Søde & Betænksomme Barselsgaver Til Mor, Far & Baby

Det er altid en stor begivenhed, når et nyt barn kommer til verden, og i Danmark har vi en lang tradition for at komme på barselsbesøg, så vi kan lykønske de nybagte forældre og samtidig også få lov at hilse på det nye menneske, som er kommet til verden. Der er også tradition for, at man medbringer en barselsgave, når man kommer på barselsbesøg, men det kan være en stor udfordring at vælge den bedste gave til nybagte forældre.

Det kan især være udfordrende at købe barselsgaver, fordi barselsbesøg stadig er relativt sjældne begivenheder. Det betyder, at vi har begrænset erfaring med at købe denne type af gaver, og derfor kan man nemt have mange tvivlsspørgsmål i forhold til prisklasse og type af gave.

Her hos Gaveavisen vil vi gerne hjælpe dig med at vælge gave, så vi har samlet en række gode forslag, som måske kan hjælpe dig på vej.

Søde & Hyggelige Barselsgaver
Barselsgaver Til Dreng
Barselsgaver Til Dreng
Barselsgaver Til Pige
Barselsgaver Til Pige

1. Natlampe, Bjørn

Priser fra: 299 kr.
Leder du efter en helt speciel barselsgave til de nybagte forældre? Så er denne fine natlampe en sød gaveidé. Den fine lampe er formet som en bjørn, der skaber tryghed og hygge på børneværelset, når den nyfødte baby skal puttes. Og så kan lampen også bruges som en dejlig krammebamse.

2. Cutie Hanna

Priser fra: 259 kr.
En Cutie Hanna dukke er en skøn barselsgave til den lille ny. Du kan vælge imellem seks forskellige Cutie Hanna dukker, som hver har deres helt unikke udseende. Vælg den dukke, som du selv synes er allersødest, og giv den nyfødte baby en blød, sød og dejlig legekammerat for livet.

3. Noahs Ark, Højdemåler

Priser fra: 109 kr.
Glæd de nybagte forældre med denne fine højdemåler i barselsgave. Med søde illustrationer af dyr fra Noahs Ark pynter den på børneværelset. Selvom den lille baby måske ikke er stor nok til at blive målt endnu, så kommer højdemåleren helt sikkert til at blive brugt flittigt de næste mange år.

4. Mine 100 Første Ord

Priser fra: 119 kr.
En nyfødt baby har mange ting at lære, og noget af det allervigtigste er at tale.  ”Mine første 100 ord” er en sød og farverig ordbog til de mindste. Med flotte billeder af forskellige ting fra hverdagen er det sjovt at lære baby en masse spændende ord. Det er altså en herlig barselsgave.  

5. Gulvpuslespil

Priser fra: 89 kr.
Babyer elsker at tumle rundt på gulvet, og med dette puslespil er det både sjovt og behageligt at ligge på gulvet. Det bløde men faste skum gør det nemmere for den lille ny at skubbe sig fremad. Og når barnet bliver lidt ældre, er næste udfordring at lægge det store puslespil. En skøn barselsgave idé.

6. Dukke

Priser fra: 149 kr.
En dukke er et klassisk stykke legetøj, som aldrig vil gå af mode. Derfor er det en perfekt barselsgave, som den nyfødte baby vil få glæde af i mange år. Som helt lille er det hyggeligt at føle på den sjove dukke, og lidt større børn kan skifte dukkens tøj og lege far, mor og børn.

7. Xylofon & Hammerbræt

Priser fra: 179 kr.
Er du på udkig efter en sød barselsgave til de musikalske forældre? Så er denne xylofon og hammerbræt en herlig gave, som både forældre og barn vil få meget sjov ud af. Man kan lave mange spændende lyde på xylofonen, og med tiden kan barnet måske lære at spille små melodier. 

8. Suttekæde

Priser fra: 119 kr.
Denne fine suttekæde er en sød og praktisk barselsgave, som både mor, far og den lille baby med garanti vil få stor glæde af. Suttekæden sættes nemt fast på tøjet med den praktiske klips, så sutten ikke bliver væk derhjemme eller falder ned i en mudderpøl og bliver beskidt på gåturen.

9. Natlampe, Ugle

Priser fra: 299 kr.
Denne søde og bløde natlampe en skøn barselsgave idé til børneværelset. Den fine lampe er formet som en nuttet ugle, der skaber tryghed og hygge ved puttetid. Udover at fungere som natlampe, er den så dejlig blød, at den også er den helt perfekte krammebamse for den lille ny.

10. Rangle

Priser fra: 89 kr.
Ranglen har eksisteret i mange år, og den kommer nok ikke til at forsvinde lige foreløbigt. Det simple stykke legetøj er et hit hos helt små børn, der trygt kan putte den i munden. De fine perler på ranglen stimulerer føle- og synssansen. Det er altså en helt perfekt barselsgave.

11. Puslespil

Priser fra: 65 kr.
Når man er på udkig efter en barselsgave til de nybagte forældre, kan det være svært at navigere i junglen af legetøj. Men nogle gange er det simple også det bedste. Et godt, gammeldags puslespil er både hyggeligt at lege med, og så træner det barnets finmotorik. Det er altså en skøn barselsgave idé.

12. Dukke Sophia

Priser fra: 189 kr.
Dukke Sophia er en sød barselsgave til den lille pige. Dukken er lavet af det blødeste stof og fyld, så hun altid kan give den nyfødte den allerdejligste krammer. I armene har hun en lille abe, der også er en herlig legekammerat. Den vil baby helt sikkert blive glad for.

13. Mine Første Billedbøger

Priser fra: 199 kr.
Det er både sjovt og lærerigt for små børn at læse bøger med far og bor. Derfor er denne æske med billedbøger en skøn barselsgave, som både forældre og barn vil få meget glæde af. ”Mine Første Billedbøger” indeholder seks små billedbøger, så der er lagt op til mange timers hyggelig højtlæsning.

14. Elastik Rangle

Priser fra: 109 kr.
Denne elastik rangle er en sjov og anderledes rangle, der vil skabe mange timers sjov for den lille ny. Elastikkerne gør, at barnet både kan hive, trække, klemme og ryste ranglen, uden at den går i stykker. Det en herlig barselsgave, der vil skabe mange timers underholdning for den lille baby.

15. Babykop Med Tud

Priser fra: 59 kr.
Det er ikke let for et lille barn at drikke af en almindelig kop uden at spilde ud over det hele. Derfor er denne babykop med tud en perfekt barselsgave, der er let at drikke af. Så kan barnet øve sig i selv at drikke, uden mor og far hele tiden skal tørre op.

16. Bold I Naturgummi

Priser fra: 79 kr.
Denne fine bold i naturgummi er et sjovt stykke legetøj til den lille ny. Bolden er lyserød med fine sommerfugle på, så den er både spændende at kigge på og lege med. Dens ru overflade gør det også nemt for børnehænder at holde om den. Det er altså en skøn barselsgave.

17. Kuglebane Med Biler

Priser fra: 249 kr.
Denne kuglebane med biler er lige så underholdende at lege med som den er smuk at have stående. Der er lagt op til mange timers sjov og ballade med denne fine bane, hvor træbilerne kan drøne ned i fuld fart. Det er en super god barselsgave, som også træner barnets koordinering, finmotorik og koncentration.

18. Hæklet Elefant

Priser fra: 139 kr.
Leder du efter en sød og blød barselsgave til den nyfødte baby? Så er denne fine hæklede elefant en dejlig gaveidé. Elefanten er både en blød krammebamse, og så kan den også bruges som rangle. Den siger nemlig en lille klokkelyd, når barnet ryster den. En herlig barselsgave idé.

19. Børnebøger

Priser fra: 129 kr.
Er der noget, som små børn ikke kan få meget af, så er det børnebøger. Der er nemlig intet skønnere end at få fortalt spændende historier, mens man kan kigge på flotte og farverige billeder. ”Jeg vil ikke vaske hænder!” er en sød billedbog, der lærer barnet om virus og bakterier.

20. Traktor Uro

Priser fra: 312 kr.
Denne traktor uro i de fineste blå og grå farver er en skøn barselsgave til den lille dreng eller pige. Uroen spreder hygge på børneværelset eller over puslebordet med de fine håndhæklede traktorer i det blødeste bomuld. Den vil barnet helt sikkert hygge sig med at ligge og kigge på.

21. Puttekasse

Priser fra: 249 kr.
Du husker måske den klassiske puttekasse fra din egen barndom, og der er god grund til, at den har været populær gennem så mange generationer. Puttekassen er både sjov og lærerig, da den træner det lille barns hjerne og motorik. Det er altså en sikker vinder at give i barselsgave.

22. Regnbue Kugleramme

Priser fra: 169 kr.
Denne fine regnbue kugleramme er et skønt stykke legetøj til de mindste børn. Kuglerammen har de flotteste farver, der både stimulerer barnet visuelt og pynter på børneværelset. For de større børn er det sjovt at tælle og regne med kuglerammen. Det er en herlig barselsgave, der kan bruges i mange år.

23. Klodser

Priser fra: 149 kr.
Træklodser er en herlig barselsgave, da det simple stykke legetøj er et hit hos de fleste børn. Klodserne kan bruges som et puslespil, hvor der er en bondegård på den ene side og tal og bogstaver på de andre. Men er endnu sjovere at lave et tårn og vælte det igen.

24. Rasleæg

Priser fra: 29 kr.
Et rasleæg er en sjov barselsgave til den musikalske familie, der elsker at synge og danse. Det lille barn vil elske at høre den raslende lyd fra ægget og bevæge sig til rytmen, mens man synger en sang. Der er altså lagt op til timevis af sjov og musikalsk læring.

25. Klodstog

Priser fra: 269 kr.
Hold på hat og briller, for nu kører toget! Dette skønne klodstog i træ er en sød barselsgave til de nybagte forældre. Toget består af fine klodser i sjove farver og former, som barnet selv kan sætte sammen på mange forskellige måder. Det træner både barnets kreativitet, fantasi og finmotorik.

26. Minibiler

Priser fra: 99 kr.
Disse minibiler er en herlig barselsgave idé. Sættet indeholder en ambulance, brandbil og politibil, og de er sjove at lege med for både helt små og lidt større børn. Mindre børn kan trille bilerne rundt, mens større børn kan bruge dem til alverdens forskellige rollelege sammen med andet legetøj.

Barselsgave Til Mor

At gå på barsel er noget helt specielt for en kvinde, for det er en kærkommen tid, hvor man endelig skal hellige sig sin graviditet eller sit nyfødte barn. Det kan altså næppe blive meget bedre. Nu har man i 9 lange måneder lidt med hormonel ubalance og en masse gener, men nu er det forbi. Det skal altså fejres lidt. Så her har vi samlet en række fantastiske barselsgaver til mor.

Som pårørende eller ven er der mange muligheder for at finde på den perfekte gave til den nybagte mor, så læs med her, hvor vi skal finde den bedste barselsgave. Men hvad vil gøre hende glad?

Først og fremmest kan man jo give den kommende mor et wellness ophold, hvor hun virkelig kan slappe af og lade sig forkæle. Det er lige det kroppen trænger til efter at have gennemgået den tort, at bære på et barn i snart ni måneder. Men hvis hun allerede har født, er det måske mere oplagt at finde på noget, der kan foregå sammen med den lille. Det kunne f.eks. være en luksus brunch eller en anden form for forkælelse. Uanset hvad kan du være sikker på, at hun vil sætte pris på omtanken, for det er noget ganske særligt at blive mor.

Hvis hun stadig ikke har født, kan man virkelig gøre hende en tjeneste med en gravidmassage, der på alle måder lindrer de smerter og gener, som man oplever. Det er en dag med fuld forkælelse og lige det som en mor på barsel går og drømmer om.

barselsgave til mor

Barselsgave Til Far

Men selvom det er mor og barn, der er i centrum under en graviditet, må man altså ikke glemme den kommende eller nybagte far. For det er altså også hans tid og det fortjener han at mærke. Det kan man især gøre hvis det er på tide, at han skal på barsel. En barselsgave til far kan være mange forskellige ting, da det ikke nødvendigvis behøver at være smarte ting til babyen. Han barselsgave må gerne tilgodese far og det kan man heldigvis nemt finde gode gaver der gør. Her hos Gaveavisen har vi naturligvis masser af fantastiske barselsgaver til far, så han kan føle sig lidt speciel i en tid, hvor han måske kan føle sig lidt glemt.

Først og fremmest kan man jo give ham lækre gaver, som f.eks. ure, tøj eller noget lignende. Den slags gaver er altid velkomne, men de kan også nemt blive en smule upersonlige. Der er dog masser at gode ideer at finde, så hvis man tænker sig om kan man godt finde noget. Men hvis man virkelig vil gøre den kommende eller nybagte far glad, skal man vælge en oplevelsesgave.

Oplevelsesgaver er perfekte til nybagte fædre, da meget af tiden fremover kommer til at gå med den lille. Så lad ham komme ud og slå sig løs en sidste gang, før den står på bleer, sutteflasker og masser af gylp. Giv ham f.eks. et gavekort til en whiskysmagning eller ølsmagning, eller hvis det skal være mere ekstremt, kunne et tandemspring være vejen frem. Muligheder er der nok af og du kan finde det meste her hos Gaveavisen.

Gave Til Nybagte Forældre

Hvis du har et vennepar eller pårørende, der har fået et lille barn, så vil man naturligvis gerne give dem en rigtig god gave og det må gerne være noget ud over det sædvanlige. Det skal ikke bare være en gave, der bliver lagt bag i skabet og glemt, men derimod en gave, som de vil huske på i mange år frem. Du er kommet til det helt rette sted, hvis du skulle have svært ved at finde på den perfekte gave til nybagte forældre, for Gaveavisen har masser af gode ideer, som du med fordel kan benytte dig af.

Overvej hvad der kunne være en relevant gave for det nybagte forældrepar, for det skal være en gave, der kan bruges. F.eks. skal man måske ikke give dem et ferieophold, da de typisk gerne vil tilbringe en masse tid derhjemme med den lille. Men dermed ikke sagt, at man ikke kan give dem et gourmetophold på, er lækkert hotel. Det er ikke noget, der kræver at man er væk fra den lille ret længe og det kan virkelig give de trætte forældre den lille pause, som de så desperat har brug for.

Eller kan man naturligvis kaste sig ud i de klassiske gaveideer til de nye forældre. Barnevogne, sparkedragter, sutteklude og dets lige, men det er en god ide lige at sondere terrænet og se, hvad de reelt har brug for. Det er jo ikke så sjovt at komme med noget, som de allerede har masser af. Så vil du være helt sikker, så giv en god oplevelsesgave, som de kan glæde sig over når de får tiden til det.

Barselsgave Til Baby

At blive forældre er en dyr fornøjelse og når man har fået fat i alt det essentielle og skaffet sig en dyr barnevogn, så kan ens økonomi godt være en smule presset. Derfor er det så dejligt at få praktiske gaver til den lille, så man kan få lidt ro i sjælen. Det er en oplagt mulighed for venner, bedsteforældre og andre familiemedlemmer at finde gode gaver, som de nye forældre måske ikke lige havde tænkt på at ønske sig. Eller som de måske ikke lige havde råd til på nuværende tidspunkt. Gaveavisen har en masse gode gaver, der passer perfekt til den lille nye familie og derfor behøver du kun handle ét sted.

Men skal en barselsgave være til den lille specifikt eller skal den være til forældrene? Det er noget, som mange er i tvivl om, men her hos Gaveavisen mener vi at man sagtens kan købe gaver, der specifikt er relateret til den lille ny. Det kan være praktisk og fornuftigt legetøj eller måske den klassiske forsølvede sko. Der er også mange, der får lavet specielle bøger med en masse billeder af den lille baby, og det er altså en gave, som forældrene elsker.

Hvis man kan lave en barselsgave til baby meget personlig, så er det virkelig noget der tager kegler. Er du en kreativ person er det måske ikke noget problem, men ellers kan man nemt finde masser af gode ideer online. Så der er ingen grund til at fortvivle, hvis du skulle have svært ved at finde på den perfekte barselsgave til den lille ny baby. Der er masser af hjælp at hente.

barselsgave til baby

Barselsgave Dreng

En familieudvidelse er altså en tid, hvor der skal fejres og være glæde, og uanset hvem det er, der har fået en lille søn, så bør du vise din deltagelse. Hvad enten det er en søskende, en ven eller måske en kollega, der har fået barn, så vil en betænksom gave altid blive taget vel imod. Vis at du også er begejstret for deres lille nye søn ved at give dem en lille barselsgave som symbol på dette. Der er masser af gode muligheder for at finde gode barselsgaver til dreng, hvis du bare ved hvor du skal kigge og her hos Gaveavisen har vi rigeligt med gode ideer.

Husk på at en rigtig god gave er den, der bliver givet fra hjertet og det betyder ikke, at den skal koste en mindre formue. Faktisk kan det være alt fra hjemmelavede gaver til dyrt indkøbte ting, som drengebarnet kan få glæde af senere i livet.

Der findes mange forskellige muligheder for at få personlige og specielt sammensatte gavekurve til forældre med en nyfødt dreng. Det er altid en god mulighed, især hvis man døjer med at finde frem til det helt rette. Tag et kig her hos Gaveavisen og se om ikke, der skulle være noget, som kunne friste.

barselsgaver

Barselsgave Pige

Når nogen har fået en lille datter, er hele deres verden med ét lavet om. Der er ikke længere noget, der er vigtigt eller som kan prioriteres over deres lille øjesten. Det kan være svært at forstå for dem, der ikke selv har fået et lille barn endnu, men for enhver, der har en datter, står det klart, at hele ens verden nu drejer sig om deres lille prinsesse. Men hvad giver man så som barselsgave til pige? Det skal jo gerne være noget ganske særligt, som ikke bare bliver glemt i det ocean af gaver, som nybagte forældre typisk får. Så glem alt om sparkedragter eller gavekort til bleer, hvor praktiske de så end måtte være. Køb i stedet gaver, som den lille pige vil få glæde.

Først og fremmest kan man købe de klassiske gaver som sølvsmykker. Armbånd med navn og fødselsdato er altid et god valg. Det kan også være et lille smukt kors. Det kommer dog an på den enkelte familie, hvad der vil være passende. Men ellers kan man vælge en lækker bamse i god kvalitet, som den lille vil kunne få stor glæde af. En god bamse vil være hendes nye bedste ven og være hos hende i mange år frem.

Slutteligt kan man naturligvis give en gave, der på papiret er lidt upersonlig, men som senere vil bringe stor glæde. Lav en opsparing til den nyfødte pige, hvor der enten indsættes et enkelt beløb eller måske løbende hen over tid. Det er en populær gave, som hun helt sikker vil elske, når hun fylder 18 eller hvornår den nu bliver udbetalt.

gaver til nyfødte

Barselsgaver Til Kollega Eller Bekendt

Du kan få mange fremragende barselsgaver i denne prisklasse, selvom det ikke er en formue. Et lille stykke legetøj eller en sparkedragt er en fremragende gave til nybagt mor, og samtidig er det også en brugbar gave. De fleste forældre ved udmærket, at man aldrig kan få for mange sparkedragter til en baby.

Hvis du vælger at købe tøj, kan det være en god idé at købe tøjet lidt større, så babyen har mulighed for at vokse ind i tøjet. Alternativt kan du også vælge at købe en barselsgave til mor i stedet for baby, så den nybagte mor også kan få en smule forkælelse. En lille barselsgave til far vil i med garanti også blive værdsat, for fædre bliver ofte overset i forbindelse med familieforøgelser.

gave til nyfødt

Barselsgave Til God Ven Eller Familiemedlem

Med et budget på 150-300 kroner får du flere valgmuligheder iblandt vores til ideer til barselsgaver. Du har især bedre muligheder for at købe brugbart legetøj af god kvalitet. Kvalitetslegetøj er meget efterspurgt hos mange forældre. Der findes meget billigt plastiklegetøj, men ofte er godt trælegetøj mere efterspurgt.

Hvis du vælger at købe for billigt legetøj i dårlig kvalitet, kan du nemt risikere, at det ikke bliver brugt. Vi har derfor kun udvalgt kvalitetslegetøj til vores liste over de bedste barselsgaver til nyfødt baby.

Barselsgave Til Nær Ven Eller Nært Familiemedlem

Det er en hel speciel begivenhed, når en vær ven får et barn eller når der sker en familieforøgelse i den nærmeste familie. Her er det ganske normalt at give en lidt større gave. Hvis du vælger et budget på 500 kroner, har du rigtig mange valgmuligheder i forhold til gaver fra vores liste. Du skal dog stadig huske på, at du ikke må belaste dit budget for meget, så du må omvendt ikke føle dig presset til at bruge et større beløb. Der findes også mange gode barselsgaver til lavere priser.

barselsgaver ideer

Barselsgaver Til Førstegangsforældre

Førstegangsforældre står overfor en kæmpe livsforandring, og de har med garanti brugt en mindre formue på at købe babyudstyr. Alligevel kan de være helt sikre på, at de ender med at mangle noget, når først barnet kommer til verden, for planlægning og virkelighed stemmer aldrig overens.

Det kan være overvældende at få sit første, og ny forældre kan nemt føle sig stresset over forberedelserne. Som førstegangsforælder skal man bruge store mængder babyudstyr, og samtidig ved man heller ikke helt, hvad man præcist skal forvente, når barnet kommer.

Du er rigtig godt stillet, hvis du skal give en baby shower gave og selv har børn. Prøv at tænke tilbage. Var der specielle typer af babyudstyr, som du havde overraskende stor glæde af, da du stod med en baby i armene?

Det kan også være en god idé at spørge forældrene, om de ønsker sig nogle specielle gaver. De fleste nye forældre bruger lang tid på at lave research, så de ved måske også allerede hvad de ønsker sig. Alternativt kan babytøj også altid være en god gave, og de fleste nybagte forældre vil være enige om, at man aldrig kan få for mange sparkedragter.

Sidst, men ikke mindst, kan det også være en fremragende idé at give en baby shower gave, som er beregnet til den kommende mor. En dag med wellness og forkælelse kan for eksempel være en fantastisk og tiltrængt oplevelse. Når først barnet kommer, vil der ikke være særlig meget tid til den slags oplevelser.

gaver til nyfødt

Prisklasser For Barselsgaver

Det er ikke en fast regel, at man skal give en barselsgave, men det er en sød gestus, som de fleste nye forældre vil sætte stor pris på. En barselsgave behøver dog ikke nødvendigvis at være dyr, for du skal huske på, at det er tanken, som tæller. Dit besøg og selskab er også en del af gaven til baby, men du skal selvfølgelig også huske, at du ikke bør blive for længe, for de nybagte forældre er garanteret begge udmattede på grund af familieforøgelsen.

Når du leder efter en gave til nybagte forældre, skal du først og fremmest vælge en gave med en pris, som passer til dit budget. Alle økonomi er forskellig, og hvis du har et begrænset rådighedsbeløb, så skal du ikke bruge for mange penge på en gave. Omvendt er det også helt i orden at bruge lidt ekstra penge på gaven, hvis du gerne vil forkæle de nye forældre en smule. Af samme grund af nedenstående prisintervaller også kun vejledende, og du bestemmer selv, om du vil lade dig inspirere.

fødselsgave
Giv En Gruppegave

Du må ikke føle dig fortvivlet, hvis du har udset dig den perfekte gave, som desværre er udenfor dit budget. I forbindelse med en barselsgave kan det også være en glimrende løsning at give en gruppegave, så budgettet er større.

Hvis du giver en gave sammen med andre, har I mulighed for at give en rigtig lækker barselsgave, og det er måske også muligt at give en gave til den kommende mor. Her er wellnessbehandlinger især et populært valg, for det giver mulighed for afslapning og selvforkælelse inden barnet kommet tilbage.

Ved en gruppegave er det især vigtigt, at I bliver helt enige og budgettet. Hvis I har kig på en gave som er for dyr, kan I eventuelt vælge at invitere flere med i gruppegaven.

Hjælp Til Valg Af Barselsgave

Der er stor forskel på forældres behov afhængigt af om det er deres første barn, eller om de allerede har børn. Det bør din barselsgave også afspejle, så derfor giver vi både hjælpe til barselsgave til førstegangsforældre og til forældre med flere børn. Denne hjælp kan du finde herunder.

Sider Du Ligeledes Vil Synes Om: