You are currently viewing De fem bedste julegaveideer

De fem bedste julegaveideer

Her får du de fem bedste julegaveideer. Gaverne koster ikke en formue, og de vil helt sikkert vil vække glæde under juletræet.

1.      Soyalys

Levende lys uden kemi må være et oplagt gavevalg i denne mørke tid, hvor vi gerne vil tænde mange levende lys. Soyalys er bedre end stearin, fordi soyalysene afgiver 100 gange færre partikler end stearinlys. Lysene kan derfor også anvendes af astmatikere uden problemer. 

Lysene er som navnet siger, fremstillet af soyavoks. Soyavoks er CO2 neutralt, vegetabilsk og bionedbrydeligt. Soyavoksen er fra regnskove i Sydamerika, og udvindes af soyabønner. Soyabønner er en fornybar ressource, og det betyder, at den kan dyrkes igen og igen.

Der findes mange varianter af soyalys. Fyrfadslys uden duft er en eftertragtet varer, da det er lys, som anvendes meget i lysestager og lanterner. Lysene er lavet i en holder i transparent genbrugsglas, og de har som regel en brændetid på 4 timer. Neutrale lys i glas er meget smukke, når de f.eks. står og brænder i et røgfarvet glas. Glaslysene brænder i 20 – 30 timer. Der findes også glaslys med diskrete dufte på markedet, som f.eks.duft af Hibiscus, lemon eller grøn te. Du kan købe soyalys her.

Og så kan du brænde levende lys med god samvittighed – også juleaften.

2.      Nakkepuder til spa og badekar

Eller hvad med at give en nakkestøtte til spa og badekar i julegave. Hvis du har badekar eller spa er nakkepuden næsten ikke til at undvære. Der findes mange forskellige varianter, og de fleste er hvide og fremstillet i softskum.

Indtil nu har du måske lagt et sammenfoldet håndklæde under nakken, når du er i karbad eller spa. Men der går sikkert ikke lang tid før håndklædet er gennemblødt. Med en nakkestøtte er det slut med våde håndklæder. Det er også slut med at ligge ukomfortabelt med nakken.  Både nakke og hoved bliver aflastet, og du ligger godt og behageligt. En nakkestøtte koster mellem 150 kr. og 500 kr.

3.      Massagestrop/rygskrubber

Endnu en god ide er massagestropper. Massagestropper er som regel fremstillet af 100% hamp, og så er de forsynet med et håndtag i hver ende.

En hampstrop kan anvendes både tør og våd. Den kan bruges under bruseren som en badesvamp, og som en tør massage af hele kroppen. Den er rigtig god til ryggen, hvor det som regel er svært at nå om.

Og som et ekstra plus skrubber den også de døde hudceller væk, og stimulerer blodcirkulationen. Hampstroppen kan købes i forskellige længder fra 50 cm-80 cm. Den koster mellem 70 kr. og 125 kr.

4.      Kleenexskjuler/holder

Hvis du har et familiemedlem, som altid har en æske Kleenex stående på badeværelset, på natbordet eller i køkkenet, så kan en kleenexskjuler måske være en god gaveide. Skjuleren er dekorative og skjuler papæskerne på en elegant måde.

Der findes skjulere i både, akacietræ, plexiglas, rattan eller lyst bøg. Nogle holdere har en skinne i bunden, hvor du kan putte æsken i. Og andre er uden bund, så du bare skal placere æsken ovenpå servietterne. Men begge måder, er praktiske og det er nemt at udskifte papæsken.

De forskellige kleenexskjulere passer til de fleste rektangulære servietbokse fra mærker som Kleenex eller Lotus.

Kleenexskjulere koster mellem 150 kr. og 700 kr.

5.      Miljøvenlige shampoobarer

En femte gaveide kunne være en shampoobar. En shampoobar er et stykke sæbe, som kan bruges både til krop og hår.

Shampoobarer er blevet meget populære i de seneste år. Og det er der mange grunde til.

Fordi shampooen er i fast form, undgår du den skadelige plastikemballage og slipper for forskellige tilsætningsstoffer. På den måde passer du godt på miljøet.

Samtidig er de fleste shampoobarer fremstillet af økologiske sæbenødder (soapnuts). Og de er selvfølgelig fri for konserveringsmidler, parabener og silikonestoffer. Alle ingredienserne er fra naturen.

Der er noget for en hver smag, når du skal vælge din shampoo. Jeg kan f.eks. nævne varianter med kokos, lemon, pebermynte eller måske tea tree oil. Men du kan også vælge at købe shampoobarer helt uden duft.

Shampoobarer koster mellem 30 kr. og 150 kr.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.