Hyggelige & Personlige Dåbsgaver Til Baby & Forældre

Dåbsgaver er en obligatorisk del af barnedåben og det kan ofte være svært at finde på den helt rette gave, for ikke alene er der mange, der kommer med en gave, men der er også mange forskellige meninger om hvad en god dåbsgave er.

Dåben er jo en meget stor dag. Ikke alene for det lille barn, der endelig bliver døbt og får sit navn stadfæstet, men også for den nybagte forældre, der er ved at sprænges at stolthed over deres lille nye vidunder. Det er i høj grad noget, der skal fejres og for alle os, der får lov at komme med, er det noget, der forpligter lidt. Ikke fordi det kun skal handle om gaver, men man vil jo alligevel ikke være den, der komme med den kedeligste gave. Der går altid lidt sport i det, når der skal gives gaver og med en barnedåbsgave det ikke spor anderledes. Det er bare ret tjekket at være den, der kommer med en gave, der bliver husket og som får andre til at spærre øjnene lidt op. Men på den anden side vil man heller ikke virke som en blærerøv, der vil stjæle fokus fra barnet og forældrene. Det handler altså om at finde den rette balance.

Gaveavisen hjælper dig med at finde de bedste dåbsgave ideer, så du kan komme med en gave, der skaber glæde, men som også passer til lejligheden. Det er som sagt en stor dag og man vil gerne bidrage til den gode stemning.

Søde & Hyggelige Dåbsgaver
Dåbsgaver Til Dreng
Dåbsgaver Til Dreng
Dåbsgaver Til Pige
Dåbsgaver Til Pige

1. Cutie Hanna

Priser fra: 259 kr.

2. Mine 100 Første Ord

Priser fra: 119 kr.

3. Gulvpuslespil

Priser fra: 89 kr.

4. Dukke

Priser fra: 149 kr.

5. Løbecykel

Priser fra: 465 kr.

6. Xylofon & Hammerbræt

Priser fra: 179 kr.

7. Suttekæde

Priser fra: 119 kr.

8. River Stones

Priser fra: 399 kr.

9. Puslespil

Priser fra: 65 kr.

10. Regnbue

Priser fra: 229 kr.

11. Dukke Sophia

Priser fra: 189 kr.

12. Værktøjsbænk

Priser fra: 999 kr.

13. Mine Første Billedbøger

Priser fra: 199 kr.

14. Bold I Naturgummi

Priser fra: 79 kr.

15. Kuglebane Med Biler

Priser fra: 249 kr.

16. Børnebøger

Priser fra: 129 kr.

17. Traktor Uro

Priser fra: 312 kr.

18. Mini Rider Go

Priser fra: 349 kr.

19. Puttekasse

Priser fra: 249 kr.

20. Regnbue Kugleramme

Priser fra: 169 kr.

21. Klodser

Priser fra: 149 kr.

22. Rasleæg

Priser fra: 29 kr.

23. Klodstog

Priser fra: 269 kr.

24. Minibiler

Priser fra: 99 kr.

Gode Ideer Til Dåbsgave

Dåbsgaver i dag har ændret sig meget i forhold til i gamle dage. Tidligere bestod dåbsgaver til dreng ofte af en pengegave, som forældrene så flot kunne få udleveret i en kuvert. Dåbsgaver til piger bestod som regel af det noget hyggeligere, men lige så uoriginale, kors i sølv eller guld. Det kunne også være et hjerte i sølv eller guld, hvis man var knap så kristne, men uanset hvad, så var der ikke megen originalitet at finde.

Nu i 2019 er der langt mere interessante gaver at finde, så det behøver ikke være så traditionelt. Man kan finde gaver, der er mindeværdige og praktiske. Derudover er mange af gaverne i dag mere rettet mod forældre, eller i hvert fald tænkt sådan, at det gør livet med et barn nemmere for forældrene. Det kan f.eks. være ting som klapvogne, legetøj til den lille, nuttet bestik og spisesæt eller andre ting, som både er praktiske, men som også passer til lejligheden.  

Grunden til at man giver mere praktisk gaver, end de traditionelle smykker er at man idagens Danmark nok mest af alt ser barnedåben som en hyggelig tradition og en undskyldning for at holde fest. Vi som folk elsker jo at fejre ting og feste, så hvorfor ikke bruge en hver undskyldning? Men det betyder jo ikke, at man ikke kan give en gave, der bærer præg af de gamle kristne traditioner, der ligger bag barnedåb, blot uden at meget gammeldags og begrænsende islæt.

Gode dåbsgaver kan man altså altid finde, hvis man bare gider at lede lidt efter dem og tænke sig om. Men så melder sig andre spørgsmål, for hvor meget skal man give for?

dåbsgave
dåbsgaver

Hvad Skal En Dåbsgave Koste?

Når man skal finde en ide til dåbsgaver, så er det en god ide at man først og fremmest sætter sig ned og fastlægger et budget. For man skal ikke ruinere sig selv i jagten på dåbsgaver til ham eller hende. Der findes ikke rigtigt nogen fastsatte regler på området, så derfor behøver en dåbsgave altså ikke være vanvittigt kostbar. Det er altså ens eget budget, der er den afgørende faktor, hvilket kan være meget rart.

Når det så er sagt, så er det naturligvis velanset at man giver en gave, der er noget større end en almindelig fødselsdagsgave eller julegave. Ønsker til barnedåb er som sagt ikke de vildeste i verden og man kan sagtens finde gaver, der ligger i det rimelige prisleje, uden at man kommer til at virke nærig. Man kan naturligvis også vælge at slå sig sammen med andre gæster, hvis man stadig gerne vil give en anderledes dåbsgave, som måske koster lidt ekstra. I stedet for at lade sig begrænse, så skal man se muligheden og købe gaven sammen med andre, der er i samme båd.

Hvor meget man giver for, handler naturligvis også om, hvor nært beslægtet man er med familien. Bedsteforældre og søskende giver naturligvis for en del mere end diverse venner, så se lidt nærmere på dit forhold til familien, når du skal fastlægge et budget.

Men uanset hvad, så husk på at den perfekte dåbsgave ikke nødvendigvis er den dyreste. Derimod er en personlig dåbsgave ofte noget, der virkelig tager kegler, så det er værd at overveje.

ønsker til barnedåb
anderleds dåbsgaver
barnedåbsgave

Personlige Dåbsgaver

Når det kommer til at give den absolut bedste dåbsgave, så er det vigtigt at man giver, noget som ikke alene skiller sig en smule ud fra mængden, men det må også gerne være noget, der er både traditionelt og moderne. Samtidig må det gerne være en personlig gave, der kan symbolisere den relation i har til hinanden. Det kan være en noget vanskelig opgave at finde personlige ideer til dåbsgaver, men det kan godt lade sig gøre, hvis man virkelig tænker sig om.

Der er mange i familien, der gerne vil komme med den bedste og mest personlige gave, og det kan være svært at skille sig ret meget ud fra mængden. Derfor er det vigtigt at du tænker grundigt over det forhold du har til forældrene og ikke mindst det forhold du skal have til den lille ny.

De bedste dåbsgaver drenge og piger kan få er de dåbsgaver, som de stadig beholder om tyve år. De dåbsgaver, som de tager med sig når det flytter. Ønsker til barnedåb varierer meget og ofte er det ikke så personlige. Så hvis du skal købe de mest personlige dåbsgaver piger eller drenge, skal du overveje deres forældres værdier og personligheder, for børnene kommer ofte til at afspejle deres forældre en hel del.

Et godt eksempel på gode og personlige dåbsgaver kunne være en ganske særlig bamse med barnets navn eller måske det helt traditionelle guldhjerte, blot i en mere moderne version. Det handler blot om at være opfindsom og tænke lidt ud af boksen. Så kan man nemt få de bedste dåbsgaver ideer.

dåbsgave ideer
ide til dåbsgaver
dåbsgaver ideer
Husk Dette Når Du Giver Dåbsgaver

Der er en ting, som man skal være ret opmærksom på når man køber dåbsgaver og det er altså lige meget om det er dåbsgave pige eller dåbsgaver dreng og det er den fysiske størrelse på pakken. For hvis man gerne vil give den unikke dåbsgave, som barnet gerne skal beholde hele livet, så kan det jo ikke hjælpe noget, at man giver en barnevogn eller en kravlegård. Derimod skal man fokusere på de små gaver, som er nemme at opbevare og som generelt er tidløs. Det er her at guldhjertet eller sølvkorset kommer i spil, men som nævnt tidligere er de ret gammeldags. Men det betyder ikke at man ikke kan finde på moderne variationer af dem eller noget andet end lige de to modeller. Hvis man oven i købt får indgraveret navn, initialer eller en hilsen, ja så har man altså en personlig og ikke mindst praktisk gave, som for altid vil blive bevaret af modtageren.

dåbsønsker
dåbsgaver til ham
dåbsgaver pige
personlige dåbsgaver
Gaveideer Til Barnedåben

Her finder du en række ideer til dåbsgave, så du kan få lidt specifik inspiration til hvad ud kan give barnet eller forældrene. Barnedåbsønsker er som sagt noget, der varierer fra person til person og ikke mindst i de enkelte familier.

Som forældre vil man jo gerne sørge for at ens barn får den bedste start på livet, men det er ret sjældent at man giver sig barn en decideres dåbsgave. Til gengæld er der mange forældre, der smider en stor sum penge ind på en børneopsparing, som er låst indtil barnet, fylder 21 år. Det er en smart ”gave” at give sit barn til barnedåben.

Bedsteforældre er også tit med på ideen med at sætte penge ind på en børneopsparing, men derudover skal der også en personlig gave på bordet. Her vil det klassiske smykke være en oplagt gaveide. Men ellers er en barnevogn eller noget andet stort til den lille et godt forslag. Snak evt. med forældrene til barnet, da de vil kunne give input.

Hvis man er så heldig at være gudfar eller gudmor til det nye barn, så er det vigtigt at man giver noget ganske særligt, som barnet kan beholde hele livet. Barnedåbsønsker til gudforældre er meget varierede, så der er meget at vælge imellem. Smykker, billeder og dets lige er meget populære gaver fra gudforældrene, da de er både personlige men også praktiske.

Hvis du stadig er i tvivl om den helt perfekte gave, så kan du med fordel kigge vores udvalg igennem. Gaveavisen har de bedste dåbsgaver til både den lille ny og ikke mindst til forældrene. Så lad dig endelig inspirere.

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om:

0 / 5. Bedømmelser: 0