Byvandring Med Gadens Stemmer - Anmelderrost Byvandring i København

En byvandring med Gadens Stemmer byder på både oplevelser og beretninger fra bagsiden af samfundet. Disse byvandringer er anmelderroste og en stor oplevelse. De finder sted i København, Faxe og Vejle. Selvom det måske ikke er til at se, så finder man også noget helt andet bag de mange fine facader i blandt andet København. Her findes nemlig også stenbroens skyggesider. Når man kommer på en byvandring med gadens stemmer, så vil man få en guide, der kender bedre til livet på kanten, end langt de fleste mennesker gør. 

PÅ byvandringerne går man en guide, der både har haft fængsel, gadens uskrevne regler, narkotikasalg og fixerum som en  helt almindelig del af hverdagen. Derfor er disse byvandringer også helt særlige, og man bliver naturligvis taget med ind bag facaden. Alle fortællingerne er meget stærke, og man vil møde noget, som man ikke ser eller finder andre steder. Det er også vigtigt at vide, at hver eneste fortælling er unik. Hvis man derfor har lyst til en byvandring, kan man kaste sig ud i det igen og igen.

Tager man på byvandring, bliver det altid en helt særlig oplevelse. Der vil både være plads til smil, glæde og tårer undervejs. Man vil med sikkerhed også høre historier, som man vil bevæge en meget, og som man altid vil kunne huske.

En byvandring varer 1½ time og finder sted i enten Københavns gader, Vejle eller Faxe. De byder på stærke fortællinger om livet, der leves på kanten. Man får mulighed for at møde mennesker, der har levet et liv, der skal være svært at forestille sig.

Byvandring Med Gadens Stemmer København
Byvandring Med Gadens Stemmer

Byvandring Med Gadens Stemmer

Destination ikon København – Gadens Stemmer
Tid ikon 1 Times Byvandring Med Gadens Stemmer
Tjek ikon Mulighed For At Spørge Guiden Om Alt
Personer ikon 1 Person Som Elsker Gode Historier
Pris ikon Priser Fra 149,- Pr. Person

Byvandring Med Gadens Stemmer

Destination ikon København – Gadens Stemmer

Tid ikon 1 Times Byvandring Med Gadens Stemmer

Tjek ikon Mulighed For At Spørge Guiden Om Alt

Priser Fra 149 DKK Pr. Person

Hvem Er Gadens Stemmer?

Gadens Stemmer er mennesker, der har levet på kanten, og som fortæller om dette liv i forbindelse med spændende og unikke byvandringer i København, Vejle og Faxe. Alle fortællingerne er stærkt personlige, og man kan undervejs stille spørgsmål til guiden om hvad som helst. At leve på gaden kan være mange ting, og man derfor også foregå på mange forskellige måder. Derfor møder man også vidt forskellige mennesker med lige så mange forskellige personlige historier. Alle historier handler om samfundets skyggeside, og alt det, der ikke er muligt at se her fra overfladen.

Det er meget forskelligt, hvilken baggrund den enkelte guide har. Der er nogle, der har erfaring med stofmisbrug, mens andre har erfaring med hjemløshed. Ofte vil der være tale om et miks af en hel masse forskellige erfaringer, og man vil derfor også støde på mange tabuiserede emner.

I Gadens Stemmer er der flere års erfaring med at tilbyde byvandringer, der har den gode, ærlige og berigende historie i fokus. Virksomheden er en socialøkonomisk virksomhed, og dens mission er at give øget livskvalitet til de mennesker, der er udsat i samfundet. Dette sker i mødet med andre mennesker, og der er et håb om, at mennesker kan overkomme det, der kan være svært at forestille sig. Det handler om at komme videre i livet.

Hvem Er Gadens Stemmer

Hvad Fortæller De Om?

På en byvandring får man alverdens historier fra et liv på gaden. Men der bydes også på fortællinger om et stofmisbrug og andre tabubelagte emner. Der vil med andre ord blive bragt mange af de ting på bordet, som kun de færreste kender til. Men også som de færreste tør tale om. Det er derfor nemt at blive rørt under en byvandring. Der vil også komme fortællinger fra fængselsophold, og her vil man få et indblik i, hvordan det er at være indsat. Der er som sådan ikke nogen grænser for, hvad fortællingerne kan gå på, og da der hele tiden kommer nye stemmer til, vil der også komme helt nye fortællinger som en del af byvandringerne i de byer, hvor man finder Gadens Stemmer.

Hvad Fortæller De Om

Hvor Går Turen Hen?

Hver guide har forud for en byvandring arbejdet med at udforme ruten i et kvarter, der har haft særlig betydning for dem. Man finder ruterne i hele København, hvor de fordeler sig pænt spredt over flere områder. Her kan man komme på byvandring i indre by, på Frederiksberg, Christianshavn, Sydhavn, Vesterbro og Nørrebro.Byvandringerne finder også sted i både Vejle og Faxe.

Man skal være opmærksom på, at man ikke kommer tæt på “andre” hjemløse på turen. Der bliver holdt en respektløs afstand til dem, der bor på gaden. Der er nemlig ikke nogen, der skal udstilles.

Har man lyst, må man gerne tage et billede af gruppebillede af både guiden, sig selv og hele gruppen. Man skal bare lige huske at spørge om tilladelse først. Det er nemlig guiden, der bestemmer, om det er passende, og hvornår det eventuelt er det.

Skulle det passe ind, må man også meget gerne invitere guiden med ud at spise. Har man lyst til at give drikkepenge eller en gave, er det også velkommen, men ikke forventet.

Læs ligeledes: Byvandringer København

Hvor Går Turen Hen
Hvad Er Deres Historie?

Det er meget individuelt, hvilken historie det enkelte mennesker har, der er en del af Gadens Stemmer. Alle har dog en barsk fortid, og for størstedelen har dele af livet foregået på gaden. For flere har der også været flere former for kriminalitet indblandet. Man får derfor både ærlige og berettende fortællinger, som kan gøre et stort indtryk på langt de fleste mennesker.

Det er vigtigt at vide, at alle guiderne får løn for at guide og fortælle deres fortællinger. Nogle af guiderne er hjemløse, men det er ikke alle, der er det. Hvis man har lyst til at spørge ind til guidernes liv og eventuelt deres barndom, så må man gerne det. Det at være guide i Gadens Stemmer er en kontinuerlig proces, og det kan sommetider være en grænseoverskridende proces for guiderne både at formidle og komme til at forstå egen livshistorie. Der kan i den forbindelse også være ting, der ikke skal omtales, fordi der tages hensyn til andre. Men der kan også være ting, der endnu ikke er bearbejdede, eller som det endnu ikke er til at sætte ord på.

I Gadens Stemmer er der en aftale om, at det er helt i orden, at guiderne ikke har lyst til at uddybe alle ting. Man må undervejs gerne stille alle de spørgsmål, man vil, men det er helt op til den enkelte guide, hvad der bliver besvaret, og hvad der ikke skal svares på. Man kan være helt sikker på, at den enkelte guide i den forbindelse nok selv skal sige fra, hvis der er noget, der kommer for tæt på, eller noget der ikke er et ønske om at uddybe. Det skal alle, der deltager i byvandringerne, naturligvis respektere.

Gadens Stemmer
Hvorfor Er De Begyndt At Afholde Byvandringer?

Meningen med Gadens Stemmer er at tilbyde mennesker en meningsfuld beskæftigelse. Gadens stemmer er direkte rettet mod dem, der ikke lige passer ind i det ordinære arbejdsmarked, og som samtidig har en eller flere fortællinger at fortælle om det liv, der leves bag facaden flere steder i Danmark. Det er lige netop det liv, som de færreste af os kender til. Derudover er formålet også, at der kan skabes møder mellem mennesker, der kommer fra forskellige lag i samfundet. For netop i dette møde kan der opstå en gensidig forståelse. Formålet er desuden at eliminere eventuelle fordomme.

Har man lyst til en anderledes byvandring i enten København, Faxe eller Vejle,. der samtidig kan gøre et stort indtryk, så skal man tage at se nærmere på Gadens Stemmer. Det er for alle, der har lyst til en anderledes oplevelse, der samtidig efterlader et indtryk i lang tid efter. Prisen befinder sig i den lave ende, og alle kan derfor være med.

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om: