You are currently viewing Den perfekte gave til romelskeren

Den perfekte gave til romelskeren

Står du i den situation, at du skal finde en gave til en, du holder af? Det kan være din far, din mand, din hustru, en god ven eller en helt femte person. I denne artikel vil vi komme med et kvalificeret bud på, hvilken gave du skal give til romelskeren.

Vi vil nemlig beskrive den famøse Appleton Estate 21 YO rom, som virkelig er en signaturrom indenfor genren af jamaicansk rom.

En 21-årig rom som denne vil uden tvivl blæse, den du giver den til bagover. Så kender du en, som er fuldstændig tosset med rom, og som snart har fødselsdag, så kan vi varmt anbefale Appleton Estate.

Hvad kan du forvente?

Først og fremmest kan du eller den du giver rommen til forvente en flaske rom i rigtig høj kvalitet. Normalt, når vi har med jamaicansk rom at gøre, så vil de fremstå lidt mere bombastiske og eksploderende, og dermed knap så runde, behagelige og fyldige. Her opfører Appleton Estate 21 YO sig fuldstændig modsat.

Den er mere blid, og den kan faktisk sagtens anses at være en sublim begynderrom, hvis vi selvfølgelig ser bort fra den lidt højere pris. Men de karakteristiske jamaicanoter bliver du ikke snydt for, de er bare mere velbalancerede og efterlader et blidere og mere fyldigt aftryk.

Den har lagret i minimum 21 år, hvilket er meget lang tid, når vi også tager de høje tropetemperaturer i betragtning. Derfor er det også en limited edition rom, der har ofret en del Angel-share i løbet af sin tilblivelse.

Lagringen foregår på Bourbon egetræsfade, hvilket er med til at tilføre mandler, muskatnød, vanilje, appelsinskal, kakao og kaffe til den mere aromatiske del af rommen.

Efter du så har fordybet dig i den komplekse duft, og du virkelig får dannet dig et rigtig godt førstehåndstryk, så skal den naturligvis smages.

Her er det også tydeligt at mærke, at den har mange år på bagen. En meget blød fornemmelse vil ramme tungen og forkæle den med eg, melasse og nødder. Disse første smagsindtryk bliver overtaget af en overdådig eftersmag, der er både tør og lang. Her kommer dybden og kompleksiteten som de 21-årig lagring gerne skulle resultere i, virkelig til udtryk.

Vi snakker brunt sukker, kaffe, kakao, tørrede frugter og nødder, som generøst bevarer sin intensitet, og som du kan smage i lang tid.

Vi har altså at gøre med en rom, som udfordrer den garvede romnyder på en særdeles positiv måde, men som også har kompetencerne til at vække romglæden hos knap så erfarne romdrikkere.

Dyb, mild, blid og behagelig er de ord, som virkelig beskriver Appleton Estate 21 YO utrolig godt.

Og i sandhed den perfekte gave til romentusiasten.

Eller hvad med en romsmagning?

I stedet for at give en hel flaske rom, så kunne du jo også give en romsmagning. Der findes et hav af muligheder i forhold til romsmagninger. Det kan både være et minikit, som du kan få tilsendt hjem til. Her vil der typisk følge en videooptaget guide af de forskellige rom. Nogle gange vil det endda være et online live-arrangement, hvor der er en romekspert, som vil fortælle anekdoter og gode detaljer, om de forskellige flasker der bliver smagt på.

Det kan naturligvis også være en fysisk romsmagning, hvor du simpelthen inviterer den heldige gavemodtager på et destilleri. Her er omgivelserne autentiske og oplevelsen bliver lidt en anden, end når det foregår hjemme i egen stue.

Masser af spændende gaveidéer hos Gaveavisen

Her hos Gaveavisen er vi specialister i at inspirere til gaveidéer. Uanset hvem du skal finde gave til, så har vi lavet en masser lister, som du kan bruge til at finde den perfekte gave til personen, du holder af.

Se bl.a. vores mange forslag til den gode fødselsdagsgave, som både indeholder gaveforslag til ham og til hende samt forskellige alderssegmenter. Vi sørger i hvert fald for, at du aldrig er fuldstændig tør for gaveidéer, uanset hvilken anledning du skal købe gave til.

Vi håber, at du har fået lidt inspiration til gaveidéer, og du vil forkæle en person, som du holder af med enten en lækker flaske Appleton Estate 21 YO, eller at du vil give en romsmagning.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.