Hyggelige & Personlige Dåbsgaver Til Baby & Forældre

Dåbsgaver er en obligatorisk del af barnedåben og det kan ofte være svært at finde på den helt rette gave, for ikke alene er der mange, der kommer med en gave, men der er også mange forskellige meninger om hvad en god dåbsgave er.

Dåben er jo en meget stor dag. Ikke alene for det lille barn, der endelig bliver døbt og får sit navn stadfæstet, men også for den nybagte forældre, der er ved at sprænges at stolthed over deres lille nye vidunder. Det er i høj grad noget, der skal fejres og for alle os, der får lov at komme med, er det noget, der forpligter lidt. Ikke fordi det kun skal handle om gaver, men man vil jo alligevel ikke være den, der komme med den kedeligste gave. Der går altid lidt sport i det, når der skal gives gaver og med en barnedåbsgave det ikke spor anderledes. Det er bare ret tjekket at være den, der kommer med en gave, der bliver husket og som får andre til at spærre øjnene lidt op. Men på den anden side vil man heller ikke virke som en blærerøv, der vil stjæle fokus fra barnet og forældrene. Det handler altså om at finde den rette balance.

Gaveavisen hjælper dig med at finde de bedste dåbsgave ideer, så du kan komme med en gave, der skaber glæde, men som også passer til lejligheden. Det er som sagt en stor dag og man vil gerne bidrage til den gode stemning.

Søde & Hyggelige Dåbsgaver
Dåbsgaver Til Dreng
Dåbsgaver Til Dreng
Dåbsgaver Til Pige
Dåbsgaver Til Pige

1. Cutie Hanna

Priser fra: 259 kr.
Vil du gerne give barnet en gave, de vil holde af i mange år? Så er dukken Cutie Hanna den perfekte idé til en sød lille pige. Hun er sød, blød og vil falde i de fleste små børns smage. 

2. Mine 100 Første Ord

Priser fra: 119 kr.
En bog er den perfekt gave i bunken af legetøj til barnet. Med Mine 100 Første Ord kan barn og forældre sidde sammen og læse og lære. Med sine flotte og farverige billeder skal den bog nok blive et hit hos både drenge og piger.

3. Gulvpuslespil

Priser fra: 89 kr.
Et gulvpuslespil er en dejlig måde at være aktiv på. God både til at lege med alene for at udfordre motorikken eller til at hygge sammen med forældrene. Disse puslespil er store, flotte, farverige og lavet af skum for en tryg og sikker oplevelse med leg. 

4. Dukke

Priser fra: 149 kr.
Giv en klassisk dukke til dåbsbarnet, som de kan holde af. Som barnet bliver ældre, kan de øve sig i at være forældre og spejle de aktiviteter, de selv laver. Dukken kommer med sød beklædning og hue, som kan tages af og på.

5. Løbecykel

Priser fra: 465 kr.
Mange dåbsgaver passer til et lille barn og bliver hurtigt kedelige, som barnet bliver ældre. Men en løbecykel kan du give en god gave, som vil kunne glæde barnet i mange år i fremtiden. Så kan den lille øve sig i at cykle rundt i haven.

6. Xylofon & Hammerbræt

Priser fra: 179 kr.
En xylofon og hammerbræt kan være en god måde at give barnet interesse i musik fra en ung alder. Gaver der laver lyd, er altid et stort hit. Men denne xylofon og hammerbræt får du to i én og giver dåbsbarnet mulighed for selv at spille melodier.

7. Suttekæde

Priser fra: 119 kr.
Små børn ender ofte med at bide og sutte på alt de kan komme i nærheden af. Men en suttekæde kan det behov blive stillet på en tryg og sikker måde. Suttekæderne er designet til at blive suttet på og kommer i mange flotte farver og designs.

8. River Stones

Priser fra: 399 kr.
Giver du gaver til et meget aktivt barn? Så kan River Stones være den perfekt gave. De kommer i flere farver og former, og kan placeres rundt omkring på gulvet. Helt klar til at lege jorden er giftig eller øve balanceevner for både store og små.

9. Puslespil

Priser fra: 65 kr.
Puslespil til børn er en god måde at lege med former og farver på. Find et puslespil i netop det tema som interesserer dåbsbarnet. Spillet kan bruges måde til at lege alene eller øve ord sammen med forældrene.

10. Regnbue

Priser fra: 229 kr.
Vil du gerne give en gave til dåbsbarnet som på samme tid er flot og god at lege med? Så er en regnbue den rette gave for dig. Den er både fin og dekoration på hylden og samtidigt en god måde at lave 3D puslespil på.

11. Dukke Sophia

Priser fra: 189 kr.
Giv det lille dåbsbarn en sød gave, som de kan ligge og kramme med om natten. Dukke Sophia er lige så god at lege med som en dukke og lige så blød som en bamse. Det kan være ekstra sjovt, hvis dukken ligner lidt det lille barn. 

12. Værktøjsbænk

Priser fra: 999 kr.
Vil du give barnet en stor gave, de ikke vil glemme? Så er en værktøjsbænk den rette aktive gaver, som der kan bruges mange timer på. Med utroligt mange værktøjer, tavler og tandhjul er denne værktøjsbænk det perfekte kreative legetøj.

13. Mine Første Billedbøger

Priser fra: 199 kr.
Mine Første Billedbøger giver perfekt mulighed for hyggelige aftener sammen med dåbsbarnet. Her kan der bruges flere timer på at kigge igennem de flotte billeder og læse de søde bøger op. Med bøger indenfor alle emner, er det helt sikkert noget, som falder i barnets smag.

14. Bold I Naturgummi

Priser fra: 79 kr.
Bolde er det perfekte alsidige legetøj, som kan åbne op for mange timers sjov i haven. Med en bold i naturgummi er du sikker på, at bolden er tryg for barnet at lege med. De sjove former og mønstre gør den mere personlig og sjovere at se på.

15. Kuglebane Med Biler

Priser fra: 249 kr.
Tag et kreativt spin på en klassisk gave, med en kuglebane med biler. Dåbsbarnet vil elske de flotte farver på de forskellige biler. Kuglebanen er både sjov at køre biler på, og lader spændende lyde, når bilerne kører ned.

16. Børnebøger

Priser fra: 129 kr.
Hvis der er én ting et dåbsbarn aldrig kan få nok af, er det børnebøger. Børnebøger fylder ingenting i hjemmet og er derfor perfekt, hvis der ikke er så meget plads. Samtidigt er højtlæsning både en hyggelig og lærerig aktivitet for hele familien.

17. Traktor Uro

Priser fra: 312 kr.
En uro er både sød og beroligende at hænge over børnesengen. Giver du gave til en lille dreng, kan denne traktor uro passe perfekt ind på værelset. De små traktorer er strikkede og kommer i flere flotte nuancer af blå.

18. Mini Rider Go

Priser fra: 349 kr.
Når barnet selv begynder at kravle og løbe rundt over det hele, er en mini rider go fantastisk. Denne lille cykel er stabiliseret, men kan være utroligt sjov at køre rundt på. Den virker både indenfor i stuen og ude på fortovet eller i haven.

19. Puttekasse

Priser fra: 249 kr.
Med en sjov puttekasse, kan du give dåbsbarnet mulighed for at lege med farver og former. Den fine kasse er udstyret med huller i mange forskellige former og tilhørende brikker. Det er en god måde at udvikle motorik og samtidigt have det sjovt.

20. Regnbue Kugleramme

Priser fra: 169 kr.
Få sjov med tal og flotte farver på samme tid med en regnbue kugleramme. Lad barnet lege med de fine kugler og giv dem mulighed for at øve tal, når de bliver ældre. En regnbue kugleramme vil helt sikkert være populær for både barn og forældre.

21. Klodser

Priser fra: 149 kr.
Giv dåbsbarnet mulighed for at lave puslespil i stor skala eller bygge sjove figurer med klodser. De store klodser kan stables på mange måder eller samles for at danne et flot billede! Mulighederne er store for legebarnet med de farverige klodser.

22. Rasleæg

Priser fra: 29 kr.
Et rasleæg er den sjoveste lille gave til dåbsbarnet som kan skabe lyd. Når barnet er lille kan det være sjovt og sikkert at ryste på. Som barnet bliver ældre, kan de bruge rasleægget til at lave rytmer med deres forældre eller i takt til musik.

23. Klodstog

Priser fra: 269 kr.
Ved du ikke hvad du skal give til det nye dåbsbarn? Så er et klodstog altid en favorit på tværs af køn. Det fine tog kan skilles ad på mange måder og samles igen. Samtidigt har det hjul, så man kan lege futtog på tværs af stuegulvet.

24. Minibiler

Priser fra: 99 kr.
Minibiler er den perfekte gave til et bilinteresseret barn. De kommer i mange sjove modeller, der alle ser forskellige ud og ligner de biler du kan se uden for vinduet. Med flere biler, kan barn og forældre lave racerløb sammen eller køre bilerne rundt i hjemmet.

Gode Ideer Til Dåbsgave

Dåbsgaver i dag har ændret sig meget i forhold til i gamle dage. Tidligere bestod dåbsgaver til dreng ofte af en pengegave, som forældrene så flot kunne få udleveret i en kuvert. Dåbsgaver til piger bestod som regel af det noget hyggeligere, men lige så uoriginale, kors i sølv eller guld. Det kunne også være et hjerte i sølv eller guld, hvis man var knap så kristne, men uanset hvad, så var der ikke megen originalitet at finde.

Nu i 2019 er der langt mere interessante gaver at finde, så det behøver ikke være så traditionelt. Man kan finde gaver, der er mindeværdige og praktiske. Derudover er mange af gaverne i dag mere rettet mod forældre, eller i hvert fald tænkt sådan, at det gør livet med et barn nemmere for forældrene. Det kan f.eks. være ting som klapvogne, legetøj til den lille, nuttet bestik og spisesæt eller andre ting, som både er praktiske, men som også passer til lejligheden.  

Grunden til at man giver mere praktisk gaver, end de traditionelle smykker er at man idagens Danmark nok mest af alt ser barnedåben som en hyggelig tradition og en undskyldning for at holde fest. Vi som folk elsker jo at fejre ting og feste, så hvorfor ikke bruge en hver undskyldning? Men det betyder jo ikke, at man ikke kan give en gave, der bærer præg af de gamle kristne traditioner, der ligger bag barnedåb, blot uden at meget gammeldags og begrænsende islæt.

Gode dåbsgaver kan man altså altid finde, hvis man bare gider at lede lidt efter dem og tænke sig om. Men så melder sig andre spørgsmål, for hvor meget skal man give for?

dåbsgaver ideer

Dåbsgave Pige

Hvis du skal til barnedåb for en lille pige, så er det naturligvis noget, der kræver den helt rette gave. Men hvad skal man dog finde på at give sådan en lille størrelse? Det kan være ualmindeligt vanskeligt at stå i denne situation, især hvis man ikke har deltaget i ret mange barnedåb. En dåbsgave pige er noget, der stiller krav til ens opfindsomhed og kreativitet, og det kan som sagt være meget svært. Men frygt ej, for Gaveavisen er her for at hjælpe dig.

Der findes masser af kønsneutrale dåbsgaver og det er der mange forældre, der foretrækker. Men de fleste foretrækker gaver, der passer til deres lille prinsesse og derfor kan du investere i gaver som smykker eller bamser. Der er masser af muligheder indenfor disse kategorier. Men ellers findes der også mange andre gode ideer, som man kan benytte sig af, for at finde den bedste dåbsgave pige. Det skal dog siges, at man med fordel kan snakke sammen med andre medlemmer af familien, for det kan jo være, at der er specifikke traditioner, hvad angår gaver. Man vil jo nødigt komme med en gave, som normalt er reserveret til bedsteforældrene eller lignende.

Men hvis du tænker idg grundigt om og ser hvad vi har her hos Gaveavisen, så kan du med garanti finde en herlig dåbsgave til en lille pige, der skal bydes velkommen til vores store verden. Der er så meget at vælge imellem og der er helt sikkert også noget, der kunne friste dig.

dåbsgaver pige

Dåbsgave Dreng

At blive inviteret til barnedåb for en lille ung mand er noget af det dejligste. Barnedåb er en livsbekræftende ting, som desværre sker alt for sjældent. Men når de så endelig finder sted, så skal man også sørge for at det bliver fejret til den helt store guldmedalje. Heldigvis for dig står Gaveavisen klar til at hjælpe dig, så du kan finde frem til den bedste dåbsgave dreng kan bruge. Der er noget for enhver smag og naturligvis også noget for enhver pengepung, så uanset om du er bedsteforælder til barnet eller noget andet, så kan der findes noget i din prisklasse. En barnedåb for en lille dreng er en højtidelig tid og det er naturligvis noget, der skal afspejle sig i den gave man giver. For her er det ikke nok at komme med noget, som hurtigt går i glemmebogen eller er upersonligt.

Et af de populære valg til en barnedåb er gaver som sølvskeer, smukke skåle eller lignende, der både er praktisk og flot. Men det kan også være noget, så specielt som en elsket børnebog, som man kan læse højt for den lille. Mulighederne er mange og hvis du skal finde noget til en lille dreng, så er det med at være kreativ. Konkurrencen er nemlig hård og der står mange andre i kø for at finde på den bedste dåbsgave til den lille fyr. Så sørg for at være ude i god tid og finde den allerbedste dåbsgave. Det kan Gaveavisen hjælpe dig med, så tag et kig i vores store udvalg.

dåbsgaver til ham

Personlige Dåbsgaver

Når det kommer til at give den absolut bedste dåbsgave, så er det vigtigt at man giver, noget som ikke alene skiller sig en smule ud fra mængden, men det må også gerne være noget, der er både traditionelt og moderne. Samtidig må det gerne være en personlig gave, der kan symbolisere den relation i har til hinanden. Det kan være en noget vanskelig opgave at finde personlige ideer til dåbsgaver, men det kan godt lade sig gøre, hvis man virkelig tænker sig om.

Der er mange i familien, der gerne vil komme med den bedste og mest personlige gave, og det kan være svært at skille sig ret meget ud fra mængden. Derfor er det vigtigt at du tænker grundigt over det forhold du har til forældrene og ikke mindst det forhold du skal have til den lille ny.

De bedste dåbsgaver drenge og piger kan få er de dåbsgaver, som de stadig beholder om tyve år. De dåbsgaver, som de tager med sig når det flytter. Ønsker til barnedåb varierer meget og ofte er det ikke så personlige. Så hvis du skal købe de mest personlige dåbsgaver piger eller drenge, skal du overveje deres forældres værdier og personligheder, for børnene kommer ofte til at afspejle deres forældre en hel del.

Et godt eksempel på gode og personlige dåbsgaver kunne være en ganske særlig bamse med barnets navn eller måske det helt traditionelle guldhjerte, blot i en mere moderne version. Det handler blot om at være opfindsom og tænke lidt ud af boksen. Så kan man nemt få de bedste dåbsgaver ideer.

dåbsgave

Anderledes Dåbsgaver

Når det kommer til dåbsgaver, så er det klart at der er en masse traditioner, som folk gerne vil følge. Det er trods alt noget man har gjort her i Danmark i mange hundrede år. Så hvorfor skulle man skille sig ud? Heldigvis er der også masser af fantastiske ideer til gode dåbsgaver, som man kan give til den lille. Gaver, der er som skabt til dåbsgaver. Gaver som skeer, smykker, penge eller bamser. De er alle traditionelle og stensikre valg, og derfor kan du være helt sikker på, at der er en masse andre der også har fået disse ideer. Så det er vigtigt at være kreativ og heldigvis er det ikke så svært endda at finde på gode anderledes dåbsgaver.

Nybagte forældre bliver generelt rigtigt glade, hvis man kan finde på en dåbsgave, der ikke alene er praktisk men også personlig. Faktisk er det personlige islæt nok det vigtigste, da man viser hvor meget barnet betyder for en. Det markeret at man er en del af noget særligt og at man sætter stor pris på det. Det kan være svært at pejle sig ind på, hvad der udgør en god personlig gave, for det varierer fra familie til familie. Men hvis kan man vælger at få indgraveret noget i gaven, kan man gøre den mere personlig og dette kan barnet få glæde af mange år frem.

Så hav kreativiteten og fantasien med dig, når du skal finde på anderledes dåbsgaver og så kan du være sikker på, at det nok skal blive rigtig godt.

anderleds dåbsgaver

Gaveideer Til Barnedåben

Her finder du en række ideer til dåbsgave, så du kan få lidt specifik inspiration til hvad ud kan give barnet eller forældrene. Barnedåbsønsker er som sagt noget, der varierer fra person til person og ikke mindst i de enkelte familier.

Som forældre vil man jo gerne sørge for at ens barn får den bedste start på livet, men det er ret sjældent at man giver sig barn en decideres dåbsgave. Til gengæld er der mange forældre, der smider en stor sum penge ind på en børneopsparing, som er låst indtil barnet, fylder 21 år. Det er en smart ”gave” at give sit barn til barnedåben.

Bedsteforældre er også tit med på ideen med at sætte penge ind på en børneopsparing, men derudover skal der også en personlig gave på bordet. Her vil det klassiske smykke være en oplagt gaveide. Men ellers er en barnevogn eller noget andet stort til den lille et godt forslag. Snak evt. med forældrene til barnet, da de vil kunne give input.

Hvis man er så heldig at være gudfar eller gudmor til det nye barn, så er det vigtigt at man giver noget ganske særligt, som barnet kan beholde hele livet. Barnedåbsønsker til gudforældre er meget varierede, så der er meget at vælge imellem. Smykker, billeder og dets lige er meget populære gaver fra gudforældrene, da de er både personlige men også praktiske.

Hvis du stadig er i tvivl om den helt perfekte gave, så kan du med fordel kigge vores udvalg igennem. Gaveavisen har de bedste dåbsgaver til både den lille ny og ikke mindst til forældrene. Så lad dig endelig inspirere.

dåbsgaver

Ønsker Til Barnedåb

Nu plejer man altid at snakke om, hvad man skal finde på at give de nybagte forældre. Der findes hundreder af lister over de bedste gaver at give til en barnedåb, uanset om det er piger eller drenge. Men hvad stiller man op, som nybagte forældre? Der er ikke så mange gode råd specifikt til dem og det kan faktisk ofte være svært, at vælge den helt rette dåbsgave. For hvad er den perfekte dåbsgave?

Hvad der er perfekt, varierer meget og kommer helt an på familien. For nogen er det helt perfekt med en ny barnevogn, da sådan en er dyr og hvis man er meget unge, har man måske ikke så mange penge. Der kan det være en stor lettelse at få den slags gaver. Heldigvis er det en gave, som man ofte får at bedsteforældrene og derfor er et oplagt at ønske sig det af dem.

Derudover kan man med fordel ønske sig ting, der vil komme den lille ny til glæde senere i livet. En gave, der måske ikke er så spændende på papiret, er en børneopsparing, men på den anden side vil barnet sætte stor pris på denne senere hen. Så overvej om ikke det kunne være et godt ønske. Ellers kan man ønske sig bøger, legetøj eller noget helt andet. Muligheder er der nok af og man kan altid spørge andre forældre til råds, for de har været i samme båd og har sikkert nogle gode ideer til ønsker til barnedåb. Så hvad venter i på? Kom i gang med at få nedskrevet de allerbedste ønsker og hav en vidunderlig barnedåb for jeres lille prins eller prinsesse.

ønsker til barnedåb
Hvad Skal En Dåbsgave Koste?

Når man skal finde en ide til dåbsgaver, så er det en god ide at man først og fremmest sætter sig ned og fastlægger et budget. For man skal ikke ruinere sig selv i jagten på dåbsgaver til ham eller hende. Der findes ikke rigtigt nogen fastsatte regler på området, så derfor behøver en dåbsgave altså ikke være vanvittigt kostbar. Det er altså ens eget budget, der er den afgørende faktor, hvilket kan være meget rart.

Når det så er sagt, så er det naturligvis velanset at man giver en gave, der er noget større end en almindelig fødselsdagsgave eller julegave. Ønsker til barnedåb er som sagt ikke de vildeste i verden og man kan sagtens finde gaver, der ligger i det rimelige prisleje, uden at man kommer til at virke nærig. Man kan naturligvis også vælge at slå sig sammen med andre gæster, hvis man stadig gerne vil give en anderledes dåbsgave, som måske koster lidt ekstra. I stedet for at lade sig begrænse, så skal man se muligheden og købe gaven sammen med andre, der er i samme båd.

Hvor meget man giver for, handler naturligvis også om, hvor nært beslægtet man er med familien. Bedsteforældre og søskende giver naturligvis for en del mere end diverse venner, så se lidt nærmere på dit forhold til familien, når du skal fastlægge et budget.

Men uanset hvad, så husk på at den perfekte dåbsgave ikke nødvendigvis er den dyreste. Derimod er en personlig dåbsgave ofte noget, der virkelig tager kegler, så det er værd at overveje.

ide til dåbsgaver
Husk Dette Når Du Giver Dåbsgaver

Der er en ting, som man skal være ret opmærksom på når man køber dåbsgaver og det er altså lige meget om det er dåbsgave pige eller dåbsgaver dreng og det er den fysiske størrelse på pakken. For hvis man gerne vil give den unikke dåbsgave, som barnet gerne skal beholde hele livet, så kan det jo ikke hjælpe noget, at man giver en barnevogn eller en kravlegård. Derimod skal man fokusere på de små gaver, som er nemme at opbevare og som generelt er tidløs. Det er her at guldhjertet eller sølvkorset kommer i spil, men som nævnt tidligere er de ret gammeldags. Men det betyder ikke at man ikke kan finde på moderne variationer af dem eller noget andet end lige de to modeller. Hvis man oven i købt får indgraveret navn, initialer eller en hilsen, ja så har man altså en personlig og ikke mindst praktisk gave, som for altid vil blive bevaret af modtageren.

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om: