Mod På Oplevelser
Pris ikon Priser Fra 1195,- Pr. Person

Dinner In The Dark

Destination ikon København – Dark Waiter

Dinner In The Dark København – Kunne du tænke dig en lidt anderledes middag? Ikke på den måde at der serveres noget mærkeligt mad, men snare at du slet ikke kan se hvad der serveres, ej heller hvad du har på din gaffel. Ved at deltage i Dinner In The Dark, kan du prøve kræfter med at spise en 3-retters menu i mørke, som du på forhånd ikke kender til. Så kan i ellers sidde & gætte på hvad der er blevet serveret lige foran jer. Måske er det lettere at gætte end i tror for som i måske ved skærpes de andre sanser kraftigt når man midster synet.

Priser Fra 1195 DKK Pr. Person

Dinner In The Dark i København

Her i landet er det restauranten Dark Waiter, der er først på markedet med åbningen i 2008. Det er en restaurant, hvor man kan få serveret lækker og velsmagende mad af tjenerne, der i sandhed er en blind restaurant med blinde tjenere. Man får altså en ganske unik mulighed for at få et indblik i blinde i borgeres liv og deres måde at opfatte verden på. Det er spændende og ikke mindst lærerigt. Altså en oplevelse, som man ikke glemmer lige med det første. 

Dinner in the dark København er altså en ting som man med fordel kan prøve sammen med en man holder af. Det er en perfekt oplevelse sammen med kæresten, hvis ens date skal være noget ud over det sædvanlige. Spis i mørke på Dark Waiter restaurant, hvor maden er god og servicen virkelig er helt unik.

Selv hvis man ikke er bosat i hovedstaden er det besværet værd at køre en tur dertil, hvis det betyder at man får muligheden for at prøve Dining in the dark. Det er den bedste blinde restaurant København kan byde på, så et gavekort dertil er en oplagt gaveide.

Dinner In The Dark København

Dark Waiter Restaurant i København

Indtil 2008 havde Danmark ikke nogen blinde restaurant indtil de to iværksættere Lene Johannesen og Jannie Hammershøi besluttede sig for, at det var på tide. De havde erfaring indenfor blinde idræt og følte derfor, at flere borgere kunne trænge til at føle, hvordan det egentlig er er være blind. Det resulterede i en lille ”pop-up” restaurant, som de rejste rundt med. De medbragte alt, hvad der skulle til for at mørklægge lokaler, samtidig med at de også medbragte deres egen stab af synshæmmede og blinde tjenere. Det var dog kun begyndelsen og i dag har Dark Waiter til huse i det indre København, hvor de har fået permanente lokaler. Der bliver dog stadig lavet events og lignende, som de gjorde det i begyndelsen.

Det er stadig den eneste restaurant af sin art i København og derfor er det også vigtigt, at de leverer varen hver gang. Men det er de til gengæld også eksperter i, for man får altid en herlig og speciel oplevelse, når man tager ud og spiser på Dark Waiter restaurant i København. Alt er gennemført, lige fra de kulsorte omgivelser og blinde tjenere, til den gode mad og interessante aktiviteter, der finder sted under middagen. Med andre ord finder man ikke en bedre og mere gennemført Dinner in the Dark oplevelse i hele landet. Det er spændende og lærerigt, for man bliver sat i en komplet uvant situation, hvilket kan være meget sundt for almindelige borgere. Så hvis du er interesseret i en unik oplevelse, så overvej at tage en du holder af med på restaurant Dark Waiter.

Dark Waiter Restaurant København

Hvad Er Dinner In The Dark?

Først og fremmest kan man forvente en grænseoverskridende oplevelse. Men derudover kan man forvente en kulinarisk oplevelse ud af over det sædvanlige. Når man ankommer, bliver man instrueret i hvad, der kommer til at ske i løbet af aftenen. For man bliver ikke blot ført hen til et bord i bælgmørke. 

Mens man nyder sin middag i mørket, er der forskellige interaktivt oplevelser. Dette kan f.eks. være lydquizzer og forskellige oplevelser. Der er med til at stimulere og pirre dine andre sanser. Man får altså en intens og spændende oplevelse. Som man vil kunne huske i lang tid frem.

Prisen er ganske fornuftigt og man får serveret virkelig lækker mad og drikke. Naturligvis kan man også vælge vegetarisk mad eller mad specielt lavet til allergikere. Derudover er menuen hemmelig. Så man får virkelig styrket oplevelsen og følelsen af at være på ukendt territorie.  

Gaveavisen giver dig en unik mulighed for at prøve en blinde resturant sammen med nogen du holder af. Inviter dem med eller giver et gavekort i gave. Det er altså en oplevelse, der er hver en øre værd og man skal ikke snyde sig selv for den.

Hvad Er Dinner In The Dark
Hvad Er En Blinde Restaurant?

Som navnet antyder, så er en blinde restaurant en restaurant, hvor man kommer og spiser lækker mad, mens man er blind. Det er naturligvis ikke helt så skræmmende som det lyder, for det betyder blot at hele restauranten er mørklagt og man bliver serviceret af personale, der enten er synshæmmede eller komplet blinde. Dette giver en som gæst, en meget interessant oplevelse, for normalt vil man jo have en fordel på grund af sit syn. Men nu hvor man, helt uvant, skal klare sig i bælgravende mørke kan man hurtigt mærke, hvordan man er lidt på glatis.

En blinde restaurant er et koncept, som man allerede eksperimenterede med i Paris i 1970’erne og i 2008 kom konceptet endelig til Danmark. Det har altid været en yderst interessant og populær oplevelse, for den giver almindelige borgere mulighed for at ”gå en mil i en andens sko”, som man siger. Man bliver pludselig meget klogere på de udfordringer, som blinde og synshæmmede kæmper med hver eneste dag, hvor forskellen blot er at vi kan se igen, så snart vi kommer ud.

Under en middag på en blinde restaurant vil der være forskellige aktiviteter, der lægger op at man anvender andre sanser. Det kan være en lydquiz eller måske skal man føle noget ukendt, som man ikke kan se. Så der er altid noget at komme efter og det er altid en spændende oplevelse, som man ikke bør snyde sig selv for.

Hvad Er En Blinde Restaurant
Hvordan Er Det At Spise i Komplet Mørke?

Vi danskere er nogle rigtige tryghedsnarkomaner og det betyder, at vi ofte rynker lidt på næsen af ukendte koncepter, der trækker os ud af vores tryghedssfære. Men med Dinner in the Dark er der virkelig ingen undskyldning for ikke at deltage. Man er ikke alene og den erfarne tjenerstab sørger for, at man er i trygge hænder under hele middagen. Det er en oplevelse, der udvisker nogle grænser mellem almindeligt seende og blinde i nogle timer. Men hvordan er det egentlig at spise i komplet mørke?

For mange danskere er det meget grænseoverskridende at skulle spise i bælgravende mørke, for man giver afkald på megen af den kontrol, som vi normalt tager for givet. Det er naturligvis hele humlen i oplevelsen, og når man første gang er blevet guidet til et toilet i komplet mørke, så oplever man en ydmyghed, som er ganske fremmed for de fleste. Men det er ikke nogen dårlig ting, tværtimod. Ikke alene lærer man hvordan blinde er udfordret hver eneste dag, men man lærer også at kommunikere på en anden måde. Uden øjenkontakt og den fysiske fremtoning, er man overladt til toneleje og andre sanser. Det er uhyre fascinerende og noget som enhver bør prøve.

Ens sanser skærpes og det er jo bare med at gøre oplevelsen bedre. Maden smager og føles anderledes, når man ikke er helt sikker på, hvad det egentlig er man putter i munden. Det er dog også utroligt spændende. Så hvis du kan klare det grænseoverskridende ved at være ”blind”, så er Dinner in the Dark lige noget for dig.

Hvordan Er Det At Spise i Komplet Mørke
Dinner In The Dark, Den Perfekte Gaveide

Som nævnt er dinner in the dark en virkelig interessant oplevelse, som man ikke bør snyde sig selv for. Man kan med fordel invitere en med som man holder af og som trænger til en helt speciel oplevelse. Du kan give det som gave, hvor du simpelthen giver et gavekort. Det er i sig selv en meget betænksom gave, som viser at man har tænkt lidt over tingene. Hvor ofte får man mulighed for at prøve at spise i mørke? Det er jo ikke ligefrem noget man gør til hverdag.

Men hvis du virkelig vil gøre noget ekstra ud af det, så kan du give det som gave, hvor du selv tager med på restauranten. På den måde giver du ikke blot en lækker gave til en særlig person, men i får også rig mulighed for at tilbringe lidt kvalitetstids sammen. Den slags er med til at knytte stærkere bånd mellem jer og det er meget mere værd en nogen materiel gave. Kombineret med den lækre mad og spændende oplevelse er det at spise i mørke Fredriksberg virkelig gaven, der bliver ved med at give. 

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om: