Ballontur: Crazy Smuk Ballon Tur Et Skønt Sted i Danmark

En ballontur kan give dig et unikt indblik i den smukke natur og de skønne landskaber, vi sommetider glemmer at være omgivet af i lille Danmark. Netop derfor er en tur i luftballon en oplagt gave at give til en, du holder af. Materielle gaver bliver mindre og mindre populære. Vi ønsker at få en på opleveren frem for ekstra ting, der fylder i boligen. En Ballonflyvning vil på mange måder blive et skønt minde at se tilbage på. Alle, der har prøvet at tage på ballontur, vil fortælle dig, at du sent vil glemme oplevelsen af at svæve lydløst henover de naturlige landskaber for neden.

5 Vidunderlige Ballonture Til Dig!
Ballontur - DreamBallon

Ballontur - DreamBalloon

Destination ikonBrønshøj – Dreamballoon ApS
Tid ikon 1 Times Ualmindelig Smuk Ballontur

Tjek ikon Efterfølgende Champagne & Snacks
Personer ikon 1 Person Alt Efter Tilvalg
Info ikon Læs Mere Om Denne Ballontur
Pris ikon Priser Fra 1995,- Pr. Person

Ballontur i Hele Danmark

Ballontur i Danmark

Destination ikonMidtjylland & Sjælland
Tid ikon 1 Times Vidunderlig Ballontur i Danmark

Tjek ikon 2-3 timers Smuk Luftballon Oplevelse
Personer ikon 1 Person Alt Efter Tilvalg
Info ikon Læs Mere Om Denne Ballontur
Pris ikon Priser Fra 2395,- Pr. Person

Romantisk Ballontur

Romantisk Ballontur

Destination ikonBrønshøj – Dreamballoon ApS
Tid ikon 1 Times Romantisk & Smuk Ballontur
Tjek ikon Få En Privat Tur I En Luftballon
Personer ikon For 2 Personer + Ballonskipper

Info ikon Læs Mere Om Denne Ballontur
Pris ikon Priser Fra 11995,- For 2 Personer

VIP Tur Over København

VIP Tur Over København

Destination ikonKøbenhavn – DreamBalloon ApS
Tid ikon 1½ Times Vidunderlig Smuk Ballontur
Tjek ikon Champagne & Luksus Picnic Inkluderet
Personer ikon 2 Person + Ballonskipper

Info ikon Læs Mere Om Denne Ballontur
Pris ikon Priser Fra 19995,- For 2 Personer

Ballontur i Alperne

Ballontur i Alperne

Destination ikonOplev De Smukke Østriske Alper 
Tid ikon 1½ Times Formidabel Ballontur i Alperne
Tjek ikon Ballontur i De Smukke Østriske Alper
Personer ikon 1 Person Alt Efter Tilvalg

Info ikon Læs Mere Om Denne Ballontur
Pris ikon Priser Fra 5995,- Pr. Person

Ballontur - DreamBallon

Ballontur - DreamBallon

Priser fra 1995 DKK

Ballontur i Hele Danmark

Ballontur i Hele Danmark

Priser fra 2395 DKK

Romantisk Ballontur

Romantisk Ballontur

Priser fra 11995 DKK

VIP Tur Over København

VIP Tur Over København

Priser fra 19995 DKK

Ballontur i Alperne

Ballontur i Alperne

Priser fra 5995 DKK

Historien Bag Luftballonen

Luftballoner har været benyttet i flere århundrede og udgør nogle af de første flyveformer for mennesket, hvor man allerede i 1783 opsendte de første balloner. Siden har de både været benyttet i konkurrence- og oplevelsessammenhænge. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at selve flyvningen går langsomt. Formålet med en ballontur er først og fremmest at give passagererne mulighed for at opleve jordens smukke landskaber fra nye højder. Men der er også en helt særlig stemning og atmosfære i luftballonens kurv, der ikke kan sammenlignes med andre flyveformer. Netop derfor er luftballonen et oplagt valg, når du ønsker en anderledes oplevelse, der tager dig tilbage i tiden. Luftballoners hylstre er i dag langt mere slidstærke og sikre sammenlignet med de første udgaver, der blev sendt op tilbage i 1700-tallet.

ballon tur

Oplev De Danske Landskaber Fra Nye Vinkler

Vi glemmer ofte at sætte pris på naturen omkring os. Det kan i høj grad skyldes vores moderne og tætpakkede hverdag, hvor mange har svært ved at være i nuet og huske at tage ud i naturen. For nogen kan det ligefrem virke som en overflødig og kedelig ting at tage ud i det fri. Men med en luftballon tur vil enhver have mulighed for at opleve den danske natur – på en ny og spændende måde. Det vil med andre ord sige, at det ikke har betydning, om du er naturelsker eller ej. I en luftballon er det muligt at betragte landskaberne og horisonten fra mange forskellige perspektiver takket være den åbne kurv. Naturentusiasten kan nærstudere de fortryllende landskaber for neden, mens bylivselskeren kan opleve spændingen ved at flyve højt op over jorden uden at være fastspændt i et begrænsende flysæde. En ballontur kan både opleves på Sjælland og Fyn samt i København, Jylland og Silkeborg. I vælger i de fleste tilfælde selv, hvor turen skal have sit afsæt og sin endelige destination. 

ballontur gavekort

Kan Alle Komme Med På Ballon Tur?

Af sikkerhedsmæssige grunde, har alle udbydere indenfor luftballonoplevelser, opsat en række faste regler, før du kan komme med på en luftballon tur. Som udgangspunkt er disse krav dog nemme at overholde, hvis du er en gennemsnitlig voksen eller ung. I langt de fleste tilfælde gælder følgende hovedkrav:

  • Du skal være over 130 centimeter høj
  • Du skal ikke veje mere end 140 kilo

I forhold til højdekravet er en ballontur derfor ikke velegnet for familier, hvor mindre børn skal med. I stedet er oplevelsen oplagt som kollega- eller venskabstur. Er børnene i familien større og over 130 cm., kan en ballon tur også sagtens fungerer som en skøn familieoplevelse, I sent vil glemme. De fleste børn fra 10-års-alderen og opefter vil sagtens kunne komme med på ballontur.

Perfekt Ved Særlige Anledninger

Er du på jagt efter en unik fødselsdags-, bryllups- eller konfirmationsgave? En tur i luftballon er på alle måder den perfekte gave at give til personen, du holder af, når du ønsker at give vedkommende en mindeværdig oplevelse. Ballonflyvning er på alle måder oplagt at give som en ekstravagant og særlig gave, der vil imponere og glæde alle aldersgrupper. For mange er det en drøm at få lov til at se de underliggende landskaber fra nye højder, og ekstra specielt vil det være, hvis det kan arrangeres, at du eller en større gruppe tager med på turen, som I giver i gave til den heldige fødselar eller gavemodtager.

ballontur pris

Er Der Noget, Jeg Skal Være Opmærksom På?

Hvis du efterlever ovenstående punktkrav, der angiver, at du ikke skal veje over 140 kilo og måle under 130 centimeter, er der ikke som sådan yderligere krav. Der skal altid være en voksen med de børn, der eventuelt deltager på turen. Dertil er det dog vigtigt at være opmærksom på, at man typisk skal stå op i over en time. Derfor skal man ikke have problemer med at stå eller gå, hvorfor turen i de fleste tilfælde ikke er velegnet for de meget ældre eller gangbesværede.

ballontur

En Oplagt Kollegatur

En del udbydere tilbyder ture i luftballoner, der kan rumme op til 10 mennesker ad gangen. Er man en mindre virksomhed, kan det derfor sagtens lade sig gøre at tage på luftballontur. Som kollegatur vil en sådan oplevelse være med til at styrke det interne sammenhold. Grundet behovet for større og mere teknisk udstyr, vil sådanne flyvninger selvfølgelig også være en del dyrere. Til gengæld vil man få en oplevelse, der ikke vil blive glemt og på denne måde styrke fællesskabsfølelsen i gruppen.

Afsæt En Hel Dag Til Flyvningen

Det er vigtigt at være opmærksom på, at man er nødt til at være forholdsvist fleksibel i forhold til ballonflyvningens tidsmæssige afsæt. Vind- og vejrforhold kan nemlig spille ind i forhold til, hvornår på dagen, det er muligt at tage afsted. En tur i luftballon er derfor velegnet på firmadage, hvor man rydder kalenderen en hel dag. Her kan man have en forskelige række plan b’er – eksempelvis i form af spisemuligheder i nærheden. I langt de fleste tilfælde lykkes det dog at overholde tidspunktet for ballonflyvningen. Flere udbydere tilbyder desuden frokost- og picnicmuligheder, så man kan spise en lækker frokost sammen før eller efter ballonflyvningen under åben himmel.

gavekort til ballontur

Hvornår På Året Er Det Smartest At Tage På Ballontur?

De fleste udbyder tilbyder faktisk kun flyvninger i sommermånederne. Her blæser det nemlig typisk mindst i løbet af året. Vind- og vejrforhold spiller en vigtig rolle og vurderes helt op til tidspunktet, hvor luftballonen skal til at lette. Blæser eller regner det for meget kan det være nødvendigt at udskyde turen. Derfor kan man risikere, at luftballonturen bliver rykket nogle timer i løbet af dagen eller udskudt helt, hvis vejrforholdene ikke lever op til sikkerhedskravene. I sommermånederne er det hverken for koldt eller blæsende, og derfor er det langt størstedelen af planlagte ballonflyvninger, der fuldføres.

hvad koster en ballontur

Oplev Roen Fra Oven

Det er en helt speciel fornemmelse at tage på ballon tur over de danske landskaber. Her har enhver rig mulighed for at se den underliggende natur fra nye perspektiver. Derfor giver ballonflyvning netop også anledning til at genopdage de landskaber, vi omgives af. At se Danmarks grønne skove, marker og vandområder fra helt nye vinkler giver en helt speciel og unik ro, der er svær at forestille sig, når man ikke har prøvet at flyve i luftballon. Samtidig vil man kunne mærke det historiske vingesus, når man prøver den gamle flyveform af. Ballonflyvning har været benyttet i flere århundrede og har generelt haft stor betydning som et af menneskets første, tekniske transportopfindelser.

Hvilken Udbyder Skal Jeg Vælge?

Alle ballonflyvningsudbydere i Danmark er (og skal være) godkendt af Trafikstyrelsen, der er med til at sikre, at alle sikkerhedsforanstaltninger og tiltag bliver overholdt. Derfor kan du frit og trygt vælge mellem de danske udbydere, der tilbyder ballonflyvning. Du behøver med andre ord kun at bekymre dig om, hvor i landet, du ønsker at tage på luftballon tur – og måske også dit prismæssige budget. De fleste udbydere tilbyder nogenlunde samme priser, men de kan dog variere – og sommetider kan du være heldig at finde et godt tilbud på ballonflyvning. Vil du være helt sikker, kan du altid tjekke, om udbyderen, du overvejer at vælge, er medlem af Dansk Ballonunion. Her er man nemlig sikret, at udbyderens ballonskippere er uddannede efter de nyeste principper og løbende uddannes i henhold til nye foranstaltninger. Alle udbydere er (og skal være) medlem af Dansk Ballonunion, hvorfor du heller ikke her skal være bekymret for sikkerheden.

Ballonflyvninger

Hvordan Fungerer En Ballontur i Praksis?

Det er ingen hemmelighed, at ballonflyvning som flyvemetode kan fremstå en smule gammeldags og primitiv. Men dette er netop en del af charmen og oplevelsen ved at flyve i luftballon. At man både sendes tilbage til mere enkle tider og samtidig får lov til at se vores moderne samfund fra oven er en unik kombination, der skaber en helt særlig stemning i luftballonens hyggelige kurv. Det unikke ved ballonflyvning er, at ballonen i et stille og roligt tempo svæver med vinden, så snart den ønskede højde er opnået med brænderen. Derfor skal vindretningen også føre mod den destination, man ønsker at ende i. Af denne grunde vurderes vind- og vejrforhold helt op til dagen, og man er selv nødt til at være fleksibel i forhold til tid og sted. Pilotens opgave er at få luftballonen op i en højde, hvor vinden fører den mod en konkret destination. I praksis fungerer luftballonflyvning ved, at hylsteret opfyldes af kold luft fra en blæser, der i modsætning til de første luftballoner i dag drives af benzin. Så snart hylsteret er fyldt, kan selve opvarmningen sættes i gang via gasbrænderen, indtil hele ballonen står oprejst. Man justerer derfor flyvehøjden ved hjælp af temperaturen i ballonen. Det er på alle måder en genial flyvestrategi, der også giver et spændende indblik i opdagernes opfindsomhed tilbage i 1700-tallet.

Hvordan Fungerer En Ballontur i Praksis

Husk Forsikring

En tur i luftballon kan på nogle måder sammenlignes med en rejse-relateret oplevelse. Derfor anbefales det at lade sig forsikre på linje hermed. Heldigvis er der indbygget forsikring i langt de fleste af udbydernes ballonflyvningsbilletter. Du er med andre ord fuldt passagerforsikret, men det kan være en god idé at tjekke det i beskrivelsen for en sikkerheds skyld, inden du investerer i billetterne. Specielt hvis billetterne er en anelse billigere end normalt. 

Ballontur Sjælland

Ballonflyvning Sjælland har en lang række muligheder, når det kommer til forskellige natur sight-seeings. Men hvad med at se dem fra oven? På en luftballontur er der rig mulighed for at betragte Sjællands smukke natur, hvor det især er skove, marker og kystområder, der dominerer. Mange udbydere tilbyder overflyvninger på Nordsjælland og Roskilde, hvor noget af landets smukkeste natur er at finde.

ballontur sjælland

Ballontur Silkeborg

Er du – ligesom os – stor fan af det fortryllende syn af naturen fra oven? Så bør du kraftigt overveje at tage på Ballonflyvning Silkeborg, der også er kendt som Danmarks Outdoor Hovedstad. Området formår på mange måder at indkapsle hyggeligt byliv og naturrige landskaber. Silkeborg Søhøjlandet er nok et af de mest oplagte og kendte områder at tage på ballon tur henover. Desuden ligger et af Danmarks største skovområder i netop Silkeborg, der fremstår ekstra smukt fra oven i en luftballon. Da der i centrum af byen er gode spisemuligheder og bylivsoplevelser, kan I oplagt afslutte dagen på et af de skønne spisesteder i Silkeborg.

ballontur silkeborg

Ballontur Fyn

Fyn kan noget helt specielt. Øen er både rig på oplevelsesværdig natur og kulturel historie. Disse to elementer gør Fyn til et absolut oplagt område at tage på ballontur henover. Her kan du, dine venner, familie eller kollegaer afsætte en hel dag til turen, hvor I enten før eller efter ballonflyvningen kan tage på opdagelse i Fyns historiske by Odense eller opleve hyggelige Faaborg. Fyn er netop også kendt for at have nogle af landets bedste spisesteder, hvor alle smagssanser bliver tilfredsstillet. Her er der virkelig tale om sammensmeltning af det bedste fra alle verdener, når du tager på ballonflyvning over Svanninge Bakker og afslutter dagen med lækker mad på en anmelderrost restaurant. Fyn er af gode grunde blevet et populært sted tage på ballontur henover.

Læs mere & bestil Ballonflyvning Fyn.

ballontur fyn

Ballontur København

Danmarks Hovedstad kan opleves på en helt ny måde fra oven i en luftballon. København byder mange kulturelle, historiske og ekstraordinære syn inde i byen. Men hvem siger, at man behøver at se dem fra jorden? En ballonflyvning København vil kunne give et unikt indkig og give anledning til at opleve skjulte områder, du ikke før har lagt mærke til. En ballontur i København tilbydes kun af få udbydere, da der er en begrænset mængde landingspladser. Men flere udbydere tilbyder eksempelvis afgang fra Refshaleøen eller bag Operaen, hvor du kan få et smukt udkig over indre by, når ballonen langsomt stiger til vejrs og svæver roligt henover den smukke, Københavnske horisont.

Ballontur København