You are currently viewing Derfor er en 210×210 kontinentalseng en god familieseng

Derfor er en 210×210 kontinentalseng en god familieseng

Skal du finde den perfekte gave til dig selv og din familie, er der ingen tvivl om, at en god seng kan være det bedste af det bedste. Med en god seng følger der nemlig en god søvn. Det kan sagtens være det, du sidst havde tænkt på at skulle forære til dig selv og din familie – Men ikke desto mindre kan det vise sig at være det mest perfekte valg. Der er dog en masse, du bør vide, før du kan finde frem til den gode seng. Derfor får du her en artikel, hvor vi går mere i dybden med sengenes sværvægter – kontinentalsengen – og dens fortræffeligheder.

En kontinentalsengs mange opgaver

Der findes flere forskellige slags senge og madrasser, man kan vælge imellem, når der skal handles ny seng. Den helt rigtige sammensætning er dog ikke uden betydning. Det kan derfor være en rigtig god idé at undersøge nærmere, hvad for en seng der vil være den mest optimale at vælge for netop dig og din familie.

En 210×210 kontinentalseng er lidt af en sværvægter inden for senge til det danske hjem. Det er der flere særlige grunde til. Det handler for det første om størrelsen men også, at det er en seng, der har tre lag madrasser. Det gør det til en både bred, lang og høj sengetype.

Kontinentalsenge er en slags seng, der er bygget op af flere omgange. Du har helt i bunden det, der kaldes for en boxmadras. Den er ikke speciel rar at ligge direkte på, og derfor vil man nærmest altid have en topmadras ovenpå. Med en kontinentalseng har man dog også skudt en springmadras ind imellem boxmadras og topmadras, hvilket blot føjer til din støtte og komfort.

Vælg den korrekte fasthed i madrassen i forhold til kropsvægten

Ovenpå boxmadrassen i kontinentalsenge har du en vigtig tilføjelse, når angår støtte og komfort: Det er en springmadras. Det er sjældent at partnere vejer ligeså meget, og det er derfor ofte set, at der fra den ene sides springmadras er en anden fasthed, end der findes ved den anden sides springmadras. Fastheden i springmadrassen bør nemlig matche kropsvægten.

Man siger, at jo tungere du er, desto mere fasthed har du brug for i din madras for at opnå den bedste søvn. Og selvom mange tror, at jo blødere en madras er, jo dejligere ligger man i sengen, så er det langtfra den virkelighed, man vil opleve, når man skal ligge en hel nat og blive bedst muligt udhvilet.

Man har som par oftest fordelt sengen mellem sig, så man altid sover i samme side. Det er derfor muligt at lave den madras, man skal bruge så god som mulig i forhold til kroppens vægt. Kontinentalsenge består dog ikke bare af en boxmadras og en springmadras. Hertil kommer nemlig topmadrassen, som også har en vigtig funktion.

Topmadrassens materiale har stor betydning for temperaturstyringen i løbet af natten

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse for dig, at der også er forskelligheder indenfor andet end bare kropsvægten i et forhold. Ofte har den ene person fx også tendens til at blive så varm som en radiator under søvnen, mens det kan forholde sig anderledes for den anden. Derfor vil det også være nødvendigt at se på, hvordan topmadrasserne arbejder i forhold til kroppens temperaturer.

Topmadrasser kan være af mange forskellige materialer. Nogle vælger memory skum, mens andre går efter latex. Afhængigt af hvilket materiale du vælger din topmadras i, vil du have lettere eller sværere ved at komme af med varmen, hvis du har tendens til at blive varm i løbet af natten. Det er derfor også meget vigtigt at sætte sig godt og grundigt ind i, hvilket materiale din topmadras skal være af, hvis du vil finde det bedste match til dig og din familie.

En kingsize seng giver hele familien mulighed for bedst mulig nattesøvn

Selvom vi nu har været inde omkring funktionen af de forskellige dele i en kontinentalseng, er der stadig ting, som er gode at kende til og have skrevet sig bag øret, når der skal vælges den rigtige seng. Det kan f.eks. handle om den størrelse, din seng skal have. Det er ikke kun muligt at få de standardmål, vi alle kender til. Faktisk kan det være utrolig lækkert eksempelvis at have én af de helt store senge: En kingsize seng.

Når der er tale om en kingsize seng, så er det en seng der er større end de 180×200 cm, som du normalt finder i en dobbeltseng. En kingsize bliver typisk beskrevet som en seng, der er 210×210 cm. Det kan have meget stor betydning, selvom tallene måske ikke virker så væsentlige.

Det kan især være en fordel med en kingsize seng, hvis det i hjemmet ikke kun er mor og far, der ligger i sengen: Måske kommer der også til tider et barn eller to, som gerne vil putte sig i smørhullet? Her giver det mening med den ekstra plads.

Mange familier samsover i mange år med deres børn, og hvis der ikke er plads til, at alle kan sove behageligt, så vil det give en dårlig nattesøvn, som vil medføre en dårlig dag, dagen derpå. Det kan hurtigt ende med en træls spiral af dårligheder, når først nattesøvnen sættes på spil. Derfor kan en kingsize seng være en fantastisk løsning for mange familier.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.